Ratatouille met een toets van saffraan
De verse ingrediënten zorgen voor een explosie van smaken en kleuren. Makkelijk te maken en lekker als hoofd- of bijgerecht.
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Spoel en droog de courgettes, aubergines en tomaten af. Snijd ze vervolgens in dunne, gelijkmatige plakjes en doe ze in aparte schaaltjes.
Stap 3
Spoel en droog de basilicum, rozemarijn en citroen af. Pluk de basilicumblaadjes en rozemarijnnaaldjes en hak fijn. Rasp de schil van de citroen.
Stap 4
Pel en snipper de knoflook en uien en fruit licht in een grote pan samen met 2 eetlepels olijfolie en de meeste verse kruiden. Voeg vervolgens de tomatenpuree, saffraan, suiker en 1 eetlepel Kikkoman Sojasaus toe en fruit een paar minuten.
Stap 5
Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel dit goed over de bodem van de schaal. Leg nu de aubergine-, courgette- en tomatenplakjes afwisselend en dakpansgewijs in de schaal.
Stap 6
Besprenkel met 2 eetlepels Kikkoman Sojasaus en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper.
Stap 7
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak ca. 35-45 min. in de oven.
Stap 8
Bestrooi na het bakken met de overgebleven verse kruiden, citroenrasp en peper.
Recept-ID 1075
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer