

Aziatische klassiekers met roerbakgerechten en soepen
Vijf verschillende gerechten met dezelfde hoofdingrediënten – kip, groenten, Kikkoman Sojasaus en kruiden. De groenten kunnen samen worden klaargemaakt en geportioneerd, zodat je snel en eenvoudig verse, gevarieerde en smaakvolle maaltijden kunt maken.
Ingrediënten
Kip‑groenteschotel met sojasaus


Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el honing – 1 el plantaardige olie – 1,5 tl geraspte gember – 1 el citroensap – 400 g kipfilet
Meng de Kikkoman Sojasaus, honing, geraspte gember, plantaardige olie en citroensap in een kommetje. Wrijf de kip in met de marinade en leg hem in een ovenschaal.
Stap 2

1 wortel – 0,5 krop broccoli – 1 rode paprika – 1 ui – 1 el plantaardige olie
Snijd de wortel en ui in plakjes, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de ontpitte rode paprika in 8 stukken. Schep de groenten om met de resterende plantaardige olie en rooster ze 20-30 minuten op 180 °C.
Tip
Deze gemarineerde kip smaakt ook heerlijk koud – ideaal voor wraps of salades.
Aziatische omelet met roergebakken groenten


Stap 1

1 ui – 1 wortel – 1 rode paprika – 0,5 krop broccoli – 1 el plantaardige olie – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snipper de ui fijn, rasp de wortel op een grove rasp, snijd de rode paprika in blokjes en breek de broccoli in kleine roosjes. Roerbak de groenten 1 minuut in olie op hoog vuur. Voeg de Kikkoman Sojasaus toe en bak nog 2 minuten. Zet opzij om iets af te koelen.
Stap 2

4 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el gehakte koriander – 1 el boter
Breek 2 eieren in elk van de twee kommen. Voeg ½ el Kikkoman Sojasaus en ½ el gehakte koriander toe en klop met een vork. Smelt de boter in een pan en bak de omeletten met de bereide mengsels. Breng over op borden, vul met het groentemengsel, rol op als een tortilla en serveer.
Tip
Voor een luchtigere, meer vullende omelet voeg je een scheutje melk en een beetje bloem toe aan de eieren voor het bakken.
Aziatische kippen-, wortel- en eiersoep


Stap 1

1 el plantaardige olie – 0,5 ui – 0,5 rode chilipeper, fijngesneden – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 0,5 tl geraspte gember – 150 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snipper de ui. Fruit de gesnipperde ui, chilipeper, knoflook en gember in de plantaardige olie. Voeg de gesneden kipfilet en de Kikkoman Sojasaus toe. Roerbak 2 minuten onder voortdurend roeren.
Stap 2

1 wortel – 1 rode paprika – 600 ml kippenbouillon of water
Voeg de gesneden wortel en rode paprika toe. Bak nog 1 minuut en giet dan de hete bouillon of het water erbij. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
Stap 3

1 ei – 2,5 el tarwebloem – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Klop in een kleine kom het ei, de bloem en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Giet het mengsel al roerend langzaam in een dun straaltje in de kokende soep. Breng aan de kook en serveer.
Tip
In plaats van het ei- en bloemmengsel kun je rijstnoedels of udon gebruiken voor een meer vullende soep. Een scheutje Kikkoman Sesamolie vlak voor het serveren versterkt de smaak van de bouillon.
Gebakken rijst met ei, kip en groenten


Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 el honing – 0,5 tl geraspte gember – 0,5 teentje knoflook, fijngehakt – 200 g kipfilet – 1 el plantaardige olie – 0,5 wortel – 0,5 rode paprika – 0,5 krop broccoli – 0,5 ui
Giet de Kikkoman Sojasaus in een kom, voeg de honing, gehakte knoflook en geraspte gember toe. Meng goed. Snijd de kip in blokjes en meng deze door de marinade. Bak de kipfilet 3 minuten in de plantaardige olie en doe deze vervolgens in een kom. Snijd de ui in blokjes, de wortel in reepjes, de rode paprika in reepjes en verdeel de broccoli in roosjes. Bak de groenten in dezelfde pan.
Stap 2

100 g rijst – 0,5 tl kurkuma – 1 ei – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el gehakte lente-ui
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst, kip en kurkuma toe aan de pan en roerbak tot de rijst door en door warm is. Breek het ei erboven en roer tot het gestold is. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus en bestrooi met de gehakte lente-ui.
Tip
Rijst van een dag oud is het beste voor gebakken rijst – het is droger en bakt makkelijker.
Honing-sojakip met roerbak en rijst


Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 el honing – 0,5 tl geraspte gember – 0,5 teentje knoflook, fijngehakt – 200 g kipfilet
Giet de Kikkoman Sojasaus in een kom, voeg de honing, fijngehakte knoflook en geraspte gember toe. Meng goed. Snijd de kip in blokjes en wentel deze door de marinade.
Stap 2

100 g rijst – 1 el plantaardige olie – 0,5 wortel – 0,5 krop broccoli – 0,5 rode paprika
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel in luciferstokjes, de rode peper in reepjes en verdeel de broccoli in roosjes. Bak de overige groenten 5 minuten in de olie.
Stap 3

Voeg de gemarineerde kip toe aan de gebakken groenten en bak 3 minuten tot de kip gaar is. Serveer met de helft van de gekookte rijst.
Tip
Om tijd te besparen kun je de kip de dag van tevoren marineren en in de koelkast bewaren. Voeg voor een pittigere versie een beetje chilipeper of gochujangpasta toe.
Ontdek meer