Burrito van rundvlees, champignons en maïs
Burrito van rundvlees, champignons en maïs

Burrito van rundvlees, champignons en maïs

totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Een burrito gevuld met rundergehakt, champignons en maïs, overgoten met een lichte dressing van zure room en Kikkoman Sojasaus voor umami en sappigheid. Snel klaar en een warme maaltijd vol smaak.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
100 g
champignons
 ½ 
ui
 ½ 
rode chilipeper
1 el
plantaardige olie
200 g
rundergehakt
 ½ 
rode paprika
200 g
suikermaïs uit blik
1 g
gehakte koriander
2 
tortilla's

Saus:

2 el
zure room
1 
teentje knoflook, uitgeperst
Voedingswaarde (per portie):2.387 kJ / 570 kcal
22 gVetten
31 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g champignons –  ½  ui –  ½  rode chilipeper – 1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt –  ½  rode paprika – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 g suikermaïs uit blik – 1 g gehakte koriander

Snijd de champignons in plakjes, de ui en chilipeper fijn en de rode paprika in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de ui, chilipeper en champignons 1 minuut. Voeg het gehakt en de Kikkoman Sojasaus toe. Bak, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika toe en bak tot het vlees bruin begint te worden en de paprika zacht wordt. Voeg de ingeblikte suikermaïs toe en verhit 2 minuten. Bestrooi met de gehakte koriander, meng goed en zet opzij om af te koelen.

Stap 2

2 el zure room – 1  teentje knoflook, uitgeperst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  tortilla's

Meng de zure room met de uitgeperste knoflook en de Kikkoman Sojasaus. Schep de vulling op een tortilla, besprenkel met de saus, wikkel goed dicht en grill tot ze goudbruin zijn.

Tip

Je kunt burrito's in folie wikkelen om mee te nemen. Voeg voor een scherpere smaak extra rode chilipeper of een beetje srirachasaus toe aan het vlees.

Recept-ID 1567

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g champignons – ½ ui – ½ rode chilipeper – 1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – ½ rode paprika – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 g suikermaïs uit blik – 1 g gehakte koriander

Snijd de champignons in plakjes, de ui en chilipeper fijn en de rode paprika in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de ui, chilipeper en champignons 1 minuut. Voeg het gehakt en de Kikkoman Sojasaus toe. Bak, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika toe en bak tot het vlees bruin begint te worden en de paprika zacht wordt. Voeg de ingeblikte suikermaïs toe en verhit 2 minuten. Bestrooi met de gehakte koriander, meng goed en zet opzij om af te koelen.

2 el zure room – 1 teentje knoflook, uitgeperst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 tortilla's

Meng de zure room met de uitgeperste knoflook en de Kikkoman Sojasaus. Schep de vulling op een tortilla, besprenkel met de saus, wikkel goed dicht en grill tot ze goudbruin zijn.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.