Lunchgerechten – summer rolls met garnaal, vis-tomatensoep, geroerbakte rijstvellen

Drie complete maaltijden: een lekkere wrap met knoflook-chiligarnalen, een romige kabeljauw- en garnalensoep en roergebakken groenten met noodles van rijstvellen. Een volledige set gerechten met weinig ingrediënten.

Ingrediënten

4 
slablaadjes
1 
wortel
1 
gele paprika
 ¼ 
rode kool
350 g
garnalen
2 el
boter
6 
knoflookteentjes
 ¾ 
chilipeper
12 
rijstvellen
2 el
pindakaas
 ½ 
limoen
1 el
limoensap
1 ½ el
honing
4 el
water
500 g
gezeefde tomaten
1 l
groentebouillon
300 g
kabeljauwfilet
100 ml
kokosmelk
1 bos(je)
peterselie of koriander
1 
ui
Sesamzaadjes ter garnering
Lente-ui ter garnering

Roerbak met groenten en noodles van rijstvellen

Roerbak met groenten en noodles van rijstvellen
Roerbak met groenten en noodles van rijstvellen

Stap 1

8  rijstvellen – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Week 4 rijstvellen in een kom warm water totdat ze zacht zijn. Leg twee van de vellen op elkaar op een snijplank die is ingesmeerd met Kikkoman Sesamolie. Druk ze aan zodat de vellen aan elkaar plakken en leg ze nog 2 minuten in het water. Leg wederom op de snijplank en snijd ze in strips van 1-2 cm breed met een geolied mes. Leg de strips weer in het water en haal met uw handen uit elkaar. Leg ze daarna in een droge kom.

Herhaal met de overige 4 rijstvellen.

Stap 2

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie0,13  rode kool – 0,5  gele paprika – 0,5  wortel – 1  ui – 2  knoflookteentjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 el honing

Hak de rode kool, paprika, wortel en ui fijn en bak in een pan met Kikkoman Sesamolie. Voeg de gehakte knoflook toe. Meng de Kikkoman Sojasaus met de honing. Giet in de pan en meng met de groenten en rijstvelnoodles.

Stap 3

1 el sesamzaadjes – 1  lente-ui

Hak de lente-ui. Besprenkel het gerecht met de gehakte lente-ui en sesamzaadjes en serveer.

Tip

Voedingswaarde (per portie):892 kJ / 213 kcal
6 gVetten
5 gEiwitten
33 gKoolhydraten

Vissoep met garnalen en kabeljauw

Vissoep met garnalen en kabeljauw
Vissoep met garnalen en kabeljauw

Stap 1

1 el boter – 3  knoflookteentjes – 0,25  gele paprika – 0,5  chilipeper

Pel en snijd de knoflook. Snijd de gele paprika en chilipeper in stukjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak 1 minuut.

Stap 2

500 g gezeefde tomaten – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 l groentebouillon

Verhit de groentebouillon tot deze heet is. Giet de gezeefde tomaten, Kikkoman Sojasaus en hete bouillon in de pan. Laat 10 minuten pruttelen.

Stap 3

200 g garnalen – 300 g kabeljauwfilet – 0,5  limoen – 100 ml kokosmelk – 1 bos(je) peterselie of koriander

Hak de peterselie of koriander fijn. Spoel de garnalen af en verwijder de staart. Snijd de kabeljauw in dikke blokjes. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en na 5 minuten de garnalen. Kook nog 5 minuten. Breng op smaak met het limoensap en de kokosmelk en serveer met de gehakte peterselie of koriander.

Tip

Voedingswaarde (per portie):1888 kJ / 451 kcal
21 gVetten
56 gEiwitten
18 gKoolhydraten

Summer rolls met groenten, garnalen en pindasaus

Summer rolls met groenten, garnalen en pindasaus
Summer rolls met groenten, garnalen en pindasaus

Stap 1

4  slablaadjes – 0,5  wortel – 0,25  gele paprika – 0,13  rode kool

Was de groenten en snijd de wortel, paprika en rode kool in heel dunne reepjes.

Stap 2

150 g garnalen – 1 el boter – 1  knoflookteentje – 0,25  chilipeper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Was de garnalen. Smelt de boter in een pan, voeg de garnalen toe en bak 1 minuut. Voeg de geperste knoflook, gesneden chilipeper en Kikkoman Sojasaus toe. Bak 3-4 minuten en zet apart om af te koelen.

Stap 3

4  rijstvellen

Week de rijstvellen in lauwwarm water. Vul ze daarna met de groenten en rol op. Alvorens ze volledig op te rollen, voeg de garnalen toe en rol ze verder op.

Stap 4

2 el pindakaas – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el limoensap – 1 el honing – 4 el water

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.

Serveer de summer rolls met de pindasaus.

Tip:

Voor een veganistische versie kunnen de garnalen worden vervangen door fijngehakte tofu. Voeg dit samen met de groenten toe na het bakken.

Voedingswaarde (per portie):1532 kJ / 366 kcal
18,5 gVetten
18 gEiwitten
30 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief