Gebakken zalm met zoete sojasaus en sesam
Gebakken zalm met zoete sojasaus en sesam

Gebakken zalm met zoete sojasaus en sesam

4 2 beoordelingen
totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

In de oven gebakken zalm in een zoete glazuur van sojasaus en sesam, geserveerd met kleefrijst en malse groenten - een gemakkelijk gerecht voor het grote publiek.

Ingrediënten

2 porties
400 g
zalm (2 zalmmoten van elk 200 g)
2 el
honing
30 g
sesamzaad
200 g
kleefrijst
400 ml
water
150 g
broccoli, in roosjes gesneden en gestoomd of geblancheerd
150 g
wortel, in staafjes gesneden, gestoomd of geblancheerd
Zout en peper
3 
korianderblaadjes voor decoratie
Voedingswaarde (per portie):2.905 kJ / 694 kcal
23 gVetten
40 gEiwitten
78 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 ml Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 el honing

Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Meng in een kommetje de Kikkoman Saus voor Rijst met de Kikkoman Sesamolie en de honing.

Stap 2

400 g zalm (2 zalmmoten, 200 g elk) – Peper naar smaak – 25 g sesamzaad

Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid ze licht met peper en bedek gelijkmatig met de voorbereide marinade. Strooi de sesam over de bovenkant van elke filet.

Stap 3

Bak de zalm 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net gaar maar nog steeds sappig is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.

Stap 4

200 g kleefrijst – 400 ml water – 150 g broccoli, in roosjes gesneden en gestoomd of geblancheerd – 150 g wortel, in staafjes gesneden, gestoomd of geblancheerd

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom of blancheer de broccoli en wortels, afhankelijk van je voorkeur.

Stap 5

5 g sesamzaad – 3  korianderblaadjes voor decoratie

Verdeel de rijst over de borden en leg de zalmmootjes ernaast. Schep wat van het sap uit de ovenschaal over de zalm. Voeg de groenten toe en werk af met sesamzaad en koriander.

Tip:

Zorg ervoor dat de zalm niet te gaar wordt, zo blijft de vis mals en sappig.

Recept-ID 1513

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 ml Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 el honing

Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Meng in een kommetje de Kikkoman Saus voor Rijst met de Kikkoman Sesamolie en de honing.

400 g zalm (2 zalmmoten, 200 g elk) – Peper naar smaak – 25 g sesamzaad

Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid ze licht met peper en bedek gelijkmatig met de voorbereide marinade. Strooi de sesam over de bovenkant van elke filet.

Bak de zalm 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net gaar maar nog steeds sappig is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.

200 g kleefrijst – 400 ml water – 150 g broccoli, in roosjes gesneden en gestoomd of geblancheerd – 150 g wortel, in staafjes gesneden, gestoomd of geblancheerd

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom of blancheer de broccoli en wortels, afhankelijk van je voorkeur.

5 g sesamzaad – 3 korianderblaadjes voor decoratie

Verdeel de rijst over de borden en leg de zalmmootjes ernaast. Schep wat van het sap uit de ovenschaal over de zalm. Voeg de groenten toe en werk af met sesamzaad en koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.