Croque-monsieur met zoete soja
Croque-monsieur met zoete soja

Croque-monsieur met zoete soja

totale tijd 35 min.
20 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Deze croque-monsieur (tosti) met zoete sojasaus is een heerlijke twist op de Franse klassieker. De rijke smaak, snelle bereiding en eenvoudige ingrediënten maken het ideaal voor een makkelijke lunch of een informeel diner.

Ingrediënten

2 porties
4 sneetjes
geroosterd brood
4 sneetjes
ham
100 g
gruyèrekaas, geraspt

Bechamelsaus:

1 el
boter
1 el
bloem
180 ml
melk
1 snufje
nootmuskaat
Zout en versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie):1.880 kJ / 450 kcal
25 gVetten
25 gEiwitten
34 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el boter – 1 el bloem – 180 ml melk – 1 el Kikkoman zoete Sojasaus1 snufje nootmuskaat – Zout en versgemalen peper naar smaak

Maak de bechamelsaus: verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend goudbruin in ongeveer een minuut. Giet geleidelijk de melk erbij, onder voortdurend roeren tot een gladde saus. Kook op laag vuur tot de saus dikker wordt. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer en breng op smaak.

Stap 2

4 sneetjes geroosterd brood – 4 sneetjes ham – 100 g gruyèrekaas, geraspt

Smeer de bechamelsaus op één kant van elk sneetje brood. Leg de helft van de kaas en de ham op 2 sneetjes en leg de rest van de boterhammen erop met de sauskant naar boven. Breng over naar een bakplaat, smeer er meer bechamelsaus over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Serveer direct, bijvoorbeeld met een groene salade en vinaigrette.

Recept-ID 1517

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el boter – 1 el bloem – 180 ml melk – 1 el Kikkoman zoete Sojasaus1 snufje nootmuskaat – Zout en versgemalen peper naar smaak

Maak de bechamelsaus: verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend goudbruin in ongeveer een minuut. Giet geleidelijk de melk erbij, onder voortdurend roeren tot een gladde saus. Kook op laag vuur tot de saus dikker wordt. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer en breng op smaak.

4 sneetjes geroosterd brood – 4 sneetjes ham – 100 g gruyèrekaas, geraspt

Smeer de bechamelsaus op één kant van elk sneetje brood. Leg de helft van de kaas en de ham op 2 sneetjes en leg de rest van de boterhammen erop met de sauskant naar boven. Breng over naar een bakplaat, smeer er meer bechamelsaus over en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Serveer direct, bijvoorbeeld met een groene salade en vinaigrette.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.