Miniburgers met yoghurtdip
Miniburgers met yoghurtdip

Miniburgers met yoghurtdip

4 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Knapperige miniburgers met een lichte Kikkoman Sojasaus en yoghurtdip – snel klaar, lekker warm of koud. De sojasaus zorgt voor een hartige diepte en houdt het vlees mals, extra zout is niet nodig.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
200 g
kalkoengehakt
3 
eieren (1 rauw en 2 hardgekookt)
 ½ tl
peper
1 ½ el
plantaardige olie
Een paar blaadjes sla
 ½ 
rode ui
50 g
suikermaïs uit blik
1 el
yoghurt
Voedingswaarde (per portie):2.135 kJ / 510 kcal
24 gVetten
34 gEiwitten
36 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g kalkoengehakt – 1  ei (rauw) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl peper – 3 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 ½ el plantaardige olie

Meng het kalkoengehakt, ei, Kikkoman Sojasaus, peper en 1 eetlepel Kikkoman Panko. Vorm er burgers van, bestrijk ze met de resterende Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten in de plantaardige olie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 2

Een paar blaadjes sla –  ½  rode ui – 50 g suikermaïs uit blik – 1 el yoghurt –  ¼ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  hardgekookte eieren

Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze samen met de sla en suikermaïs in blik in een kom. Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus tot een eenvoudige dressing, voeg deze toe aan de salade en meng goed. Snijd de eieren in vieren en leg ze erop. Serveer de burgers met de salade.

Tip

Bak de burgers in plaats van ze te frituren voor een lichtere optie. De dip smaakt nog beter als je hem een dag van tevoren maakt, omdat de smaken zich dan kunnen ontwikkelen.

Recept-ID 1571

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g kalkoengehakt – 1 ei (rauw) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl peper – 3 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1 ½ el plantaardige olie

Meng het kalkoengehakt, ei, Kikkoman Sojasaus, peper en 1 eetlepel Kikkoman Panko. Vorm er burgers van, bestrijk ze met de resterende Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten in de plantaardige olie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Een paar blaadjes sla – ½ rode ui – 50 g suikermaïs uit blik – 1 el yoghurt – ¼ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 hardgekookte eieren

Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze samen met de sla en suikermaïs in blik in een kom. Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus tot een eenvoudige dressing, voeg deze toe aan de salade en meng goed. Snijd de eieren in vieren en leg ze erop. Serveer de burgers met de salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.