

Lunchgerechten – gebakken aardappelen, ciabatta met burrata, gnocchi
Knapperige aardappelen met citroen en tijm met een yoghurtsaus, een broodje vol burrata en prosciutto en huisgemaakte gnocchi. Drie gerechten die ondanks dat ze veel dezelfde ingrediënten bevatten verschillende smaken bieden, wat het eenvoudig maakt de gerechten te plannen en opeenvolgend klaar te maken.
Ingrediënten
Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata


Stap 1

400 g aardappelen – 80 g bloem – 1 ei – 1 tl zout
Kook de aardappelen in de schil. Schil wanneer ze een beetje zijn afgekoeld en pureer met een pers of molen. Voeg de bloem en het ei toe om het gnocchideeg te maken. Verdeel in twee delen en maak een rol op een oppervlak dat is bedekt met bloem. Snijd de rol in stukjes van circa 3 cm.
Kook de stukjes gnocchi in zout water totdat ze zacht zijn – ongeveer 3 minuten nadat ze naar de oppervlakte drijven.
Stap 2

1 ui – 1 knoflookteentje – 0,5 rode paprika – 100 g champignons – 200 g cherrytomaten – 100 g prosciutto crudo – 1 el olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml slagroom
Snijd de ui en knoflook. Snijd de rode paprika en champignons en halveer de tomaatjes. Snijd de prosciutto in reepjes. Bak de ui in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut. Voeg de rode paprika en champignons toe en bak 3 minuten. Voeg de prosciutto toe en bak nog 2 minuten. Doe dan de tomaatjes erbij. Voeg Kikkoman Sojasaus en slagroom toe.
Meng en laat 3 minuten pruttelen.
Stap 3

125 g burrata – 1 el verse basilicum – 0,25 tl peper
Voeg de gekookte gnocchi, burrata en verse basilicum toe aan de saus. Serveer met versgemalen peper.
Tip:
Om tijd te besparen, kunt u kant-en-klare gnocchi gebruiken, verkrijgbaar in vele winkels. Maar het is het waard om de tijd te nemen de gnocchi zelf te maken.
Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons


Stap 1

2 ciabatta’s – 150 g Griekse yoghurt – 1 knoflookteentje – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el gehakte basilicum – 1 el tijmblaadjes – 30 g verse spinazie – 0,5 citroen – 1 tl honing
Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Gril op de gesneden kant.
Meng de yoghurt, knoflook, Kikkoman Sojasaus, kruiden, het citroensap en de honing tot een glad mengsel.
Smeer het onderste deel van de ciabatta in.
Stap 2

0,5 rode paprika – 1 el olijfolie – 1 tl boter – 100 g champignons – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl honing
Snijd de rode paprika in brede reepjes. Smeer in met olijfolie en gril. Zet apart.
Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan, voeg de champignons toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Kikkoman Sojasaus en honing toe. Zet het vuur zachter en bak nog 1 minuut tot de champignons karamelliseren.
Stap 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo
Leg de gegrilde paprika, burrata, prosciutto en champignons op het ingesmeerde deel van de ciabatta. Bedek daarna met de andere helft.
Tip
Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta


Stap 1

600 g aardappelen – 0,5 tl zout
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Giet af en droog af.
Plaats de aardappelen op een bakplaat met vetvrij bakpapier en prak ze met de onderkant van een glazen pot.
Stap 2

2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 3 el olijfolie – 0,25 tl peper – 0,5 citroen – 0,5 el tijmblaadjes
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de Kikkoman Sojasaus, olijfolie, peper, het citroensap, de citroenrasp en de tijm in een kom. Smeer de aardappelen in met de marinade. Gebruik hiervoor een kwast.
Bak circa 30 minuten op 200 °C.
Stap 3

150 g Griekse yoghurt – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 citroen – 80 g feta – 1 knoflookteentje – 0,5 el tijmblaadjes
Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus, het citroensap, de geprakte feta en de geperste knoflook. Giet de saus over de gebakken aardappelen. Besprenkel met verse tijm en citroenrasp.
Tip:
U kunt de tijm vervangen door uw favoriete kruiden. Rozemarijn, mint en koriander passen er ook goed bij.
Ontdek meer