Tarte tatin met banaan en zoete sojasaus
Tarte tatin met banaan en zoete sojasaus

Tarte tatin met banaan en zoete sojasaus

totale tijd 55 min.
20 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
5 min. koeltijd

Deze tarte tatin met banaan en zoete sojasaus bevat gekarameliseerde bananen op bladerdeeg, gekruid met kaneel en een snufje zout. Serveer hem warm met kokosijs voor een leuke draai aan de Franse klassieker.

Ingrediënten

2 porties
4 
bananen
120 g
suiker
40 g
boter
1 tl
afgestreken theelepel gemalen kaneel
1 snufje
zout
200 g
kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
200 g
kokosijs om te serveren
3 
muntblaadjes voor garnering
Voedingswaarde (per portie):2.512 kJ / 600 kcal
15 gVetten
5 gEiwitten
130 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g suiker – 40 g boter – 2 ½ el Kikkoman zoete Sojasaus1 tl afgestreken theelepel gemalen kaneel – 1 snufje zout

Karamelliseer de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter, Kikkoman Saus voor Rijst, kaneel en zout toe. Roer tot het één geheel is.

Stap 2

4  bananen – 200 g kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg

Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de gesneden kant naar beneden in een taartvorm die bestreken is met de karamelsaus. Dek af met een laag bladerdeeg en druk de randen goed aan. Bak de tarte tatin op 180°C in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Keer voorzichtig om op een bord - pas op, de karamel is erg heet!

Stap 3

200 g kokosijs om te serveren – 3  muntblaadjes

Snijd de taart in porties en serveer met het kokosijs. Garneer met de munt.

Tip:

Voor een nog rijkere smaak kun je geklaarde boter gebruiken bij het karamelliseren van de bananen. Prik het bladerdeeg voor het bakken lichtjes in met een vork om te voorkomen dat het te veel opzwelt in de oven.

Recept-ID 1509

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g suiker – 40 g boter – 2 ½ el Kikkoman zoete Sojasaus1 tl afgestreken theelepel gemalen kaneel – 1 snufje zout

Karamelliseer de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter, Kikkoman Saus voor Rijst, kaneel en zout toe. Roer tot het één geheel is.

4 bananen – 200 g kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg

Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de gesneden kant naar beneden in een taartvorm die bestreken is met de karamelsaus. Dek af met een laag bladerdeeg en druk de randen goed aan. Bak de tarte tatin op 180°C in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Keer voorzichtig om op een bord - pas op, de karamel is erg heet!

200 g kokosijs om te serveren – 3 muntblaadjes

Snijd de taart in porties en serveer met het kokosijs. Garneer met de munt.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.