

Snelle lunchgerechten – misoramen in een pot, ramen met gebakken groenten, paksoisalade
Een snel gerecht met ramen en een verse salade dat zich bijna zelf klaarmaakt, heerlijke misonoodles in pindasaus met groenten en paksoi met geroosterde pinda's in een misodressing. Klaar? Koken maar!
Ingrediënten
Paksoisalade met komkommer, wortel en pinda's


Stap 1

100 g paksoi – 1 wortel – 1 komkommer
Hak de paksoi fijn, rasp de wortel en snijd de komkommer in plakjes.
Stap 2

1 el citroensap – 4 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl rijstazijn – 1 tl suiker – 1 tl misopasta – 1 knoflookteentje – 0,25 tl gemberpoeder – 2 el pinda's
Meng het citroensap, de Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, suiker, misopasta, geperste knoflook en gemberpoeder in een kom. Rooster de pinda's in een droge koekenpan.
Stap 3

1 lente-ui
Hak de lente-ui. Meng de groenten met de gemaakte saus en bestrooi met de stukjes pinda en lente-ui.
Tip:
Meng de salade 15 minuten voor het serveren met de dressing.
Misonoodles met groenten in pindasaus


Stap 1

150 g instant ramennoodles – 100 g paksoi – 1 ui – 0,5 wortel – 30 g gepelde edamame – 1 knoflookteentje – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Snijd de groenten fijn en roerbak 2 minuten in Kikkoman Sesamolie.
Stap 2

1 el pindakaas – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl misopasta – 0,25 tl chilipoeder – 1 el citroensap – 1 tl suiker – 60 ml water
Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg dit toe aan de pan met groenten. Voeg de gekookte noodles toe en meng.
Stap 3

1 lente-ui – 2 el pinda's
Hak de pinda's en lente-ui. Doe de noodles in bakjes en bestrooi met lente-ui en stukjes pinda.
Tip
Ramen in een pot


Stap 1

1 tl misopasta – 1 tl geconcentreerde groentebouillon – 2 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl sriracha – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,25 tl gemberpoeder – 0,25 tl chilipoeder
Voeg de helft van de misopasta, geconcentreerde groentebouillon, Kikkoman Sesamolie, sriracha, Kikkoman Sojasaus, gemberpoeder en chilipoeder toe aan elk van de twee potten.
Stap 2

100 g paksoi – 0,5 wortel – 100 g tofu – 50 g gepelde edamame – 100 g instant ramennoodles
Snijd de paksoi fijn, de wortel in dunne reepjes en de tofu in blokjes. Doe de gesneden groenten en tofu in de potten. Voeg dan de edamame en noodles toe. Giet kokend water over de ingrediënten en wacht 5 minuten. Roer en serveer.
Tip:
Koop instant noodles die niet gekookt hoeven te worden, maar slechts 5 minuten moeten weken in gekookt water.
Ontdek meer