Lichte en makkelijke kalkoenmaaltijden

Vijf gevarieerde maaltijden met kalkoen, groenten en rijst – makkelijk te bereiden en vol milde maar karakteristieke smaken, waarbij Kikkoman Sojasaus diepte en een umamitoets aan elk van hen toevoegt.

Ingrediënten

105 ml
plantaardige olie
4 
rode uien
650 g
kalkoengehakt
1 ½ tl
gerookt paprikapoeder
2 
courgette
350 g
suikermaïs uit blik
200 g
jasmijnrijst
1 tl
sesamzaad
2 el
gehakte lente-ui
11 
eieren
2 tl
peper
1 
krop sla
120 g
yoghurt
100 g
mozzarella
250 g
kerstomaatjes
 ½ tl
honing

Rijstsalade met courgette en ei

Rijstsalade met courgette en ei
Rijstsalade met courgette en ei

Stap 1

100 g jasmijnrijst – 1 el plantaardige olie – 1  courgette – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 tl gerookt paprikapoeder

Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in plakjes en bak deze 3 minuten in de plantaardige olie met de Kikkoman Sojasaus en het gerookte paprikapoeder. Zet apart.

Stap 2

2  eieren – 2 el yoghurt – 0,5 tl gerookt paprikapoeder – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus100 g suikermaïs uit blik – 1  rode ui

Bak de eieren in dezelfde pan als de courgette. Meng de yoghurt met het gerookte paprikapoeder en de Kikkoman Sojasaus. Pel en snipper de ui. Doe in een lunchbox een kwart van de gekookte rijst, dan de helft van de gebakken courgette, de helft van de suikermaïs en de helft van de rode ui, gevolgd door nog een kwart van de rijst. Schep de helft van de yoghurtsaus erover. Herhaal dit voor de tweede lunchbox.

Stap 3

0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 tl peper – 1 el gehakte lente-ui

Leg de gebakken eieren boven op de lunchboxen. Strooi de peper erover, besprenkel met de Kikkoman Sojasaus en werk af met de gehakte lente-ui.

Tip

Voor een veganistische versie vervang je het ei door gegrilde halloumi of avocado. De yoghurt-sojadressing werkt ook goed als dip voor geroosterde groenten.

Voedingswaarde (per portie):2.052 kJ / 490 kcal
24 gVetten
22 gEiwitten
45 gKoolhydraten

Slawraps met kalkoen en dressing

Slawraps met kalkoen en dressing
Slawraps met kalkoen en dressing

Stap 1

1 el plantaardige olie – 1  rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,25  courgette, dun gesneden – 6  grote slabladeren – 50 g cherrytomaatjes

Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de helft van de gesnipperde ui, de kalkoen, de Kikkoman Sojasaus en de courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Schep de kalkoen-courgettevulling op de slabladeren. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze erop met de overgebleven ui.

Stap 2

2 el yoghurt – 0,5 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de yoghurt met de Kikkoman sojasaus tot een eenvoudige dressing. Besprenkel met de soja-yoghurtdressing en verpak de wraps in een bakje.

Tip

Als je wilt, kun je de sla vervangen door een tortilla. De dressing werkt ook goed bij gegrilde groenten of als een snelle saladedressing.

Voedingswaarde (per portie):1.759 kJ / 420 kcal
20 gVetten
27 gEiwitten
24 gKoolhydraten

Frittata met kalkoen en groenten

Frittata met kalkoen en groenten
Frittata met kalkoen en groenten

Stap 1

1 el plantaardige olie – 0,5  rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,25  courgette, in dunne plakjes gesneden – 100 g suikermaïs uit blik

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de gesnipperde ui, kalkoen, Kikkoman Sojasaus en courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Roer de uitgelekte suikermaïs uit blik erdoor en bak nog 1 minuut, laat dan iets afkoelen.

Stap 2

6  eieren – 2,5 el yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl peper – 1 el plantaardige olie

Klop de eieren los met de yoghurt, Kikkoman Sojasaus en peper. Voeg de afgekoelde kalkoen en het groentemengsel toe en roer door elkaar. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan die geschikt is voor de oven, giet het eimengsel erin en bak het 5 minuten op laag vuur.

Stap 3

100 g mozzarella – 100 g kerstomaatjes

Schik de gehalveerde cherrytomaatjes met de gesneden kant naar boven over de frittata en top af met de gescheurde mozzarella. Plaats de frittata in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 20 minuten, of tot het ei helemaal is gestold.

Stap 4

0,5 el plantaardige olie – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 tl honing – 100 g cherrytomaatjes – 1 handvol slabladeren

Klop de plantaardige olie, Kikkoman Sojasaus en honing door elkaar. Meng met de sla en gehalveerde cherrytomaatjes. Serveer naast de frittata.

Tip

Deze frittata is ook goed te bewaren voor de lunch de volgende dag – pak hem gewoon koud in met de salade ernaast.

Voedingswaarde (per portie):2.303 kJ / 550 kcal
28 gVetten
38 gEiwitten
27 gKoolhydraten

Miniburgers met yoghurtdip

Miniburgers met yoghurtdip
Miniburgers met yoghurtdip

Stap 1

200 g kalkoengehakt – 1  ei (rauw) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 tl peper – 3 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl1,5 el plantaardige olie

Meng het kalkoengehakt, ei, Kikkoman Sojasaus, peper en 1 eetlepel Kikkoman Panko. Vorm er burgers van, bestrijk ze met de resterende Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten in de plantaardige olie tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 2

Een paar blaadjes sla – 0,5  rode ui – 50 g suikermaïs uit blik – 1 el yoghurt – 0,25 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  hardgekookte eieren

Snijd de rode ui in dunne plakjes en doe deze samen met de sla en suikermaïs in blik in een kom. Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus tot een eenvoudige dressing, voeg deze toe aan de salade en meng goed. Snijd de eieren in vieren en leg ze erop. Serveer de burgers met de salade.

Tip

Bak de burgers in plaats van ze te frituren voor een lichtere optie. De dip smaakt nog beter als je hem een dag van tevoren maakt, omdat de smaken zich dan kunnen ontwikkelen.

Voedingswaarde (per portie):2.135 kJ / 510 kcal
24 gVetten
34 gEiwitten
36 gKoolhydraten

Rijstkom met kalkoen en courgette

Rijstkom met kalkoen en courgette
Rijstkom met kalkoen en courgette

Stap 1

1 el plantaardige olie – 1  rode ui – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 tl gerookt paprikapoeder – 0,5  courgette

Fruit de gesnipperde ui en de gesneden courgette in de plantaardige olie. Voeg het kalkoengehakt, Kikkoman Sojasaus en gerookt paprikapoeder toe. Laat 3-4 minuten koken, tot het vlees gaar is en de courgette iets zachter.

Stap 2

100 g suikermaïs uit blik – 100 g jasmijnrijst – 1 tl sesamzaad – 1 el fijngehakte lente-ui – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte rijst, de suikermaïs en het gebakken vlees met de courgette en ui in een kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui en besprenkel met de Kikkoman Sojasaus.

Tip

Ook lekker koud – ideaal voor een lunchpakket of werklunch. Voor een koolhydraatarme variant kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst of gestoomde broccoli.

Voedingswaarde (per portie):1.989 kJ / 475 kcal
15 gVetten
30 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief