Ratatouille met een toets van saffraan
Ratatouille met een toets van saffraan

Ratatouille met een toets van saffraan

5 1 beoordelingen
totale tijd70 min.
30 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

De verse ingrediënten zorgen voor een explosie van smaken en kleuren. Makkelijk te maken en lekker als hoofd- of bijgerecht.

Ingrediënten

4 porties
1 
ui
2 
teentjes knoflook
4 el
olijfolie
2 el
tomatenpuree
 ½ g
saffraan
1 snufje
suiker
1 
citroen
2 
coeur-de-boeuftomaten
2 
courgettes (geel en groen)
1 
aubergine
3 
takjes basilicum
3 
takjes rozemarijn
3 
takjes tijm
1 snufje
versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie):661 kJ / 157 kcal
10,2 gVetten
4,4 gEiwitten
10,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Stap 2

Spoel en droog de courgettes, aubergines en tomaten af. Snijd ze vervolgens in dunne, gelijkmatige plakjes en doe ze in aparte schaaltjes.  

Stap 3

Spoel en droog de basilicum, rozemarijn en citroen af. Pluk de basilicumblaadjes en rozemarijnnaaldjes en hak fijn. Rasp de schil van de citroen.  

Stap 4

Pel en snipper de knoflook en uien en fruit licht in een grote pan samen met 2 eetlepels olijfolie en de meeste verse kruiden. Voeg vervolgens de tomatenpuree, saffraan, suiker en 1 eetlepel Kikkoman Sojasaus toe en fruit een paar minuten.

Stap 5

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel dit goed over de bodem van de schaal. Leg nu de aubergine-, courgette- en tomatenplakjes afwisselend en dakpansgewijs in de schaal.   

Stap 6

Besprenkel met 2 eetlepels Kikkoman Sojasaus en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper.

Stap 7

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak ca. 35-45 min. in de oven.  

Stap 8

Bestrooi na het bakken met de overgebleven verse kruiden, citroenrasp en peper.

Recept-ID 1075

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Spoel en droog de courgettes, aubergines en tomaten af. Snijd ze vervolgens in dunne, gelijkmatige plakjes en doe ze in aparte schaaltjes.  

Spoel en droog de basilicum, rozemarijn en citroen af. Pluk de basilicumblaadjes en rozemarijnnaaldjes en hak fijn. Rasp de schil van de citroen.  

Pel en snipper de knoflook en uien en fruit licht in een grote pan samen met 2 eetlepels olijfolie en de meeste verse kruiden. Voeg vervolgens de tomatenpuree, saffraan, suiker en 1 eetlepel Kikkoman Sojasaus toe en fruit een paar minuten.

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel dit goed over de bodem van de schaal. Leg nu de aubergine-, courgette- en tomatenplakjes afwisselend en dakpansgewijs in de schaal.   

Besprenkel met 2 eetlepels Kikkoman Sojasaus en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak ca. 35-45 min. in de oven.  

Bestrooi na het bakken met de overgebleven verse kruiden, citroenrasp en peper.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.