

Lunchgerechten – luchtige omelet, pittige gehaktballen met rijst, beef bowl
Een omelet gevuld met groente om uw dag mee te beginnen, rundergehaktballen in een pittige saus als hoofdgerecht en een bowl met vlees, verse groenten en rijst – drie gerechten die u met weinig moeite in één keer klaarmaakt.
Ingrediënten
Omelet met groenten


Stap 1

1 el olie – 1 ui – 0,5 wortel – 0,5 rode paprika – 0,25 tl peper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 el lente-ui
Snijd de wortel en paprika in reepjes en hak de ui en lente-ui. Bak de ui goudbruin in olie en voeg dan de wortel en paprika toe. Voeg de peper en Kikkoman Sojasaus toe. Top ten slotte af met de lente-ui en zet apart.
Stap 2

4 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,25 tl peper – 1 el tarwebloem
Scheid de eidooiers van het eiwit. Doe de eiwitten in een grote kom en klop stijf. Voeg dan de eidooiers gemengd met Kikkoman Sojasaus en peper toe. Klop op een lage mixerstand. Zeef de bloem en meng voorzichtig.
Stap 3

1 el olie
Verhit de olie in een koekenpan en verspreid goed over de hele bodem. Giet de helft van het omeletmengsel in de pan. Bak 1-2 minuten op lage temperatuur en voeg dan de helft van de groenten van stap 1 toe. Doe de deksel op de pan en bak nog 4 minuten op laag vuur. Haal dan de omelet uit de pan. Herhaal deze stappen voor de tweede omelet.
Stap 4

Mayonaise-srirachasaus van het recept “Beef bowl met groenten” – 0,5 el lente-ui
Hak de lente-ui. Vouw de omeletten door de helft en plaats in lunchboxen. Serveer met de mayonaise-srirachasaus en lente-ui.
Tip
Beef bowl met groenten


Stap 1

2 el olie – 1 ui – 1 knoflookteentje – 0,5 tl gemberpoeder – 200 g rundergehakt – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml sriracha
Hak de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg dan de gemberpoeder toe, meng alles en voeg het gehakt toe. Bak totdat het gehakt bruin is.
Meng de Kikkoman Sojasaus en sriracha door elkaar. Giet het mengsel over het vlees. Bak alles samen 1 minuut. Doe het mengsel daarna in kommen.
Stap 2

2 el olie – 0,5 rode paprika – 0,5 wortel – 2 eieren
Snijd de wortel en rode paprika in reepjes. Doe de olie in een pan en bak 2 minuten op hoog vuur. Doe de groente naast het vlees in een kom. Bak de eieren totdat het eiwit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn.
Stap 3

100 g mayonaise – 20 ml sriracha – 2 el citroensap – 1 knoflookteentje – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 g gekookte rijst – 0,5 komkommer – 1 el lente-ui
Hak de lente‑ui en snijd de komkommer. Meng de mayonaise met de sriracha, het citroensap, de geperste knoflook en Kikkoman Sojasaus.
Plaats de gekookte rijst in twee kommen. Voeg de gesneden komkommer toe en leg het gebakken ei boven op het gerecht. Top af met de lente-ui. Serveer met de helft van de mayonaise-srirachasaus. Bewaar de andere helft voor het volgende gerecht - omelet met groenten.
Tip:
In plaats van rundvlees kun je ook varkensvlees of eend gebruiken.
Geglazuurde gehaktballen in srirachasaus met rijst


Stap 1

400 g rundergehakt – 1 el olie – 1 wortel – 1 teentje knoflook – 1 ui
Doe het gehakt in een kom. Schil en rasp de wortel, pers de knoflook en hak de ui in stukjes.
Bak de ui, wortel en knoflook in olie. Voeg de groenten toe aan het gehakt.
Stap 2

1 ei – 40 g broodkruimels – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl peper
Voeg het ei, de broodkruimels, Kikkoman Sojasaus en peper toe aan het gehaktmengsel. Meng dit goed. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, plaats deze op een met vetvrij bakpapier bedekte bakplaat en bak 20 minuten op 190 °C.
Stap 3

100 ml sriracha – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el honing – 0,5 tl gemberpoeder – 2 knoflookteentjes
Doe de sriracha, Kikkoman Sojasaus, honing, gemberpoeder en geperste knoflookteentjes in een sauspan en kook dit 15 minuten totdat de saus dikker wordt.
Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de pan met saus en meng dit grondig.
Stap 4

300 g gekookte rijst – 1 el lente-ui – 1 el sesamzaadjes
Hak de lente-ui. Doe de rijst in bakjes, leg de gehaktballen erop en giet de overgebleven saus hieroverheen. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.
Tip
Ontdek meer