

Roergebakken sobanoedels met garnalen & groenten
Hartige sobanoedels geroerbakt met knapperige groenten en garnalen in een nootachtige zoete soja-, sesam- en tahinidressing - boordevol smaak, licht pittig en textuur. Fris, vullend en snel te bereiden.
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor de roergebakken noedels:
Voorbereiding
Stap 1

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 2 el tahini (sesampasta) – 1 el Kikkoman zoete Sojasaus – ¼ tl chilivlokken – Zout en peper
Klop voor de dressing in een kommetje de Kikkoman Sesamolie, tahini, Kikkoman Saus voor Rijst, chilivlokken en een snufje zout en peper door elkaar. Breng op smaak.
Stap 2

150 g sobanoedels (alternatief: mie of canton) – 1 teentje knoflook – 150 g broccolini (wilde broccoli) – 1 rode peper – 1 middelgrote wortel – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 200 g garnalen, gepeld en schoon gemaakt – 2 lente-uitjes – 2 el sesamzaad
Kook de sobanoedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water. Zet apart. Pel de knoflook en hak fijn. Was de broccolini, paprika en wortels en snijd in hapklare stukken. Verhit de Kikkoman Sesamolie in een grote koekenpan of wok. Voeg de broccolini, rode peper en wortel toe. Bak ongeveer 5 minuten, af en toe roerend. Voeg de garnalen toe en bak nog drie minuten terwijl je af en toe roert. Voeg de noedels en de dressing toe aan de wok. Meng alles onder voortdurend roeren tijdens het bakken. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht goudbruin zijn en schud de pan vaak. Strooi de lente-uitjes en sesamzaadjes over de roergebakken noedels. Schik op 2 borden en serveer warm.
Tip:
Als je van pittiger houdt, voeg dan meer chilivlokken toe.
Recept-ID 1512
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer



















