Italiaans-Mexicaanse fusion met sojasaus

Rundergehakt, champignons, uien en tomaten vormen de basis voor vijf gevarieerde gerechten. Eén keer in een batch koken en vervolgens serveren met pasta, gierst of tortilla's – allemaal samengebracht door een tomatensaus verrijkt met Kikkoman Sojasaus.

Ingrediënten

400 g
penne pasta
90 ml
plantaardige olie
3 
uien
4 
teentjes knoflook
850 g
rundergehakt
600 g
gehakte tomaten uit blik
7 g
gehakte koriander
400 g
champignons
1 
rode paprika
400 
suikermaïs in blik
1 el
mayonaise
1 el
ketchup
3 el
geroosterde pinda's
1 el
gehakte lente-ui
4 
tortilla's
2 el
zure room
100 g
gierstgrutten
150 g
geraspte kaas (bijv. Cheddar)
1 
ei
4 el
paneermeel
2 
tomaten
1 
rode chilipeper
3 el
suiker
3 el
rijstazijn
1 el
tarwebloem

Quesadilla van rundvlees en champignons

Quesadilla van rundvlees en champignons
Quesadilla van rundvlees en champignons

Stap 1

200 g gehakte tomaten uit blik – 1  knoflookteen, fijngehakt – 0,5  rode chilipeper, fijngehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus3 el suiker – 3 el rijstazijn

Meng de tomaten uit blik, knoflook, rode chilipeper en Kikkoman Sojasaus. Giet het mengsel in een kleine steelpan. Voeg de suiker en azijn toe en laat onder regelmatig roeren op laag vuur koken tot de saus dikker wordt.

Stap 2

1 el plantaardige olie – 0,5  ui, gesnipperd – 100 g champignons – 150 g rundergehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 g gehakte koriander – 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar)

Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1-2 minuten. Voeg de gesneden champignons toe en bak nog 3 minuten. Roer het gehakt en de Kikkoman Sojasaus erdoor en bak tot het vlees bruin begint te worden. Voeg de gehakte koriander en 50 gram geraspte kaas toe, meng goed en zet apart.

Stap 3

2  tortilla's – 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar)

Leg een tortilla in een droge pan. Verdeel de vulling over de ene helft, bestrooi met 50 g geraspte kaas en vouw de tortilla dan om – of, als je er twee gebruikt, bedek met de tweede tortilla. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer met de pittige tomatensaus.

Tip

De pittige tomatensaus kan van tevoren worden bereid en werkt ook goed met de andere gerechten in deze set. Eenmaal gebakken kan de gevulde tortilla in driehoekjes worden gesneden en worden geserveerd als warme snack of fingerfood.

Voedingswaarde (per portie):2.680 kJ / 640 kcal
29 gVetten
34 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Burrito van rundvlees, champignons en maïs

Burrito van rundvlees, champignons en maïs
Burrito van rundvlees, champignons en maïs

Stap 1

100 g champignons – 0,5  ui – 0,5  rode chilipeper – 1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – 0,5  rode paprika – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 g suikermaïs uit blik – 1 g gehakte koriander

Snijd de champignons in plakjes, de ui en chilipeper fijn en de rode paprika in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de ui, chilipeper en champignons 1 minuut. Voeg het gehakt en de Kikkoman Sojasaus toe. Bak, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Voeg de in blokjes gesneden rode paprika toe en bak tot het vlees bruin begint te worden en de paprika zacht wordt. Voeg de ingeblikte suikermaïs toe en verhit 2 minuten. Bestrooi met de gehakte koriander, meng goed en zet opzij om af te koelen.

Stap 2

2 el zure room – 1  teentje knoflook, uitgeperst – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2  tortilla's

Meng de zure room met de uitgeperste knoflook en de Kikkoman Sojasaus. Schep de vulling op een tortilla, besprenkel met de saus, wikkel goed dicht en grill tot ze goudbruin zijn.

Tip

Je kunt burrito's in folie wikkelen om mee te nemen. Voeg voor een scherpere smaak extra rode chilipeper of een beetje srirachasaus toe aan het vlees.

Voedingswaarde (per portie):2.387 kJ / 570 kcal
22 gVetten
31 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Gierstburgers met champignons en kaas

Gierstburgers met champignons en kaas
Gierstburgers met champignons en kaas

Stap 1

100 g gierstgrutten – 1 el plantaardige olie – 100 g champignons – 0,5  ui, gesnipperd – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking tot het luchtig is. Snijd de champignons fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 1 minuut, voeg dan de champignons toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Roer de Kikkoman Sojasaus erdoor, meng goed en zet opzij om af te koelen.

Stap 2

50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar) – 1  ei – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el tarwebloem – 4 el paneermeel – 1 el plantaardige olie

Combineer de gebakken champignons en uien met de gierst als deze afgekoeld is. Voeg de geraspte kaas, het ei, de Kikkoman Sojasaus en de bloem toe. Meng grondig en vorm er burgers van (bijvoorbeeld 6-8 kleine burgers). Bestrijk ze met paneermeel en bak ze in de olie in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin.

Stap 3

2  tomaten – 0,5  ui, gesnipperd – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 g gehakte koriander – 1 el geroosterde pinda's

Snijd de tomaten in blokjes en de ui fijn. Voeg de Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Sesamolie en gehakte koriander toe. Meng goed. Schep het mengsel op een bord met de gebakken gierstburgers en bestrooi vlak voor het serveren met de pinda's.

Tip

Om de burgers steviger te maken zet je het mengsel in de koelkast voordat je het gaat vormen. Gebruik voor een glutenvrije versie gemalen cornflakes in plaats van paneermeel.

Voedingswaarde (per portie):2.135 kJ / 510 kcal
21 gVetten
20 gEiwitten
55 gKoolhydraten

Pastasalade met rundvlees en champignons

Pastasalade met rundvlees en champignons
Pastasalade met rundvlees en champignons

Stap 1

1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – 100 g champignons, in plakjes gesneden – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak het gehakt onder voortdurend roeren tot al het vocht verdampt is. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de Kikkoman Sojasaus toe, roerbak nog 2 minuten en zet opzij om af te koelen.

Stap 2

0,5  rode paprika – 0,5  ui – 200 g penne pasta – 200 g suikermaïs uit blik

Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rode paprika en ui in blokjes. Breng de penne pasta over naar een grote kom. Voeg de groenteblokjes, de uitgelekte suikermaïs en het afgekoelde gebakken rundergehakt met champignons toe.

Stap 3

1 el mayonaise – 1 el ketchup – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el geroosterde pinda's – 1 el lente‑ui, fijngesneden

Meng de mayonaise, ketchup en Kikkoman Sojasaus. Giet de dressing over de salade en meng goed. Werk af met de geroosterde pinda's en gesnipperde lente-ui.

Tip

De salade smaakt nog lekkerder na een paar uur in de koelkast – ideaal voor in de lunchbox. Je kunt rucola of een gemengde salademix toevoegen voor een frisse touch.

Voedingswaarde (per portie):2.964 kJ / 708 kcal
28 gVetten
37 gEiwitten
74 gKoolhydraten

Pasta bolognese met sojasaus

Pasta bolognese met sojasaus
Pasta bolognese met sojasaus

Stap 1

200 g penne pasta – 1 el plantaardige olie – 0,5  ui, gesnipperd – 2  teentjes knoflook, fijngehakt – 300 g rundergehakt

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de plantaardige olie en fruit de gesnipperde ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten onder voortdurend roeren.

Stap 2

400 g gehakte tomaten uit blik – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 g gehakte koriander

Doe de tomaten uit blik en de Kikkoman Sojasaus bij het vlees. Dek af en laat 20 minuten sudderen. Combineer met de gekookte penne en bestrooi met de gehakte koriander.

Tip

Om de smaak te verdiepen kun je een scheutje rode wijn aan de saus toevoegen, terwijl het vlees suddert. Dit gerecht kun je gemakkelijk invriezen – dus overweeg om een grotere batch te maken. Gebruik linzen‑ of rijstpasta voor een glutenvrije versie.

Voedingswaarde (per portie):2.491 kJ / 595 kcal
18 gVetten
33 gEiwitten
70 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief