

In zoete sojasaus gebraden kip met Provençaalse kruiden
Kip gemarineerd in zoete sojasaus met Provençaalse kruiden, geroosterd met knoflook en groenten voor een subtiele mix van zoete en aromatische smaken.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

4 kippenbouten, met botten (ongeveer 1,5-2 kg) – 4 el Kikkoman zoete Sojasaus – 2 el Provençaalse kruiden – 3 teentjes knoflook, fijngehakt – Versgemalen peper naar smaak
Meng in een grote kom de Kikkoman Saus voor Rijst, Provençaalse kruiden, gehakte knoflook en peper. Voeg de kippenpoten toe en draai ze om tot ze een gelijkmatig laagje hebben. Dek af en laat ongeveer 30 minuten marineren.
Stap 2

600 g aardappelen, geschild en in kleinere stukken gesneden – 2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden – 1 courgette, in plakjes gesneden – 1 rode peper, in reepjes gesneden – 1 el olijfolie – Zout en peper
Gooi de aardappelen, wortelen, courgette en paprika in een kom in een beetje olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat. Schik de gemarineerde kip erop en giet de overgebleven marinade erover.
Stap 3

Bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, tot de kip helemaal gaar is en de groenten zacht en lichtbruin zijn. Serveer warm.
Tip:
Je kunt het gerecht ook versieren met verse kruiden.
Recept-ID 1515
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















