Lunchgerechten – gebakken aardappelen, ciabatta met burrata, gnocchi

Knapperige aardappelen met citroen en tijm met een yoghurtsaus, een broodje vol burrata en prosciutto en huisgemaakte gnocchi. Drie gerechten die ondanks dat ze veel dezelfde ingrediënten bevatten verschillende smaken bieden, wat het eenvoudig maakt de gerechten te plannen en opeenvolgend klaar te maken.

Ingrediënten

1 kg
aardappelen
1 ½ tl
zout
5 el
olijfolie
 ½ tl
peper
1 ½ 
citroen
2 el
tijmblaadjes
300 g
Griekse yoghurt
80 g
feta
3 
knoflookteentjes
2 
ciabatta's
2 el
verse basilicum
30 g
verse spinazie
2 tl
honing
1 
rode paprika
1 tl
boter
200 g
champignons
250 g
burrata
200 g
prosciutto crudo
80 g
bloem
1 
ei
1 
ui
200 g
cherrytomaten
50 ml
crème fraîche 30%

Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata

Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata
Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata

Stap 1

400 g aardappelen – 80 g bloem – 1  ei – 1 tl zout

Kook de aardappelen in de schil. Schil wanneer ze een beetje zijn afgekoeld en pureer met een pers of molen. Voeg de bloem en het ei toe om het gnocchideeg te maken. Verdeel in twee delen en maak een rol op een oppervlak dat is bedekt met bloem. Snijd de rol in stukjes van circa 3 cm.

Kook de stukjes gnocchi in zout water totdat ze zacht zijn – ongeveer 3 minuten nadat ze naar de oppervlakte drijven.

Stap 2

1  ui – 1  knoflookteentje – 0,5  rode paprika – 100 g champignons – 200 g cherrytomaten – 100 g prosciutto crudo – 1 el olijfolie – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml slagroom

Snijd de ui en knoflook. Snijd de rode paprika en champignons en halveer de tomaatjes. Snijd de prosciutto in reepjes. Bak de ui in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut. Voeg de rode paprika en champignons toe en bak 3 minuten. Voeg de prosciutto toe en bak nog 2 minuten. Doe dan de tomaatjes erbij. Voeg Kikkoman Sojasaus en slagroom toe. 

Meng en laat 3 minuten pruttelen.

Stap 3

125 g burrata – 1 el verse basilicum – 0,25 tl peper

Voeg de gekookte gnocchi, burrata en verse basilicum toe aan de saus. Serveer met versgemalen peper.

Tip:

Om tijd te besparen, kunt u kant-en-klare gnocchi gebruiken, verkrijgbaar in vele winkels. Maar het is het waard om de tijd te nemen de gnocchi zelf te maken.

Voedingswaarde (per portie):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gVetten
29,8 gEiwitten
74,5 gKoolhydraten

Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons

Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons
Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons

Stap 1

2  ciabatta’s – 150 g Griekse yoghurt – 1  knoflookteentje – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gehakte basilicum – 1 el tijmblaadjes – 30 g verse spinazie – 0,5  citroen – 1 tl honing

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Gril op de gesneden kant. 

Meng de yoghurt, knoflook, Kikkoman Sojasaus, kruiden, het citroensap en de honing tot een glad mengsel.

Smeer het onderste deel van de ciabatta in.

Stap 2

0,5  rode paprika – 1 el olijfolie – 1 tl boter – 100 g champignons – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl honing

Snijd de rode paprika in brede reepjes. Smeer in met olijfolie en gril. Zet apart.

Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan, voeg de champignons toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Kikkoman Sojasaus en honing toe. Zet het vuur zachter en bak nog 1 minuut tot de champignons karamelliseren.

Stap 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo

Leg de gegrilde paprika, burrata, prosciutto en champignons op het ingesmeerde deel van de ciabatta. Bedek daarna met de andere helft.

Tip

Voedingswaarde (per portie):2878 kJ / 687.5 kcal
37,1 gVetten
30,6 gEiwitten
57,1 gKoolhydraten

Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta

Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta
Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta

Stap 1

600 g aardappelen – 0,5 tl zout

Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Giet af en droog af.

Plaats de aardappelen op een bakplaat met vetvrij bakpapier en prak ze met de onderkant van een glazen pot.

Stap 2

2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus3 el olijfolie – 0,25 tl peper – 0,5  citroen – 0,5 el tijmblaadjes

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de Kikkoman Sojasaus, olijfolie, peper, het citroensap, de citroenrasp en de tijm in een kom. Smeer de aardappelen in met de marinade. Gebruik hiervoor een kwast.

Bak circa 30 minuten op 200 °C.

Stap 3

150 g Griekse yoghurt – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5  citroen – 80 g feta – 1  knoflookteentje – 0,5 el tijmblaadjes

Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus, het citroensap, de geprakte feta en de geperste knoflook. Giet de saus over de gebakken aardappelen. Besprenkel met verse tijm en citroenrasp. 

Tip:

U kunt de tijm vervangen door uw favoriete kruiden. Rozemarijn, mint en koriander passen er ook goed bij.

Voedingswaarde (per portie):1532 kJ / 366 kcal
16,4 gVetten
6,8 gEiwitten
46,3 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief