

Gebakken zalm met zoete sojasaus en sesam
In de oven gebakken zalm in een zoete glazuur van sojasaus en sesam, geserveerd met kleefrijst en malse groenten - een gemakkelijk gerecht voor het grote publiek.
Voorbereiding
Stap 1

80 ml Kikkoman zoete Sojasaus – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 2 el honing
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte). Meng in een kommetje de Kikkoman Saus voor Rijst met de Kikkoman Sesamolie en de honing.
Stap 2

400 g zalm (2 zalmmoten, 200 g elk) – Peper naar smaak – 25 g sesamzaad
Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid ze licht met peper en bedek gelijkmatig met de voorbereide marinade. Strooi de sesam over de bovenkant van elke filet.
Stap 3

Bak de zalm 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot hij net gaar maar nog steeds sappig is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.
Stap 4

200 g kleefrijst – 400 ml water – 150 g broccoli, in roosjes gesneden en gestoomd of geblancheerd – 150 g wortel, in staafjes gesneden, gestoomd of geblancheerd
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom of blancheer de broccoli en wortels, afhankelijk van je voorkeur.
Stap 5
5 g sesamzaad – 3 korianderblaadjes voor decoratie
Verdeel de rijst over de borden en leg de zalmmootjes ernaast. Schep wat van het sap uit de ovenschaal over de zalm. Voeg de groenten toe en werk af met sesamzaad en koriander.
Tip:
Zorg ervoor dat de zalm niet te gaar wordt, zo blijft de vis mals en sappig.
Recept-ID 1513
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer



















