

Burrito van rundvlees, champignons en maïs
Een burrito gevuld met rundergehakt, champignons en maïs, overgoten met een lichte dressing van zure room en Kikkoman Sojasaus voor umami en sappigheid. Snel klaar en een warme maaltijd vol smaak.
Voorbereiding
Stap 1

100 g champignons – ½ ui – ½ rode chilipeper – 1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – ½ rode paprika – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 g suikermaïs uit blik – 1 g gehakte koriander
Snijd de champignons in plakjes, de ui en chilipeper fijn en de rode paprika in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de ui, chilipeper en champignons 1 minuut. Voeg het gehakt en de Kikkoman Sojasaus toe. Bak, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika toe en bak tot het vlees bruin begint te worden en de paprika zacht wordt. Voeg de ingeblikte suikermaïs toe en verhit 2 minuten. Bestrooi met de gehakte koriander, meng goed en zet opzij om af te koelen.
Stap 2

2 el zure room – 1 teentje knoflook, uitgeperst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 tortilla's
Meng de zure room met de uitgeperste knoflook en de Kikkoman Sojasaus. Schep de vulling op een tortilla, besprenkel met de saus, wikkel goed dicht en grill tot ze goudbruin zijn.
Tip
Je kunt burrito's in folie wikkelen om mee te nemen. Voeg voor een scherpere smaak extra rode chilipeper of een beetje srirachasaus toe aan het vlees.
Recept-ID 1567
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































