Gebakken rijst met ei, kip en groenten
Gebakken rijst met ei, kip en groenten

Gebakken rijst met ei, kip en groenten

4 3 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Een klassieke Aziatische roerbakschotel met goudkleurige eierreepjes, malse kip en knapperige groenten, gebakken in Kikkoman Sojasaus. Snel, gezond en vol van smaak – ideaal voor een makkelijke doordeweekse avondmaaltijd.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
 ½ el
honing
 ½ tl
geraspte gember
 ½ 
teentje knoflook, fijngehakt
200 g
kipfilet
1 el
plantaardige olie
 ½ 
wortel
 ½ 
rode paprika
 ½ 
broccoliroos
 ½ 
ui
100 g
rijst
 ½ tl
kurkuma
1 
ei
1 el
gehakte lente-ui
Voedingswaarde (per portie):2.198 kJ / 525 kcal
15 gVetten
29 gEiwitten
58 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ el honing –  ½ tl geraspte gember –  ½  teentje knoflook, fijngehakt – 200 g kipfilet – 1 el plantaardige olie –  ½  wortel –  ½  rode paprika –  ½  krop broccoli –  ½  ui

Giet de Kikkoman Sojasaus in een kom, voeg de honing, gehakte knoflook en geraspte gember toe. Meng goed. Snijd de kip in blokjes en meng deze door de marinade. Bak de kipfilet 3 minuten in de plantaardige olie en doe deze vervolgens in een kom. Snijd de ui in blokjes, de wortel in reepjes, de rode paprika in reepjes en verdeel de broccoli in roosjes. Bak de groenten in dezelfde pan.

Stap 2

100 g rijst –  ½ tl kurkuma – 1  ei – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gehakte lente-ui

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst, kip en kurkuma toe aan de pan en roerbak tot de rijst door en door warm is. Breek het ei erboven en roer tot het gestold is. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus en bestrooi met de gehakte lente-ui.

Tip

Rijst van een dag oud is het beste voor gebakken rijst – het is droger en bakt makkelijker.

Recept-ID 1561

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ el honing – ½ tl geraspte gember – ½ teentje knoflook, fijngehakt – 200 g kipfilet – 1 el plantaardige olie – ½ wortel – ½ rode paprika – ½ krop broccoli – ½ ui

Giet de Kikkoman Sojasaus in een kom, voeg de honing, gehakte knoflook en geraspte gember toe. Meng goed. Snijd de kip in blokjes en meng deze door de marinade. Bak de kipfilet 3 minuten in de plantaardige olie en doe deze vervolgens in een kom. Snijd de ui in blokjes, de wortel in reepjes, de rode paprika in reepjes en verdeel de broccoli in roosjes. Bak de groenten in dezelfde pan.

100 g rijst – ½ tl kurkuma – 1 ei – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gehakte lente-ui

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst, kip en kurkuma toe aan de pan en roerbak tot de rijst door en door warm is. Breek het ei erboven en roer tot het gestold is. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus en bestrooi met de gehakte lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.