Umami linzenlasagne met kazige korst
Ontdek onze nieuwe variatie op lasagne met linzen en groenten, gekookt in een smaakvolle umami sojasaus en bekroond met een korst van Parmezaanse kaas en sesamzaadjes. Daar wil je sowieso meer van!
Voorbereiding
Stap 1
80 g ui – 1 knoflookteen – 40 g wortel – 200 ml tomatenpuree – 150 ml water – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 40 g bevroren groene erwten – 150 g rode linzen – 20 ml raapzaadolie
Hak de ui en knoflook fijn en de wortel in blokjes. Bak de groenten 5 minuten in olie. Voeg dan de tomatenpuree, water, Kikkoman Sojasaus, groene erwten en linzen toe. Kook dit 10 minuten tot de linzen zacht zijn.
Stap 2
200 g lasagnebladen – 40 g geraspte Parmezaanse kaas – 80 g harde mozzarella – 1 el zwarte sesamzaadjes
Verspreid een dunne laag van de saus uit stap 1 over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met een laagje lasagnebladen en herhaal dit proces, eindigend met de saus. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella over de laatste laag en bak 30 minuten op 180 °C. Serveer de warme lasagne op een bord en garneer met zwarte sesamzaadjes.
Tip
In plaats van linzen kun je ook gierst of bulgur gebruiken.
Recept-ID 1370
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer