Lunchgerechten met tofu en rijstnoodles

Ervaar de rijke en levendige smaken van de Aziatische keuken met deze eenvoudig te maken maar toch gevarieerde recepten. Geniet van knapperige summer rolls met tofu en groenten, een verkwikkende tofu-noodlebowl met pinda en warm op met een opbeurende tofusoep. Elk gerecht is rijk aan gezonde groenten en is voorzien van eiwitrijke tofu. Kortom, heerlijke maaltijden waarvoor slechts weinig voorbereiding en boodschappen nodig zijn.

Ingrediënten

6 
rijstvellen
400 g
gekookte rijstnoodles
460 g
tofu
2 
rode paprika's
2 
courgettes
1 
lange komkommer
100 g
rode kool
100 g
erwten
5 el
gehakte pinda's
6 el
verse koriander
2 el
olijfolie
1 el
ahornsiroop
3 el
limoensap
2 el
pindakaas
500 g
tomatenpuree
500 ml
groentebouillon

Groentesoep met tofu

Groentesoep met tofu
Groentesoep met tofu

Stap 1

180 g tofu – 1  rode paprika – 1  courgette – 20 g rode kool – 40 g erwten – 2 el olijfolie – 500 g tomatenpuree – 500 ml groentebouillon

Snijd de tofu en groenten in blokjes. Bak deze samen met de erwten in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe en laat 20 minuten pruttelen.

Stap 2

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g gekookte rijstnoodles – 2 el gehakte pinda's – 2 el verse koriander

Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en serveer met noodles, pinda's en koriander.

Voedingswaarde (per portie):2142 kJ / 512 kcal
25,6 gVetten
26,4 gEiwitten
43,4 gKoolhydraten

Noodlebowl met pindatofu

Noodlebowl met pindatofu
Noodlebowl met pindatofu

Stap 1

180 g tofu – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el pindakaas – 2 el limoensap – 1 el gehakte pinda's

Meng de Kikkoman Sojasaus met de pindakaas en het limoensap. Snijd de tofu en bak dit in Kikkoman Sesamolie. Voeg de sausmix toe en bak nog een minuut. Besprenkel met de stukjes pinda.

Stap 2

0,5  rode paprika – 0,5  lange komkommer – 0,5  courgette – 40 g rode kool – 40 g gekookte erwten – 200 g gekookte rijstnoodles – 2 el verse koriander

Snijd de groenten en doe ze in een lunchbox samen met de tofu, gekookte erwten, noodles en koriander.

Voedingswaarde (per portie):1723 kJ / 412 kcal
18,4 gVetten
21,5 gEiwitten
39,5 gKoolhydraten

Summer rolls met tofu

Summer rolls met tofu
Summer rolls met tofu

Stap 1

6  rijstvellen – 100 g tofu – 0,5  rode paprika – 0,5  lange komkommer – 40 g rode kool – 0,5  courgette

Snijd de groenten en tofu in reepjes. Week de rijstvellen in water tot ze zacht zijn.

Stap 2

120 g gekookte rijstnoodles – 20 g gekookte erwten – 2 el gehakte pinda's

Leg een portie noodles, tofu, gehakte groenten, gekookte erwten en pinda's op een rijstvel. Rol dit voorzichtig op.

Stap 3

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el ahornsiroop – 1 el limoensap – 1 el pindakaas – 2 el verse koriander

Meng de ingrediënten voor de saus en serveer met de summer rolls en koriander.

Voedingswaarde (per portie):1949 kJ / 466 kcal
20 gVetten
19,3 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief