

‘Vitaliteits’Bowl met kip, gierst en kimchigroenten
Heerlijk verwarmende bowl van voedzame gierst, overgoten met kip gekruid met ponzu, groene bonen en venkel en besprenkeld met pittige kimchisaus.
Voorbereiding
Stap 1
Bereid de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bonen ca. tien minuten in kokend water met zout.
Stap 2
Snij de kip in hapklare stukken, bak deze in een theelepel verwarmde sesamolie gedurende ca. tien minuten en breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen en peper.
Stap 3
Snij of schaaf de venkel fijn (laat de groene topjes weg) en bak in een theelepel verhitte olie gedurende 6-8 minuten. Snij de tomaten in plakjes, bak ze ongeveer vijf minuten in een theelepel verhitte sesamolie en giet er dan 100 ml water en de kimchisaus bij en meng.
Stap 4
Schik de gierst met de venkel, bonen en kip in kommen, besprenkel met de tomaten-kimchisaus, garneer met de venkeltoppen en serveer.
Tip:
Bestrooi met gezouten amandelen of zonnebloempitten.
Recept-ID 1044
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer