In zoete sojasaus & gember gepocheerde peren
In zoete sojasaus & gember gepocheerde peren

In zoete sojasaus & gember gepocheerde peren

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Elegant pears meet sweet soy and a gingery kick—poached gently in syrup and served warm with crème fraîche for a soft, balanced dessert that’s both understated and satisfying.

Ingrediënten

2 porties
2 
peren, geschild, in vieren gesneden en ontdaan van klokhuis
120 ml
water
60 g
suiker
2 g
geraspte gember
 ½ g
chilivlokken
1 tl
citroensap
Verse munt voor decoratie (hoeveelheid naar voorkeur)
2 tl
crème fraîche
Voedingswaarde (per portie):862 kJ / 206 kcal
3 gVetten
2 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 ml water – 60 g suiker – 2 el Kikkoman zoete Sojasaus2 g geraspte gember –  ½ g chilivlokken – 1 tl citroensap

Doe het water, de suiker, Kikkoman Saus voor Rijst, gember, chilivlokken en citroensap in een pan. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Stap 2

2  peren, geschild, in vieren gedeeld en ontdaan van klokhuis

Voeg de peren toe aan de suikersaus en laat 15-20 minuten sudderen tot ze zacht maar nog lichtjes stevig zijn. Draai de peren tijdens het koken een paar keer voorzichtig om. Haal ze uit de siroop en zet apart. Zet het vuur hoger en kook de siroop nog 5-10 minuten tot hij dikker wordt.

Stap 3

2 tl crème fraîche

Serveer de peren terwijl ze nog warm zijn. Giet de siroop erover, garneer met de muntblaadjes en overgiet elke portie met een theelepel crème fraîche.

Tip:

Voor een diepere smaak stoof je de peren iets langer tot ze zacht zijn en goed doordrenkt met de saus.

Recept-ID 1514

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 ml water – 60 g suiker – 2 el Kikkoman zoete Sojasaus2 g geraspte gember – ½ g chilivlokken – 1 tl citroensap

Doe het water, de suiker, Kikkoman Saus voor Rijst, gember, chilivlokken en citroensap in een pan. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

2 peren, geschild, in vieren gedeeld en ontdaan van klokhuis

Voeg de peren toe aan de suikersaus en laat 15-20 minuten sudderen tot ze zacht maar nog lichtjes stevig zijn. Draai de peren tijdens het koken een paar keer voorzichtig om. Haal ze uit de siroop en zet apart. Zet het vuur hoger en kook de siroop nog 5-10 minuten tot hij dikker wordt.

2 tl crème fraîche

Serveer de peren terwijl ze nog warm zijn. Giet de siroop erover, garneer met de muntblaadjes en overgiet elke portie met een theelepel crème fraîche.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.