In zoete sojasaus gebraden kip met Provençaalse kruiden
In zoete sojasaus gebraden kip met Provençaalse kruiden

In zoete sojasaus gebraden kip met Provençaalse kruiden

totale tijd 1 u. 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
50 min. kooktijd
30 min. marineertijd

Kip gemarineerd in zoete sojasaus met Provençaalse kruiden, geroosterd met knoflook en groenten voor een subtiele mix van zoete en aromatische smaken.

Ingrediënten

2 porties
4 
kippenbouten, met botten (ongeveer 1,5-2 kg)
2 el
Provençaalse kruiden
3 
teentjes knoflook, fijngehakt
600 g
aardappelen, geschild en in kleinere stukken gesneden
2 
wortelen, geschild en in plakjes gesneden
1 
courgette, in plakjes gesneden
1 
rode peper, in reepjes gesneden
1 el
olijfolie
Zout en peper
Voedingswaarde (per portie):2.750 kJ / 650 kcal
25 gVetten
60 gEiwitten
45 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

4  kippenbouten, met botten (ongeveer 1,5-2 kg) – 4 el Kikkoman zoete Sojasaus2 el Provençaalse kruiden – 3  teentjes knoflook, fijngehakt – Versgemalen peper naar smaak

Meng in een grote kom de Kikkoman Saus voor Rijst, Provençaalse kruiden, gehakte knoflook en peper. Voeg de kippenpoten toe en draai ze om tot ze een gelijkmatig laagje hebben. Dek af en laat ongeveer 30 minuten marineren.

Stap 2

600 g aardappelen, geschild en in kleinere stukken gesneden – 2  wortelen, geschild en in plakjes gesneden – 1  courgette, in plakjes gesneden – 1  rode peper, in reepjes gesneden – 1 el olijfolie – Zout en peper

Gooi de aardappelen, wortelen, courgette en paprika in een kom in een beetje olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat. Schik de gemarineerde kip erop en giet de overgebleven marinade erover.

Stap 3

Bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, tot de kip helemaal gaar is en de groenten zacht en lichtbruin zijn. Serveer warm.

Tip:

Je kunt het gerecht ook versieren met verse kruiden.

Recept-ID 1515

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

4 kippenbouten, met botten (ongeveer 1,5-2 kg) – 4 el Kikkoman zoete Sojasaus2 el Provençaalse kruiden – 3 teentjes knoflook, fijngehakt – Versgemalen peper naar smaak

Meng in een grote kom de Kikkoman Saus voor Rijst, Provençaalse kruiden, gehakte knoflook en peper. Voeg de kippenpoten toe en draai ze om tot ze een gelijkmatig laagje hebben. Dek af en laat ongeveer 30 minuten marineren.

600 g aardappelen, geschild en in kleinere stukken gesneden – 2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden – 1 courgette, in plakjes gesneden – 1 rode peper, in reepjes gesneden – 1 el olijfolie – Zout en peper

Gooi de aardappelen, wortelen, courgette en paprika in een kom in een beetje olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat. Schik de gemarineerde kip erop en giet de overgebleven marinade erover.

Bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, tot de kip helemaal gaar is en de groenten zacht en lichtbruin zijn. Serveer warm.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.