

Regenboogsalade met quinoa & kaas
Een eiwitrijke salade met quinoa, geitenkaas, noten en avocado, besprenkeld met zoete sojasaus. Kleurrijk, knapperig en boordevol smaak voor een lichte lunch of diner.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

45 g witte quinoa – 45 g rode quinoa – 45 g zwarte quinoa – Zout naar smaak
Kook de witte, rode en zwarte quinoa apart in potten volgens de instructies op de verpakking. Eenmaal gekookt, zet opzij om af te koelen.
Stap 2

200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden – 2 el olijfolie – Zout naar smaak
Spreid de zoete aardappel uit op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout. Rooster ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, of tot ze gaar zijn.
Stap 3

1 rijpe avocado, in blokjes gesneden – 50 g geitenkaas, in stukjes gesneden – ½ appel, geschild en in blokjes gesneden – 40 g walnoten, licht geroosterd – 40 g geroosterde kikkererwten – 3 el Kikkoman zoete Sojasaus
Combineer in een kom de avocado, geitenkaas, appel, walnoten en kikkererwten. Besprenkel met de Kikkoman Saus voor Rijst en laat 10-15 minuten marineren.
Stap 4

Zout en peper naar smaak – Verse peterselie voor garnering
Meng alle drie de soorten quinoa in een grote kom. Voeg de gepofte zoete aardappel en de gemarineerde ingrediënten toe. Roer voorzichtig om te combineren. Breng op smaak met zout en peper. Doe over op een serveerbord en bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.
Tip:
Voeg in blokjes gesneden vers fruit zoals mango of granaatappel toe voor extra kleur en natuurlijke zoetheid. Ze geven zowel smaak als vitaminen een boost.
Als je zin hebt in wat pit, probeer dan wat gehakte rode chilipeper of roer wat geraspte gember en een scheutje vloeibare honing door de Kikkoman Saus voor Rijst voor een zoetzure pittige kick.
Recept-ID 1510
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















