

Romige risotto met boerenkool en kabeljauw
Deze romige risotto mengt Italiaanse traditie met Aziatische smaken. Kabeljauw en boerenkoolpesto brengen frisheid, en een beetje Kikkoman Sojasaus Minder Zout voegt diepte toe. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak.
Ingrediënten
Boerenkoolpesto:
Voorbereiding
Stap 1

1 el olijfolie – 150 g arboriorijst – 125 ml witte wijn – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 500 ml kippenbouillon
Bak de rijst 1 minuut in de olijfolie. Voeg de witte wijn en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en kook tot het vocht is opgenomen. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe en roer regelmatig.
Stap 2

55 g boerenkool – ½ el teentje knoflook – ¼ el pijnboompitten – 1 el olijfolie – ½ tl citroensap – ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el boter
Was en droog de boerenkool, verwijder de harde stengels en hak de boerenkool fijn. Doe 25 g boerenkool in een blender samen met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en ½ theelepel Kikkoman Less Salt Sojasaus. Mix tot een gladde massa.
Als de rijst uit stap 1 gaar is en al het vocht heeft opgenomen, voeg je de rest van de boerenkool toe en laat je het geheel nog 3 minuten koken. Voeg indien nodig wat bouillon of water toe. Roer tot slot de boter en de helft van de boerenkoolpesto erdoor.
Stap 3

150 g kabeljauwfilet – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 2 tl citroensap – 1 el harde kaas, geraspt (Parmezaan of Grana Padano)
Bestrijk de kabeljauw met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, citroensap en fijngehakte knoflook. Stoom ongeveer 5 minuten. Serveer bovenop de boerenkoolrisotto, besprenkel met de overgebleven pesto en bestrooi met de geraspte harde kaas.
Tip
Je kunt kabeljauw vervangen door tofu voor een vegetarische versie. Het toevoegen van een eetlepel room aan de risotto geeft het een rijkere textuur.
Recept-ID 1559
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































