Broodjes zalmspread
Broodjes zalmspread

Broodjes zalmspread

totale tijd15 min.
10 min.voorbereidingstijd
5 min.kooktijd

Deze heerlijke zalmbroodjes met citroen en soja zitten boordevol smaak en zijn een verfrissende variatie op het klassieke broodje. Gecombineerd met scherpe rucola en knapperige asperges zijn ze ideaal voor een eenvoudige middagboost.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
150 g
gebakken zalm
 ½ 
limoen (voor het sap)
 ½ 
citroen (voor het sap)
1 eetlepel
gehakte peterselie
4 
sneetjes zuurdesembrood
4 plak
sneetjes zuurdesembrood
20 g
rucola
 ¼ bos(je)
asperges
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):2096 kJ / 501 kcal
32,5 gVetten
20,7 gEiwitten
31 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g gebakken zalm –  ½  limoen (voor het sap) –  ½  citroen (voor het sap) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 eetlepel gehakte peterselie

Verwijder de huid van de zalm, verkruimel het met een vork en vermeng met het citroen- en limoensap, de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de peterselie.

Stap 2

4  sneetjes zuurdesembrood – 20 g rucola

Verspreid de gemaakte zalmspread op 2 sneetjes brood en plaats de rucola hierop. Bedek met de twee overgebleven sneetjes.

Stap 3

 ¼ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes

Bak de asperges in de olijfolie, besprenkel met sesamzaadjes en serveer samen met de broodjes.

Recept-ID 1316

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g gebakken zalm – ½ limoen (voor het sap) – ½ citroen (voor het sap) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 eetlepel gehakte peterselie

Verwijder de huid van de zalm, verkruimel het met een vork en vermeng met het citroen- en limoensap, de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de peterselie.

4 sneetjes zuurdesembrood – 20 g rucola

Verspreid de gemaakte zalmspread op 2 sneetjes brood en plaats de rucola hierop. Bedek met de twee overgebleven sneetjes.

¼ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes

Bak de asperges in de olijfolie, besprenkel met sesamzaadjes en serveer samen met de broodjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.