Broodjes zalmspread
Deze heerlijke zalmbroodjes met citroen en soja zitten boordevol smaak en zijn een verfrissende variatie op het klassieke broodje. Gecombineerd met scherpe rucola en knapperige asperges zijn ze ideaal voor een eenvoudige middagboost.
Voorbereiding
Stap 1
150 g gebakken zalm – ½ limoen (voor het sap) – ½ citroen (voor het sap) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 eetlepel gehakte peterselie
Verwijder de huid van de zalm, verkruimel het met een vork en vermeng met het citroen- en limoensap, de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de peterselie.
Stap 2
4 sneetjes zuurdesembrood – 20 g rucola
Verspreid de gemaakte zalmspread op 2 sneetjes brood en plaats de rucola hierop. Bedek met de twee overgebleven sneetjes.
Stap 3
¼ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes
Bak de asperges in de olijfolie, besprenkel met sesamzaadjes en serveer samen met de broodjes.
Recept-ID 1316
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer