Pittige garnalenchowder
Pittige garnalenchowder

Pittige garnalenchowder

totale tijd60 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
30 min.marineertijd

Deze dikke, aromatische chowder combineert de rijke smaak van verse garnalen met een vleugje pit van de chilipeper. De witte bonen en groenten zorgen voor diepte en voedingswaarde en geven het gerecht zijn gladde, romige textuur.

Ingrediënten

2 porties
400 g
garnalen
1 el
honing
2 
knoflookteentjes, gehakt
3 el
citroensap
 ½ tl
geraspte gember
2 el
olijfolie
2 tl
gehakte chili
1 
ui, in stukjes gesneden
1 
gele paprika, in stukjes gesneden
200 g
broccoli, in roosjes gesneden
100 ml
witte wijn
500 ml
visbouillon
500 ml
gezeefde tomaten
200 g
witte bonen uit blik
 ½ tl
zwarte peper
1 snufje
zout naar smaak
2 el
gehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie):2577 kJ / 616 kcal
19,3 gVetten
62,8 gEiwitten
40 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g garnalen – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el honing – 1  knoflookteentje, gehakt – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie3 el citroensap –  ½ tl geraspte gember

Maak de garnalen schoon en droog ze af.
Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, honing, gehakte knoflook, Kikkoman Sesamolie, citroensap en gember. Voeg de garnalen toe en laat circa 30 minuten in de koelkast marineren.

Stap 2

1 el olijfolie – 1 tl gehakte chili – 1  ui, gehakt – 1  knoflookteentje, gehakt – 1  gele paprika, in stukjes gesneden – 200 g broccoli, in roosjes gesneden – 100 ml witte wijn – 500 ml visbouillon

Verhit olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de chili, ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de gele paprika en broccoliroosjes toe. Roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de wijn toe en laat koken tot de helft is verdampt. Giet vervolgens de visbouillon erbij. Doe het deksel op de pan en kook nog circa 10 minuten.

Stap 3

500 ml gezeefde tomaten – 200 g witte bonen uit blik

Giet de bonen af en voeg deze samen met de gezeefde tomaten toe aan de soep. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.

Stap 4

1 el olijfolie –  ½ tl zwarte peper – 1 snufje zout naar smaak – 1 tl gehakte chili – 2 el gehakte peterselie

Verhit olijfolie in een pan. Voeg de garnalen toe samen met de marinade van stap 1 en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Doe de garnalen bij de soep, breng aan de kook en zet dan direct het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de chowder met gehakte chili en verse peterselie.

Recept-ID 1387

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g garnalen – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el honing – 1 knoflookteentje, gehakt – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie3 el citroensap – ½ tl geraspte gember

Maak de garnalen schoon en droog ze af.
Meng in een kleine kom Kikkoman Sojasaus, honing, gehakte knoflook, Kikkoman Sesamolie, citroensap en gember. Voeg de garnalen toe en laat circa 30 minuten in de koelkast marineren.

1 el olijfolie – 1 tl gehakte chili – 1 ui, gehakt – 1 knoflookteentje, gehakt – 1 gele paprika, in stukjes gesneden – 200 g broccoli, in roosjes gesneden – 100 ml witte wijn – 500 ml visbouillon

Verhit olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de chili, ui en knoflook toe. Voeg vervolgens de gele paprika en broccoliroosjes toe. Roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de wijn toe en laat koken tot de helft is verdampt. Giet vervolgens de visbouillon erbij. Doe het deksel op de pan en kook nog circa 10 minuten.

500 ml gezeefde tomaten – 200 g witte bonen uit blik

Giet de bonen af en voeg deze samen met de gezeefde tomaten toe aan de soep. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.

1 el olijfolie – ½ tl zwarte peper – 1 snufje zout naar smaak – 1 tl gehakte chili – 2 el gehakte peterselie

Verhit olijfolie in een pan. Voeg de garnalen toe samen met de marinade van stap 1 en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Doe de garnalen bij de soep, breng aan de kook en zet dan direct het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de chowder met gehakte chili en verse peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.