

Lunchgerechten – summer rolls met garnaal, vis-tomatensoep, geroerbakte rijstvellen
Drie complete maaltijden: een lekkere wrap met knoflook-chiligarnalen, een romige kabeljauw- en garnalensoep en roergebakken groenten met noodles van rijstvellen. Een volledige set gerechten met weinig ingrediënten.
Ingrediënten
Roerbak met groenten en noodles van rijstvellen


Stap 1

8 rijstvellen – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Week 4 rijstvellen in een kom warm water totdat ze zacht zijn. Leg twee van de vellen op elkaar op een snijplank die is ingesmeerd met Kikkoman Sesamolie. Druk ze aan zodat de vellen aan elkaar plakken en leg ze nog 2 minuten in het water. Leg wederom op de snijplank en snijd ze in strips van 1-2 cm breed met een geolied mes. Leg de strips weer in het water en haal met uw handen uit elkaar. Leg ze daarna in een droge kom.
Herhaal met de overige 4 rijstvellen.
Stap 2

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 0,13 rode kool – 0,5 gele paprika – 0,5 wortel – 1 ui – 2 knoflookteentjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 el honing
Hak de rode kool, paprika, wortel en ui fijn en bak in een pan met Kikkoman Sesamolie. Voeg de gehakte knoflook toe. Meng de Kikkoman Sojasaus met de honing. Giet in de pan en meng met de groenten en rijstvelnoodles.
Stap 3

1 el sesamzaadjes – 1 lente-ui
Hak de lente-ui. Besprenkel het gerecht met de gehakte lente-ui en sesamzaadjes en serveer.
Tip
Vissoep met garnalen en kabeljauw


Stap 1

1 el boter – 3 knoflookteentjes – 0,25 gele paprika – 0,5 chilipeper
Pel en snijd de knoflook. Snijd de gele paprika en chilipeper in stukjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak 1 minuut.
Stap 2

500 g gezeefde tomaten – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 l groentebouillon
Verhit de groentebouillon tot deze heet is. Giet de gezeefde tomaten, Kikkoman Sojasaus en hete bouillon in de pan. Laat 10 minuten pruttelen.
Stap 3

200 g garnalen – 300 g kabeljauwfilet – 0,5 limoen – 100 ml kokosmelk – 1 bos(je) peterselie of koriander
Hak de peterselie of koriander fijn. Spoel de garnalen af en verwijder de staart. Snijd de kabeljauw in dikke blokjes. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en na 5 minuten de garnalen. Kook nog 5 minuten. Breng op smaak met het limoensap en de kokosmelk en serveer met de gehakte peterselie of koriander.
Tip
Summer rolls met groenten, garnalen en pindasaus


Stap 1

4 slablaadjes – 0,5 wortel – 0,25 gele paprika – 0,13 rode kool
Was de groenten en snijd de wortel, paprika en rode kool in heel dunne reepjes.
Stap 2

150 g garnalen – 1 el boter – 1 knoflookteentje – 0,25 chilipeper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Was de garnalen. Smelt de boter in een pan, voeg de garnalen toe en bak 1 minuut. Voeg de geperste knoflook, gesneden chilipeper en Kikkoman Sojasaus toe. Bak 3-4 minuten en zet apart om af te koelen.
Stap 3

4 rijstvellen
Week de rijstvellen in lauwwarm water. Vul ze daarna met de groenten en rol op. Alvorens ze volledig op te rollen, voeg de garnalen toe en rol ze verder op.
Stap 4

2 el pindakaas – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el limoensap – 1 el honing – 4 el water
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Serveer de summer rolls met de pindasaus.
Tip:
Voor een veganistische versie kunnen de garnalen worden vervangen door fijngehakte tofu. Voeg dit samen met de groenten toe na het bakken.
Ontdek meer