Lunchgerechten met zalm en aardappelen

Een vissig feestje met een trio van lekkere, snelle recepten met sappige, malse zalm in de hoofdrol. Deze recepten houden het simpel, maar bieden toch maximale smaak met minimale voorbereiding.

Ingrediënten

550 g
zalmfilet
1 bos(je)
groene asperges
360 g
gekookte aardappelen
4 plakken
zuurdesembrood
4 
eieren
1 
citroen
1 
limoen
2 tl
peper
6 el
olijfolie
2 el
sesamzaadjes
80 g
rucola
1 tl
appelazijn
1 tl
honing
3 el
peterselie

Zalmfrittata

Zalmfrittata
Zalmfrittata

Stap 1

4  eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl peper – 60 g gekookte aardappelen – 0,25 bos(je) groene asperges – 150 g gebakken zalm

Klop de eieren, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en peper samen met een vork. Snijd de aardappelen, asperges en zalm en meng alles met elkaar.

Stap 2

1 el olijfolie – 1 el peterselie – 20 g rucola

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de eieren en andere ingrediënten toe en bak met de deksel op de pan totdat de eieren stollen. Garneer met peterselie en serveer met rucola.

Voedingswaarde (per portie):1623 kJ / 378 kcal
25,3 gVetten
31 gEiwitten
7,1 gKoolhydraten

Broodjes zalmspread

Broodjes zalmspread
Broodjes zalmspread

Stap 1

150 g gebakken zalm – 0,5  limoen (voor het sap) – 0,5  citroen (voor het sap) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el gehakte peterselie

Verwijder de huid van de zalm, verkruimel het met een vork en vermeng met het citroen- en limoensap, de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en de peterselie.

Stap 2

4  sneetjes zuurdesembrood – 20 g rucola

Verspreid de gemaakte zalmspread op 2 sneetjes brood en plaats de rucola hierop. Bedek met de twee overgebleven sneetjes.

Stap 3

0,25 bos(je) groene asperges – 1 el olijfolie – 1 el sesamzaadjes

Bak de asperges in de olijfolie, besprenkel met sesamzaadjes en serveer samen met de broodjes.

Voedingswaarde (per portie):2096 kJ / 501 kcal
32,5 gVetten
20,7 gEiwitten
31 gKoolhydraten

Gebakken zalm met citroen

Gebakken zalm met citroen
Gebakken zalm met citroen

Stap 1

250 g zalmfilet – 2 el olijfolie – 1 tl peper – 1 el gehakte peterselie – 0,5  citroen – 0,5  limoen – 0,5 bos(je) groene asperges – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Wrijf de zalmfilet in met 1 el olijfolie, peper en peterselie. Snijd de limoen en citroen in plakjes en leg deze op de vis. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak de asperges samen met de vis 20 minuten op 180 °C.

Stap 2

300 g gekookte aardappelen – 1 el olijfolie – 1 el sesamzaadjes

Snijd de aardappelen in vieren. Bak de aardappelen in olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.

Stap 3

40 g rucola – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl appelazijn – 1 tl honing

Meng de ingrediënten voor de dressing goed en giet deze over de rucola. Serveer met de gebakken aardappelen en zalm.

Voedingswaarde (per portie):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gVetten
32 gEiwitten
29,7 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief