Pittige garnalenchowder
Deze dikke, aromatische chowder combineert de rijke smaak van verse garnalen met een vleugje pit van de chilipeper. De witte bonen en groenten zorgen voor diepte en voedingswaarde en geven het gerecht zijn gladde, romige textuur.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
400 g garnalen – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el honing – 1 knoflookteentje, gehakt – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 3 el citroensap – ½ tl geraspte gember
Maak de garnalen schoon en droog ze af.
Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, honing, gehakte knoflook, Kikkoman Sesamolie, citroensap en gember. Voeg de garnalen toe en laat circa 30 minuten in de koelkast marineren.
Stap 2
1 el olijfolie – 1 tl gehakte chili – 1 ui, gehakt – 1 knoflookteentje, gehakt – 1 gele paprika, in stukjes gesneden – 200 g broccoli, in roosjes gesneden – 100 ml witte wijn – 500 ml visbouillon
Verhit olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de chili, ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de gele paprika en broccoliroosjes toe. Roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de wijn toe en laat koken tot de helft is verdampt. Giet vervolgens de visbouillon erbij. Doe het deksel op de pan en kook nog circa 10 minuten.
Stap 3
500 ml gezeefde tomaten – 200 g witte bonen uit blik
Giet de bonen af en voeg deze samen met de gezeefde tomaten toe aan de soep. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.
Stap 4
1 el olijfolie – ½ tl zwarte peper – 1 snufje zout naar smaak – 1 tl gehakte chili – 2 el gehakte peterselie
Verhit olijfolie in een pan. Voeg de garnalen toe samen met de marinade van stap 1 en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Doe de garnalen bij de soep, breng aan de kook en zet dan direct het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de chowder met gehakte chili en verse peterselie.
Recept-ID 1387
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer