Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood
Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood

Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood

totale tijd95 min.
15 min.voorbereidingstijd
50 min.marineertijd
30 min.kooktijd

Ingrediënten

6 porties
600 g
magere rundersteak
4 eetlepels
olijfolie
1 
grote tomaat
zout, versgemalen peper
4 
teentjes knoflook
40 g
boter
50 g
babyrucola
2 
stokbroden
2 eetlepels
gebakken uitjes

Voor de Yakiniku-marinade:

4 eetlepels
bruine suiker
4 eetlepels
rode wijn
2 plak
citroen
Voedingswaarde (per portie):1429 kJ / 341 kcal
12 gVetten
22,3 gEiwitten
33,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Breng voor de Yakiniku-marinade suiker en rode wijn in een kleine pan aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus en citroenschijfjes erbij en laat afkoelen.

Stap 2

Dep het rundvlees droog en snijd het in stukken van ca. 3 cm. Leg de stukken in een grote ovenschaal, giet de marinade in de schaal en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Stap 3

Haal het rundvlees uit de marinade (zet de rest van de marinade apart), dep het vlees droog en braad het in 2 el verwarmde olie, in een pan, aan alle kanten scherp aan (alleen het oppervlak van het vlees mag aangebraden zijn).

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg het rundvlees in een braadpan die in de oven kan op verfrommeld aluminiumfolie. Was ondertussen de tomaten, verwijder de steelaanzet, snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes tomaar dan naast het vlees en kruid ze met zout en peper. Besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie en laat ze in de voorverwarmde oven 12-15 minuten gaar worden.

Stap 5

Haal de braadpan uit de oven en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nu ca. 10 minuten rusten. Pak in de tussentijd de knoflook, hak hem fijn en fruit hem in de verwarmde boter. Vlak voordat de knoflook bruin wordt, giet u de rest van de marinade erbij en laat u het licht inkoken.

Stap 6

Was de rucola en schud hem droog. Snijd de stokbroden in stukjes en rooster ze kort in een pan. Verdeel het vlees dat in stukken is gesneden samen met de rucola op de stokbrood-schijfjes, garneer met tomatenblokjes en geroosterde uien, giet de knoflooksaus eroverheen en serveer. 

Tip

Als u niet houdt van knoflook, doet u gewoon de rest van de marinade bij de verwarmde boter en laat u het licht inkoken.

U kunt dit recept zowel in de oven als eenvoudig op de grill bereiden.

Recept-ID 117

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Breng voor de Yakiniku-marinade suiker en rode wijn in een kleine pan aan de kook. Doe, als de suiker is opgelost, sojasaus en citroenschijfjes erbij en laat afkoelen.

Dep het rundvlees droog en snijd het in stukken van ca. 3 cm. Leg de stukken in een grote ovenschaal, giet de marinade in de schaal en masseer de marinade goed in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en laat het 40-50 minuten marineren.

Haal het rundvlees uit de marinade (zet de rest van de marinade apart), dep het vlees droog en braad het in 2 el verwarmde olie, in een pan, aan alle kanten scherp aan (alleen het oppervlak van het vlees mag aangebraden zijn).

Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte (180°C heteluchtoven). Leg het rundvlees in een braadpan die in de oven kan op verfrommeld aluminiumfolie. Was ondertussen de tomaten, verwijder de steelaanzet, snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes tomaar dan naast het vlees en kruid ze met zout en peper. Besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie en laat ze in de voorverwarmde oven 12-15 minuten gaar worden.

Haal de braadpan uit de oven en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nu ca. 10 minuten rusten. Pak in de tussentijd de knoflook, hak hem fijn en fruit hem in de verwarmde boter. Vlak voordat de knoflook bruin wordt, giet u de rest van de marinade erbij en laat u het licht inkoken.

Was de rucola en schud hem droog. Snijd de stokbroden in stukjes en rooster ze kort in een pan. Verdeel het vlees dat in stukken is gesneden samen met de rucola op de stokbrood-schijfjes, garneer met tomatenblokjes en geroosterde uien, giet de knoflooksaus eroverheen en serveer. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.