Umami linzenlasagne met kazige korst
Umami linzenlasagne met kazige korst

Umami linzenlasagne met kazige korst

totale tijd65 min.
10 min.voorbereidingstijd
55 min.kooktijd

Ontdek onze nieuwe variatie op lasagne met linzen en groenten, gekookt in een smaakvolle umami sojasaus en bekroond met een korst van Parmezaanse kaas en sesamzaadjes. Daar wil je sowieso meer van!

Ingrediënten

2 porties
80 g
ui
1 
knoflookteen
40 g
wortel
200 ml
tomatenpuree
150 ml
water
40 g
bevroren groene erwten
150 g
rode linzen
20 ml
raapzaadolie
200 g
lasagnebladen
40 g
geraspte Parmezaanse kaas
80 g
harde mozzarella

Garnering:

1 el
zwarte sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):4383 kJ / 1047 kcal
36,4 gVetten
127,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g ui – 1  knoflookteen – 40 g wortel – 200 ml tomatenpuree – 150 ml water – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 g bevroren groene erwten – 150 g rode linzen – 20 ml raapzaadolie

Hak de ui en knoflook fijn en de wortel in blokjes. Bak de groenten 5 minuten in olie. Voeg dan de tomatenpuree, water, Kikkoman Sojasaus, groene erwten en linzen toe. Kook dit 10 minuten tot de linzen zacht zijn.

Stap 2

200 g lasagnebladen – 40 g geraspte Parmezaanse kaas – 80 g harde mozzarella – 1 el zwarte sesamzaadjes

Verspreid een dunne laag van de saus uit stap 1 over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met een laagje lasagnebladen en herhaal dit proces, eindigend met de saus. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella over de laatste laag en bak 30 minuten op 180 °C. Serveer de warme lasagne op een bord en garneer met zwarte sesamzaadjes.

Tip

In plaats van linzen kun je ook gierst of bulgur gebruiken.

Recept-ID 1370

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g ui – 1 knoflookteen – 40 g wortel – 200 ml tomatenpuree – 150 ml water – 60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus40 g bevroren groene erwten – 150 g rode linzen – 20 ml raapzaadolie

Hak de ui en knoflook fijn en de wortel in blokjes. Bak de groenten 5 minuten in olie. Voeg dan de tomatenpuree, water, Kikkoman Sojasaus, groene erwten en linzen toe. Kook dit 10 minuten tot de linzen zacht zijn.

200 g lasagnebladen – 40 g geraspte Parmezaanse kaas – 80 g harde mozzarella – 1 el zwarte sesamzaadjes

Verspreid een dunne laag van de saus uit stap 1 over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met een laagje lasagnebladen en herhaal dit proces, eindigend met de saus. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella over de laatste laag en bak 30 minuten op 180 °C. Serveer de warme lasagne op een bord en garneer met zwarte sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.