

Gegrilde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes
Gegrilde kabeljauw geglaceerd met Kikkoman Sojasaus Minder Zout , geroosterde zoete aardappelen en een frisse boerenkoolpesto komen samen in iets meer dan 30 minuten. De sojasaus voegt diepte toe aan zowel de vis als de groenten voor een eenvoudige, kleurrijke en uitgebalanceerde lunch.
Voorbereiding
Stap 1

1 zoete aardappel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout met de Kikkoman Sesamolie en wentel de frietjes door het mengsel. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer 25 minuten op 200 °C.
Stap 2

75 g boerenkool – 1 teentje knoflook – ¾ el pijnboompitten – 2 el olijfolie – 1 ½ tl citroensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Was en droog de boerenkool en verwijder de taaie stelen. Doe de boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Mix tot een gladde massa.
Stap 3

1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl honing – 300 g kabeljauw
Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de honing. Bestrijk de kabeljauw met de marinade en laat 10-15 minuten marineren. Grill 3-5 minuten aan elke kant. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en boerenkoolpesto.
Tip
De frietjes worden krokanter als je ze van tevoren in koud water laat weken en goed afdroogt voor het bakken. Je kunt de pesto van tevoren maken – hij past ook goed bij pasta of sandwiches.
Recept-ID 1557
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer





































































