In zoete sojasaus geglaceerde eendenborst
In zoete sojasaus geglaceerde eendenborst

In zoete sojasaus geglaceerde eendenborst

4 1 beoordelingen
totale tijd 1 u. 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
1 u. kooktijd
5 min. koeltijd

Rijke eendenborst geglaceerd met zoete sojasaus, met een knapperige huid en gekaramelliseerde randen - geserveerd met geroosterde wortelen en aardappelen voor een gerecht met veel smaak maar eenvoudig te maken

Ingrediënten

2 porties
2 
eendenborsten
Zout en versgemalen zwarte peper
2 tl
honing of ahornsiroop
300 g
aardappelen, geschild en in stukken gesneden
2 
grote wortelen, geschild en in dikke stengels gesneden
2 el
olijfolie
Verse kruiden voor decoratie (bijv. koriander of peterselie)
Voedingswaarde (per portie):2.392 kJ / 571 kcal
27 gVetten
33 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  eendenborsten – Salt and freshly ground black pepper – 4 el Kikkoman zoete Sojasaus2 tl honing of ahornsiroop – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Snijd de huid van de eendenborst kriskras in zonder in het vlees te snijden. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een pan op middelhoog vuur. Leg het vlees met het vel naar beneden en bak het 5-7 minuten tot het vet is gesmolten en het vel goudbruin en krokant is. Meng ondertussen de Kikkoman Saus voor Rijst, honing en Kikkoman Sesamolie in een kommetje. Keer de borsten om, bestrijk met de helft van de saus en leg met het vel naar boven op een bakplaat.

Stap 2

300 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden – 2  grote wortelen, geschild en in dikke stengels gesneden – 2 el olijfolie – Zout en versgemalen zwarte peper

Meng de aardappelen en wortelen met de olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over een aparte bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 40 minuten zacht en lichtbruin.

Stap 3

Braad de eendenborsten in dezelfde oven in ongeveer 20 minuten medium rare. Bestrijk halverwege met de overgebleven saus. Laat een paar minuten rusten voor je ze in dunne plakjes snijdt.

Stap 4

Verse kruiden voor decoratie (bijv. koriander of peterselie)

Schik de gesneden eendenborst op een bord met de geroosterde aardappelen en wortelen. Garneer met de verse kruiden en serveer.

Tip:

Bak de eendenhuid goudbruin en krokant voordat je ze braadt. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van de borsten en hoe gaar je ze wilt hebben.

Recept-ID 1511

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 eendenborsten – Salt and freshly ground black pepper – 4 el Kikkoman zoete Sojasaus2 tl honing of ahornsiroop – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Snijd de huid van de eendenborst kriskras in zonder in het vlees te snijden. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een pan op middelhoog vuur. Leg het vlees met het vel naar beneden en bak het 5-7 minuten tot het vet is gesmolten en het vel goudbruin en krokant is. Meng ondertussen de Kikkoman Saus voor Rijst, honing en Kikkoman Sesamolie in een kommetje. Keer de borsten om, bestrijk met de helft van de saus en leg met het vel naar boven op een bakplaat.

300 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden – 2 grote wortelen, geschild en in dikke stengels gesneden – 2 el olijfolie – Zout en versgemalen zwarte peper

Meng de aardappelen en wortelen met de olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over een aparte bakplaat en rooster ze in een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 40 minuten zacht en lichtbruin.

Braad de eendenborsten in dezelfde oven in ongeveer 20 minuten medium rare. Bestrijk halverwege met de overgebleven saus. Laat een paar minuten rusten voor je ze in dunne plakjes snijdt.

Verse kruiden voor decoratie (bijv. koriander of peterselie)

Schik de gesneden eendenborst op een bord met de geroosterde aardappelen en wortelen. Garneer met de verse kruiden en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.