Romige risotto met boerenkool en kabeljauw
Romige risotto met boerenkool en kabeljauw

Romige risotto met boerenkool en kabeljauw

5 1 beoordelingen
totale tijd 25 min.
5 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Deze romige risotto mengt Italiaanse traditie met Aziatische smaken. Kabeljauw en boerenkoolpesto brengen frisheid, en een beetje Kikkoman Sojasaus Minder Zout  voegt diepte toe. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 el
olijfolie
150 g
arboriorijst
125 ml
witte wijn
500 ml
kippenbouillon
30 g
boerenkool
1 el
boter
150 g
kabeljauwfilet
1 
teentje knoflook, fijngehakt
1 tl
citroensap
1 el
harde kaas, geraspt (Parmezaan of Grana Padano)

Boerenkoolpesto:

25 g
boerenkool
 ½ 
teentje knoflook
 ¼ el
pijnboompitten
1 el
olijfolie
 ½ tl
citroensap
Voedingswaarde (per portie):2.261 kJ / 540 kcal
22 gVetten
33 gEiwitten
45 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el olijfolie – 150 g arboriorijst – 125 ml witte wijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout500 ml kippenbouillon

Bak de rijst 1 minuut in de olijfolie. Voeg de witte wijn en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  toe en kook tot het vocht is opgenomen. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe en roer regelmatig.

Stap 2

55 g boerenkool –  ½ el teentje knoflook –  ¼ el pijnboompitten – 1 el olijfolie –  ½ tl citroensap –  ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el boter

Was en droog de boerenkool, verwijder de harde stengels en hak de boerenkool fijn. Doe 25 g boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en ½ theelepel Kikkoman Less Salt Sojasaus. Mix tot een gladde massa.

Als de rijst uit stap 1 gaar is en al het vocht heeft opgenomen, voeg je de rest van de boerenkool toe en laat je het geheel nog 3 minuten koken. Voeg indien nodig wat bouillon of water toe. Roer tot slot de boter en de helft van de boerenkoolpesto erdoor.

Stap 3

150 g kabeljauwfilet –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1  teentje knoflook, fijngehakt – 2 tl citroensap – 1 el harde kaas, geraspt (Parmezaan of Grana Padano)

Bestrijk de kabeljauw met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, citroensap en fijngehakte knoflook. Stoom ongeveer 5 minuten. Serveer bovenop de boerenkoolrisotto, besprenkel met de overgebleven pesto en bestrooi met de geraspte harde kaas.

Tip

Je kunt kabeljauw vervangen door tofu voor een vegetarische versie. Het toevoegen van een eetlepel room aan de risotto geeft het een rijkere textuur.

Recept-ID 1559

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el olijfolie – 150 g arboriorijst – 125 ml witte wijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout500 ml kippenbouillon

Bak de rijst 1 minuut in de olijfolie. Voeg de witte wijn en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  toe en kook tot het vocht is opgenomen. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe en roer regelmatig.

55 g boerenkool – ½ el teentje knoflook – ¼ el pijnboompitten – 1 el olijfolie – ½ tl citroensap – ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el boter

Was en droog de boerenkool, verwijder de harde stengels en hak de boerenkool fijn. Doe 25 g boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en ½ theelepel Kikkoman Less Salt Sojasaus. Mix tot een gladde massa.

Als de rijst uit stap 1 gaar is en al het vocht heeft opgenomen, voeg je de rest van de boerenkool toe en laat je het geheel nog 3 minuten koken. Voeg indien nodig wat bouillon of water toe. Roer tot slot de boter en de helft van de boerenkoolpesto erdoor.

150 g kabeljauwfilet – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 teentje knoflook, fijngehakt – 2 tl citroensap – 1 el harde kaas, geraspt (Parmezaan of Grana Padano)

Bestrijk de kabeljauw met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, citroensap en fijngehakte knoflook. Stoom ongeveer 5 minuten. Serveer bovenop de boerenkoolrisotto, besprenkel met de overgebleven pesto en bestrooi met de geraspte harde kaas.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.