

Croque-monsieur met zoete soja
Deze croque-monsieur (tosti) met zoete sojasaus is een heerlijke twist op de Franse klassieker. De rijke smaak, snelle bereiding en eenvoudige ingrediënten maken het ideaal voor een makkelijke lunch of een informeel diner.
Voorbereiding
Stap 1

1 el boter – 1 el bloem – 180 ml melk – 1 el Kikkoman zoete Sojasaus – 1 snufje nootmuskaat – Zout en versgemalen peper naar smaak
Maak de bechamelsaus: verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend goudbruin in ongeveer een minuut. Giet geleidelijk de melk erbij, onder voortdurend roeren tot een gladde saus. Kook op laag vuur tot de saus dikker wordt. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer en breng op smaak.
Stap 2

4 sneetjes geroosterd brood – 4 sneetjes ham – 100 g gruyèrekaas, geraspt
Smeer de bechamelsaus op één kant van elk sneetje brood. Leg de helft van de kaas en de ham op 2 sneetjes en leg de rest van de boterhammen erop met de sauskant naar boven. Breng over naar een bakplaat, smeer er meer bechamelsaus over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Serveer direct, bijvoorbeeld met een groene salade en vinaigrette.
Recept-ID 1517
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















