Japans geïnspireerde Poké bowl

totale tijd 45 min.
45 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
400 g
zalmfilet, zonder vel (3 stuks)
300 g
sushi-rijst
40 ml
sushi rijstazijn
240 g
avocado (2 stuks)
5 g
wasabi-pasta
20 ml
citroensap, vers geperst
30 g
lenteuitjes (2 stuks)
5 g
Nori-bladen (2 stuks)
40 g
sushi-gember
120 g
Wakame zeewiersalade, gekocht in de winkel
Voedingswaarde (per portie): 2326 kJ  /  555 kcal
12 g Vetten
33 g Eiwitten
79 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de zalm in kleine, hapklare stukken en meng met Kikkoman Poke sauce. Laten marineren terwijl u de rest voorbereid.

Stap 2

Was sushi rijst meerdere keren in vers water totdat het water helder is. Giet af en afgedekt in een middelgrote pan volgens de informatie op de verpakking koken. Warm houden.

Stap 3

Halveer in de tussentijd de avocado’s en verwijder de pit. Met citroensap besprenkelen en met zout op smaak brengen. Snijd een avocado in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Druk de tweede avocado samen met de wasabi-pasta met een vork plak of voor een mooiere presentatie met een mini-mixer pureren.

Stap 4

Snijd de witte en groene delen van de lenteuitjes in fijne ringen. Deel de Nori-bladen in hapklare stukjes.

Stap 5

Verdeel de sushi-rijst in 4 kommen. Verdeel dezelfde hoeveelheid van alle andere bereide ingrediënten met de klok mee op de rijst in de kommen: gemarineerde zalm met saus, avocadoblokjes, wakame-salade, wasabi-avocado-puree, Nori-bladen en de gesneden lenteuitjes. Leg de sushi-gember in het midden. Indien gewenst besprenkelen met Kikkoman Poke sauce en direct serveren.

Recept-ID 155

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de zalm in kleine, hapklare stukken en meng met Kikkoman Poke sauce. Laten marineren terwijl u de rest voorbereid.

Was sushi rijst meerdere keren in vers water totdat het water helder is. Giet af en afgedekt in een middelgrote pan volgens de informatie op de verpakking koken. Warm houden.

Halveer in de tussentijd de avocado’s en verwijder de pit. Met citroensap besprenkelen en met zout op smaak brengen. Snijd een avocado in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Druk de tweede avocado samen met de wasabi-pasta met een vork plak of voor een mooiere presentatie met een mini-mixer pureren.

Snijd de witte en groene delen van de lenteuitjes in fijne ringen. Deel de Nori-bladen in hapklare stukjes.

Verdeel de sushi-rijst in 4 kommen. Verdeel dezelfde hoeveelheid van alle andere bereide ingrediënten met de klok mee op de rijst in de kommen: gemarineerde zalm met saus, avocadoblokjes, wakame-salade, wasabi-avocado-puree, Nori-bladen en de gesneden lenteuitjes. Leg de sushi-gember in het midden. Indien gewenst besprenkelen met Kikkoman Poke sauce en direct serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.