

Lichte en makkelijke kalkoenmaaltijden
Vijf gevarieerde maaltijden met kalkoen, groenten en rijst – makkelijk te bereiden en vol milde maar karakteristieke smaken, waarbij Kikkoman Sojasaus diepte en een umamitoets aan elk van hen toevoegt.
Rijstsalade met courgette en ei


Stap 1

100 g jasmijnrijst – 1 el plantaardige olie – 1 courgette – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl gerookt paprikapoeder
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in plakjes en bak deze 3 minuten in de plantaardige olie met de Kikkoman Sojasaus en het gerookte paprikapoeder. Zet apart.
Stap 2

2 eieren – 2 el yoghurt – 0,5 tl gerookt paprikapoeder – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 100 g suikermaïs uit blik – 1 rode ui
Bak de eieren in dezelfde pan als de courgette. Meng de yoghurt met het gerookte paprikapoeder en de Kikkoman Sojasaus. Pel en snipper de ui. Doe in een lunchbox een kwart van de gekookte rijst, dan de helft van de gebakken courgette, de helft van de suikermaïs en de helft van de rode ui, gevolgd door nog een kwart van de rijst. Schep de helft van de yoghurtsaus erover. Herhaal dit voor de tweede lunchbox.
Stap 3

0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl peper – 1 el gehakte lente-ui
Leg de gebakken eieren boven op de lunchboxen. Strooi de peper erover, besprenkel met de Kikkoman Sojasaus en werk af met de gehakte lente-ui.
Tip
Voor een veganistische versie vervang je het ei door gegrilde halloumi of avocado. De yoghurt-sojadressing werkt ook goed als dip voor geroosterde groenten.
Slawraps met kalkoen en dressing


Stap 1

1 el plantaardige olie – 1 rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,25 courgette, dun gesneden – 6 grote slabladeren – 50 g cherrytomaatjes
Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de helft van de gesnipperde ui, de kalkoen, de Kikkoman Sojasaus en de courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Schep de kalkoen-courgettevulling op de slabladeren. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze erop met de overgebleven ui.
Stap 2

2 el yoghurt – 0,5 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de yoghurt met de Kikkoman sojasaus tot een eenvoudige dressing. Besprenkel met de soja-yoghurtdressing en verpak de wraps in een bakje.
Tip
Als je wilt, kun je de sla vervangen door een tortilla. De dressing werkt ook goed bij gegrilde groenten of als een snelle saladedressing.
Frittata met kalkoen en groenten


Stap 1

1 el plantaardige olie – 0,5 rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,25 courgette, in dunne plakjes gesneden – 100 g suikermaïs uit blik
Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de gesnipperde ui, kalkoen, Kikkoman Sojasaus en courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Roer de uitgelekte suikermaïs uit blik erdoor en bak nog 1 minuut, laat dan iets afkoelen.
Stap 2

6 eieren – 2,5 el yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl peper – 1 el plantaardige olie
Klop de eieren los met de yoghurt, Kikkoman Sojasaus en peper. Voeg de afgekoelde kalkoen en het groentemengsel toe en roer door elkaar. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan die geschikt is voor de oven, giet het eimengsel erin en bak het 5 minuten op laag vuur.
Stap 3

100 g mozzarella – 100 g kerstomaatjes
Schik de gehalveerde cherrytomaatjes met de gesneden kant naar boven over de frittata en top af met de gescheurde mozzarella. Plaats de frittata in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 20 minuten, of tot het ei helemaal is gestold.
Stap 4

0,5 el plantaardige olie – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl honing – 100 g cherrytomaatjes – 1 handvol slabladeren
Klop de plantaardige olie, Kikkoman Sojasaus en honing door elkaar. Meng met de sla en gehalveerde cherrytomaatjes. Serveer naast de frittata.
Tip
Deze frittata is ook goed te bewaren voor de lunch de volgende dag – pak hem gewoon koud in met de salade ernaast.
Miniburgers met yoghurtdip


Stap 1

200 g kalkoengehakt – 1 ei (rauw) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl peper – 3 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 1,5 el plantaardige olie
Meng het kalkoengehakt, ei, Kikkoman Sojasaus, peper en 1 eetlepel Kikkoman Panko. Vorm er burgers van, bestrijk ze met de resterende Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten in de plantaardige olie tot ze goudbruin en gaar zijn.
Stap 2

Een paar blaadjes sla – 0,5 rode ui – 50 g suikermaïs uit blik – 1 el yoghurt – 0,25 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 hardgekookte eieren
Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze samen met de sla en suikermaïs in blik in een kom. Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus tot een eenvoudige dressing, voeg deze toe aan de salade en meng goed. Snijd de eieren in vieren en leg ze erop. Serveer de burgers met de salade.
Tip
Bak de burgers in plaats van ze te frituren voor een lichtere optie. De dip smaakt nog beter als je hem een dag van tevoren maakt, omdat de smaken zich dan kunnen ontwikkelen.
Rijstkom met kalkoen en courgette


Stap 1

1 el plantaardige olie – 1 rode ui – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl gerookt paprikapoeder – 0,5 courgette
Fruit de gesnipperde ui en de gesneden courgette in de plantaardige olie. Voeg het kalkoengehakt, Kikkoman Sojasaus en gerookt paprikapoeder toe. Laat 3-4 minuten koken, tot het vlees gaar is en de courgette iets zachter.
Stap 2

100 g suikermaïs uit blik – 100 g jasmijnrijst – 1 tl sesamzaad – 1 el fijngehakte lente-ui – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte rijst, de suikermaïs en het gebakken vlees met de courgette en ui in een kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui en besprenkel met de Kikkoman Sojasaus.
Tip
Ook lekker koud – ideaal voor een lunchpakket of werklunch. Voor een koolhydraatarme variant kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst of gestoomde broccoli.
Ontdek meer