

Tarte tatin met banaan en zoete sojasaus
Deze tarte tatin met banaan en zoete sojasaus bevat gekarameliseerde bananen op bladerdeeg, gekruid met kaneel en een snufje zout. Serveer hem warm met kokosijs voor een leuke draai aan de Franse klassieker.
Voorbereiding
Stap 1

120 g suiker – 40 g boter – 2 ½ el Kikkoman zoete Sojasaus – 1 tl afgestreken theelepel gemalen kaneel – 1 snufje zout
Karamelliseer de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter, Kikkoman Saus voor Rijst, kaneel en zout toe. Roer tot het één geheel is.
Stap 2

4 bananen – 200 g kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de gesneden kant naar beneden in een taartvorm die bestreken is met de karamelsaus. Dek af met een laag bladerdeeg en druk de randen goed aan. Bak de tarte tatin op 180°C in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Keer voorzichtig om op een bord - pas op, de karamel is erg heet!
Stap 3

200 g kokosijs om te serveren – 3 muntblaadjes
Snijd de taart in porties en serveer met het kokosijs. Garneer met de munt.
Tip:
Voor een nog rijkere smaak kun je geklaarde boter gebruiken bij het karamelliseren van de bananen. Prik het bladerdeeg voor het bakken lichtjes in met een vork om te voorkomen dat het te veel opzwelt in de oven.
Recept-ID 1509
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















