Vegetarische gyoza
Vegetarische gyoza

Vegetarische gyoza

totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Alle liefhebbers van kleine Aziatische dumplings opgelet: gyoza gevuld met rijst, aubergine, wortel, kool en shiitake. Op smaak gebracht met gember voor een extra kick.

Ingrediënten

30 porties
1 
pakje van 30 kant-en-klare gyozavellen
30 g
rijst (circa 80 g gekookt)
30 g
aubergine
6 
shiitake
 ½ 
kleine ui
1 
knoflookteen
5 g
gember
200 g
spitskool of Chinese kool
30 g
wortelen
2 
lente-uitjes
1 tl
sesamolie
1 tl
groentebouillon
1 tl
suiker
1 tl
maïszetmeel

Voorbereiding

Stap 1

Begin met het klaarmaken van de gyozavulling door de rijst te koken volgens de instructies op de verpakking. Laat dit afkoelen.

Stap 2

Was en snijd de steeltjes van de aubergine en shiitake. Hak daarna in kleine blokjes.

Stap 3

Pel de ui, knoflook en gember.

Stap 4

Was en snijd de kern uit de spitskool. Was de lente-ui. Was en schil de wortelen. Hak de ui, knoflook, gember, spitskool, wortelen en lente-ui in kleine blokjes.

Stap 5

Verhit olie in de pan en roerbak de groenten kort in deze volgorde: knoflook, gember, wortelen, ui, aubergine, shiitake, lente-ui en spitskool. Leg de groenten op een bord en laat afkoelen.

Stap 6

Doe de groenten, rijst en overige ingrediënten in een kom en meng grondig.

Stap 7

Verdeel 30 gyozavellen op uw werkblad. Leg in het midden van ieder vel circa 15 g van de vulling. Maak je vingertoppen een beetje nat met water en bevochtig hiermee de helft van de randjes van het gyozavel. Vouw het vel over de vulling heen en druk de randjes op elkaar. Maak een geplooid effect.

Stap 8

Bekleed een stoommandje met bakpapier (of koolbladeren). Laat ongeveer 0,5 cm ruimte tussen de gyoza's en stoom deze 7-8 minuten op hoge temperatuur. Serveer met dipsausjes. Hier vind je een paar ideeën voor dipsausjes.

Tip:

Door je eigen Gyoza-deeg te maken, kun je dit gerecht nog beter ervaren!

Recept-ID 1417

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Begin met het klaarmaken van de gyozavulling door de rijst te koken volgens de instructies op de verpakking. Laat dit afkoelen.

Was en snijd de steeltjes van de aubergine en shiitake. Hak daarna in kleine blokjes.

Pel de ui, knoflook en gember.

Was en snijd de kern uit de spitskool. Was de lente-ui. Was en schil de wortelen. Hak de ui, knoflook, gember, spitskool, wortelen en lente-ui in kleine blokjes.

Verhit olie in de pan en roerbak de groenten kort in deze volgorde: knoflook, gember, wortelen, ui, aubergine, shiitake, lente-ui en spitskool. Leg de groenten op een bord en laat afkoelen.

Doe de groenten, rijst en overige ingrediënten in een kom en meng grondig.

Verdeel 30 gyozavellen op uw werkblad. Leg in het midden van ieder vel circa 15 g van de vulling. Maak je vingertoppen een beetje nat met water en bevochtig hiermee de helft van de randjes van het gyozavel. Vouw het vel over de vulling heen en druk de randjes op elkaar. Maak een geplooid effect.

Bekleed een stoommandje met bakpapier (of koolbladeren). Laat ongeveer 0,5 cm ruimte tussen de gyoza's en stoom deze 7-8 minuten op hoge temperatuur. Serveer met dipsausjes. Hier vind je een paar ideeën voor dipsausjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.