Guacamoggets

totale tijd 40 min.
40 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
1 
grote ui
1 
teentje knoflook
2 
rijpe avocado’s
2 ½ theelepels
limoensap
 ¾ theelepel
koriander, fijngehakt
 ¾ theelepel
tabasco

Voor de panade:

2 
eieren
80 g
meel
Frituurvet voor de friteuse
Voedingswaarde (per portie): 2116 kJ  /  505 kcal
32,2 g Vetten
9,7 g Eiwitten
40,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Pak de uien en knoflook, snijd de uien in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Halveer de avocado's en haal de pit en het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn, meng hem goed met de ui, knoflook, limoensap, sojasaus en koriander en breng het geheel op smaak met tabasco. Smeer de avocadomix ca. 2 dik op een kleine vuurvaste schaal met bakpapier en vries hem in.

Stap 2

Roer voor de panade ei met sojasaus door elkaar. Snijd de bevroren avocadomix in blokjes van ca. 2x2 cm, draai ze eerst in het meel, vervolgens in het mengsel met eieren en aansluitend in het panko-paneermeel. Zet de gepaneerde avocadostukken nog eens 30 minuten in de diepvries.

Stap 3

Bak de avocadoblokjes 2-3 minuten knapperig in de friteuse en serveer ze naar wens met sweet chilisaus of met crème fraîche of verfijn met wat tabasco. Serveer.

Recept-ID 246

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Pak de uien en knoflook, snijd de uien in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Halveer de avocado's en haal de pit en het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn, meng hem goed met de ui, knoflook, limoensap, sojasaus en koriander en breng het geheel op smaak met tabasco. Smeer de avocadomix ca. 2 dik op een kleine vuurvaste schaal met bakpapier en vries hem in.

Roer voor de panade ei met sojasaus door elkaar. Snijd de bevroren avocadomix in blokjes van ca. 2x2 cm, draai ze eerst in het meel, vervolgens in het mengsel met eieren en aansluitend in het panko-paneermeel. Zet de gepaneerde avocadostukken nog eens 30 minuten in de diepvries.

Bak de avocadoblokjes 2-3 minuten knapperig in de friteuse en serveer ze naar wens met sweet chilisaus of met crème fraîche of verfijn met wat tabasco. Serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.