

In zoete sojasaus & gember gepocheerde peren
Elegant pears meet sweet soy and a gingery kick—poached gently in syrup and served warm with crème fraîche for a soft, balanced dessert that’s both understated and satisfying.
Voorbereiding
Stap 1

120 ml water – 60 g suiker – 2 el Kikkoman zoete Sojasaus – 2 g geraspte gember – ½ g chilivlokken – 1 tl citroensap
Doe het water, de suiker, Kikkoman Saus voor Rijst, gember, chilivlokken en citroensap in een pan. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
Stap 2

2 peren, geschild, in vieren gedeeld en ontdaan van klokhuis
Voeg de peren toe aan de suikersaus en laat 15-20 minuten sudderen tot ze zacht maar nog lichtjes stevig zijn. Draai de peren tijdens het koken een paar keer voorzichtig om. Haal ze uit de siroop en zet apart. Zet het vuur hoger en kook de siroop nog 5-10 minuten tot hij dikker wordt.
Stap 3

2 tl crème fraîche
Serveer de peren terwijl ze nog warm zijn. Giet de siroop erover, garneer met de muntblaadjes en overgiet elke portie met een theelepel crème fraîche.
Tip:
Voor een diepere smaak stoof je de peren iets langer tot ze zacht zijn en goed doordrenkt met de saus.
Recept-ID 1514
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















