Pokébowl tonijn met zoete sojasaus
Pokébowl tonijn met zoete sojasaus

Pokébowl tonijn met zoete sojasaus

4,5 2 beoordelingen
totale tijd 55 min.
25 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
15 min. marineertijd

Een levendige pokébowl met in zoete sojasaus-gemarineerde tonijn, knapperige groenten en rijst, overgoten met zeewier en chilipeper voor extra bite. Hawaïaanse stijl, makkelijk te bereiden en rijk aan smaak.

Ingrediënten

2 porties

Marinade:

1 el
rijstazijn
 ½ el
sesamzaad

Pokébowl:

250 g
verse tonijn, in blokjes gesneden
100 g
sushirijst
 ½ 
verse avocado, in blokjes gesneden
 ½ 
kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden
 ½ 
wortel, in plakjes gesneden
 ½ 
kleine rode peper, dun gesneden
1 
norivel, fijngehakt
Chilivlokken, naar smaak
Voedingswaarde (per portie):2.092 kJ / 500 kcal
14 gVetten
35 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

75 ml Kikkoman zoete Sojasaus1 el rijstazijn –  ½ el Kikkoman Geroosterde Sesamolie ½ el sesamzaad

Meng in een kommetje de Kikkoman Saus voor Rijst, rijstazijn, Kikkoman Sesamolie en sesamzaadjes tot een goed mengsel. Zet apart.

Stap 2

250 g verse tonijn, in blokjes gesneden

Doe de tonijnblokjes in een grote kom en giet de marinade erover. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 15 minuten in de koelkast.

Stap 3

100 g sushirijst

Spoel de sushirijst af in koud water, roer voorzichtig en laat een paar keer uitlekken tot het water bijna helder wegspoelt. Voeg water toe (controleer de verhouding op de rijstverpakking) en breng op middelhoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur, dek af en kook op laag vuur in 15-20 minuten gaar.

Stap 4

 ½  verse avocado, in blokjes gesneden –  ½  kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden –  ½  wortel, in plakjes gesneden –  ½  kleine rode peper, in dunne plakjes gesneden – 1  norivel, fijngesneden – Chilivlokken, naar smaak

Doe een deel van de rijst op de bodem van een kom. Schik de gemarineerde tonijn en groenten erop. Bestrooi met de gehakte nori en de chilivlokken. Dien onmiddellijk op.

Tip:

Je kunt de hoeveelheid chilipeper aanpassen aan je eigen voorkeur. Als je de tonijn langer in de koelkast laat marineren, wordt de smaak intenser.

Recept-ID 1518

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

75 ml Kikkoman zoete Sojasaus1 el rijstazijn – ½ el Kikkoman Geroosterde Sesamolie ½ el sesamzaad

Meng in een kommetje de Kikkoman Saus voor Rijst, rijstazijn, Kikkoman Sesamolie en sesamzaadjes tot een goed mengsel. Zet apart.

250 g verse tonijn, in blokjes gesneden

Doe de tonijnblokjes in een grote kom en giet de marinade erover. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 15 minuten in de koelkast.

100 g sushirijst

Spoel de sushirijst af in koud water, roer voorzichtig en laat een paar keer uitlekken tot het water bijna helder wegspoelt. Voeg water toe (controleer de verhouding op de rijstverpakking) en breng op middelhoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur, dek af en kook op laag vuur in 15-20 minuten gaar.

½ verse avocado, in blokjes gesneden – ½ kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden – ½ wortel, in plakjes gesneden – ½ kleine rode peper, in dunne plakjes gesneden – 1 norivel, fijngesneden – Chilivlokken, naar smaak

Doe een deel van de rijst op de bodem van een kom. Schik de gemarineerde tonijn en groenten erop. Bestrooi met de gehakte nori en de chilivlokken. Dien onmiddellijk op.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.