Gegrilde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes
Gegrilde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes

Gegrilde kabeljauw met zoeteaardappelfrietjes

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Gegrilde kabeljauw geglaceerd met Kikkoman Sojasaus Minder Zout , geroosterde zoete aardappelen en een frisse boerenkoolpesto komen samen in iets meer dan 30 minuten. De sojasaus voegt diepte toe aan zowel de vis als de groenten voor een eenvoudige, kleurrijke en uitgebalanceerde lunch.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 
zoete aardappel
300 g
kabeljauw
75 g
boerenkool
1 
teentje knoflook, fijngehakt
 ¾ el
pijnboompitten
3 el
olijfolie
1 ½ tl
citroensap
1 tl
honing
Voedingswaarde (per portie):2.135 kJ / 510 kcal
25 gVetten
35 gEiwitten
32 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  zoete aardappel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout met de Kikkoman Sesamolie en wentel de frietjes door het mengsel. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer 25 minuten op 200 °C.

Stap 2

75 g boerenkool – 1  teentje knoflook –  ¾ el pijnboompitten – 2 el olijfolie – 1 ½ tl citroensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Was en droog de boerenkool en verwijder de taaie stelen. Doe de boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Mix tot een gladde massa.

Stap 3

1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl honing – 300 g kabeljauw

Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  en de honing. Bestrijk de kabeljauw met de marinade en laat 10-15 minuten marineren. Grill 3-5 minuten aan elke kant. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en boerenkoolpesto.

Tip

De frietjes worden krokanter als je ze van tevoren in koud water laat weken en goed afdroogt voor het bakken. Je kunt de pesto van tevoren maken – hij past ook goed bij pasta of sandwiches.

Recept-ID 1557

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 zoete aardappel – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout met de Kikkoman Sesamolie en wentel de frietjes door het mengsel. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer 25 minuten op 200 °C.

75 g boerenkool – 1 teentje knoflook – ¾ el pijnboompitten – 2 el olijfolie – 1 ½ tl citroensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Was en droog de boerenkool en verwijder de taaie stelen. Doe de boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Mix tot een gladde massa.

1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl honing – 300 g kabeljauw

Meng de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  en de honing. Bestrijk de kabeljauw met de marinade en laat 10-15 minuten marineren. Grill 3-5 minuten aan elke kant. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en boerenkoolpesto.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.