Snelle lunchgerechten – misoramen in een pot, ramen met gebakken groenten, paksoisalade

Een snel gerecht met ramen en een verse salade dat zich bijna zelf klaarmaakt, heerlijke misonoodles in pindasaus met groenten en paksoi met geroosterde pinda's in een misodressing. Klaar? Koken maar!

Ingrediënten

3 tl
misopasta
1 tl
geconcentreerde groentebouillon
1 tl
sriracha
 ½ tl
gemberpoeder
 ½ tl
chilipoeder
300 g
paksoi
2 
wortelen
100 g
tofu
80 g
gepelde edamame
250 g
instant ramennoodles
1 
ui
2 
knoflookteentjes
1 el
pindakaas
2 el
citroensap
2 tl
suiker
60 ml
water
Lente-ui voor de garnering
1 
komkommer
1 tl
rijstazijn
4 el
pinda's

Paksoisalade met komkommer, wortel en pinda's

Paksoisalade met komkommer, wortel en pinda's
Paksoisalade met komkommer, wortel en pinda's

Stap 1

100 g paksoi – 1  wortel – 1  komkommer

Hak de paksoi fijn, rasp de wortel en snijd de komkommer in plakjes.

Stap 2

1 el citroensap – 4 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl rijstazijn – 1 tl suiker – 1 tl misopasta – 1  knoflookteentje – 0,25 tl gemberpoeder – 2 el pinda's

Meng het citroensap, de Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, suiker, misopasta, geperste knoflook en gemberpoeder in een kom. Rooster de pinda's in een droge koekenpan.

Stap 3

1  lente-ui

Hak de lente-ui. Meng de groenten met de gemaakte saus en bestrooi met de stukjes pinda en lente-ui.

Tip:

Meng de salade 15 minuten voor het serveren met de dressing.

Voedingswaarde (per portie):804 kJ / 192 kcal
13,6 gVetten
6,3 gEiwitten
9,5 gKoolhydraten

Misonoodles met groenten in pindasaus

Misonoodles met groenten in pindasaus
Misonoodles met groenten in pindasaus

Stap 1

150 g instant ramennoodles – 100 g paksoi – 1  ui – 0,5  wortel – 30 g gepelde edamame – 1  knoflookteentje – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Snijd de groenten fijn en roerbak 2 minuten in Kikkoman Sesamolie.

Stap 2

1 el pindakaas – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl misopasta – 0,25 tl chilipoeder – 1 el citroensap – 1 tl suiker – 60 ml water

Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg dit toe aan de pan met groenten. Voeg de gekookte noodles toe en meng. 

Stap 3

1  lente-ui – 2 el pinda's

Hak de pinda's en lente-ui. Doe de noodles in bakjes en bestrooi met lente-ui en stukjes pinda.

Tip

Voedingswaarde (per portie):2192 kJ / 523.5 kcal
19,5 gVetten
14,9 gEiwitten
68,2 gKoolhydraten

Ramen in een pot

Ramen in een pot
Ramen in een pot

Stap 1

1 tl misopasta – 1 tl geconcentreerde groentebouillon – 2 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl sriracha – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,25 tl gemberpoeder – 0,25 tl chilipoeder

Voeg de helft van de misopasta, geconcentreerde groentebouillon, Kikkoman Sesamolie, sriracha, Kikkoman Sojasaus, gemberpoeder en chilipoeder toe aan elk van de twee potten.

Stap 2

100 g paksoi – 0,5  wortel – 100 g tofu – 50 g gepelde edamame – 100 g instant ramennoodles

Snijd de paksoi fijn, de wortel in dunne reepjes en de tofu in blokjes. Doe de gesneden groenten en tofu in de potten. Voeg dan de edamame en noodles toe. Giet kokend water over de ingrediënten en wacht 5 minuten. Roer en serveer.

Tip:

Koop instant noodles die niet gekookt hoeven te worden, maar slechts 5 minuten moeten weken in gekookt water.

Voedingswaarde (per portie):1017 kJ / 243 kcal
8 gVetten
11,1 gEiwitten
33,6 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief