

Aziatische rijstsalade met zoete sojasausdressing
Een verfrissende salade van koude rijst, knapperige groenten en een zoete sojasausdressing geïnspireerd door Aziatische smaken - geweldig voor lichte diners of zomerse barbecues.
Ingrediënten
Salade:
Zoete sojasausdressing:
Voorbereiding
Stap 1

100 g rijst (bij voorkeur jasmijnrijst)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spreid het dan uit over een grote schaal om af te koelen - zo koelt het sneller af en plakt het niet aan elkaar.
Stap 2

3 el Kikkoman zoete Sojasaus – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el rijstazijn – 1 tl versgeraspte gember – 1 klein teentje knoflook, geperst of zeer fijn gehakt – 1 el honing of ahornsiroop – ½ limoen (voor sap)
Combineer alle dressingingrediënten in een kleine kom en meng goed tot de honing is opgelost en de smaken goed zijn gecombineerd.
Stap 3

1 rode peper, fijngesneden – 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden – 1 wortel, geraspt of in fijne blokjes gesneden – 4 lente-uitjes, fijngesneden (witte en groene delen) – 10 g gehakte koriander – 30 g gehakte pinda's of cashewnoten voor de crunch
Meng in een grote kom de afgekoelde rijst met de rode peper, komkommer, wortel, lente-uitjes en koriander. Giet de bereide dressing erover en schep goed om zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn. Bestrooi vlak voor het opdienen met de gehakte noten voor extra knapperigheid en smaak.
Stap 4
Serveer op borden en bestrooi met wat extra gehakte noten als je dat lekker vindt.
Tip:
Deze salade kan het best gekoeld worden geserveerd, waardoor hij erg verfrissend is op warme dagen.
Je kunt dit recept gebruiken als basis om te experimenteren met andere groenten of zelfs fruit voor een zoete twist.
Recept-ID 1508
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer



















