Lunchgerechten met zalm en aardappelen
Een vissig feestje met een trio van lekkere, snelle recepten met sappige, malse zalm in de hoofdrol. Deze recepten houden het simpel, maar bieden toch maximale smaak met minimale voorbereiding.
Zalmfrittata
Stap 1
4 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl peper – 60 g gekookte aardappelen – 0,25 bos(je) groene asperges – 150 g gebakken zalm
Klop de eieren, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en peper samen met een vork. Snijd de aardappelen, asperges en zalm en meng alles met elkaar.
Stap 2
1 el olijfolie – 1 el peterselie – 20 g rucola
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de eieren en andere ingrediënten toe en bak met de deksel op de pan totdat de eieren stollen. Garneer met peterselie en serveer met rucola.
Broodjes zalmspread
Stap 1
150 g gebakken zalm – 0,5 limoen (voor het sap) – 0,5 citroen (voor het sap) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el gehakte peterselie
Verwijder de huid van de zalm, verkruimel het met een vork en vermeng met het citroen- en limoensap, de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de peterselie.
Stap 2
4 sneetjes zuurdesembrood – 20 g rucola
Verspreid de gemaakte zalmspread op 2 sneetjes brood en plaats de rucola hierop. Bedek met de twee overgebleven sneetjes.
Stap 3
0,25 bos(je) groene asperges – 1 el olijfolie – 1 el sesamzaadjes
Bak de asperges in de olijfolie, besprenkel met sesamzaadjes en serveer samen met de broodjes.
Gebakken zalm met citroen
Stap 1
250 g zalmfilet – 2 el olijfolie – 1 tl peper – 1 el gehakte peterselie – 0,5 citroen – 0,5 limoen – 0,5 bos(je) groene asperges – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Wrijf de zalmfilet in met 1 el olijfolie, peper en peterselie. Snijd de limoen en citroen in plakjes en leg deze op de vis. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak de asperges samen met de vis 20 minuten op 180 °C.
Stap 2
300 g gekookte aardappelen – 1 el olijfolie – 1 el sesamzaadjes
Snijd de aardappelen in vieren. Bak de aardappelen in olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.
Stap 3
40 g rucola – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl appelazijn – 1 tl honing
Meng de ingrediënten voor de dressing goed en giet deze over de rucola. Serveer met de gebakken aardappelen en zalm.
Ontdek meer