Camembert & veggie lunchboxideeën

Deze vijf kleurrijke gerechten combineren romige camembert met een verscheidenheid aan groenten voor eenvoudige, bevredigende lunches – gemakkelijk in één keer te bereiden en ideaal om mee te nemen.

Ingrediënten

500 g
camembert
1 kg
aubergine
680 g
courgette
290 g
rode ui
255 ml
olijfolie
1 el
verse tijm, fijngehakt
 ½ tl
roze peper
10 
eieren
2 ¾ el
sriracha
4 
teentjes knoflook, fijngehakt
10 handenvol
rucola
100 g
walnoten
75 g
Griekse yoghurt
150 g
bladerdeeg
2 el
granaatappelpitjes
3 tl
honing
2 
pitabroodjes

Cheesy pitabrood met camembert & groente

Cheesy pitabrood met camembert & groente
Cheesy pitabrood met camembert & groente

Stap 1

100 g aubergine – 100 g courgette – 40 g rode ui – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl verse tijm, fijngehakt

Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de ui in plakjes. Doe de groenten in een kom en meng ze met de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en tijm. Rooster 15 minuten op 200°C.

Stap 2

120 g camembert – 1  ei – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl sriracha – 20 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl3 el olijfolie

Halveer de camembert horizontaal. Klop het ei los met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en sriracha. Bestrijk de kaas met het eimengsel en vervolgens met de Kikkoman Panko. Bak ze 2½ minuut aan elke kant in olijfolie tot ze goudbruin zijn.

Stap 3

3 el Griekse yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 tl honing – 0,25 tl roze peper – 2  pitabroodjes – 1 handvol rucola

Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, knoflook, honing en roze peper. Verdeel het mengsel over de pitabroodjes en vul ze vervolgens met de rucola, geroosterde groenten en gepaneerde camembert.

Tip

Je kunt de camembert ook besprenkelen met olijfolie en bakken in de oven of een airfryer.

Voedingswaarde (per portie):2.979 kJ / 712 kcal
40 gVetten
27 gEiwitten
62 gKoolhydraten

Krokante aubergine‑ & camembertsalade

Krokante aubergine‑ & camembertsalade
Krokante aubergine‑ & camembertsalade

Stap 1

600 g aubergine

Prik de aubergine in, wikkel in aluminiumfolie en bak 30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte). Haal de aubergine uit de aluminiumfolie. Laat afkoelen, pel de aubergine en prak het vruchtvlees met een vork tot pasteitjes.

Stap 2

2  eieren – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout3 tl sriracha – 1  knoflookteen, fijngehakt – 40 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl75 ml olijfolie

Klop de eieren los met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, sriracha en knoflook. Bestrijk de pasteitjes met het ei en de Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.

Stap 3

4 handenvol rucola – 80 g camembert – 50 g rode ui – 30 g walnoten – 2 el granaatappelpitjes – 2 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl honing – 1 tl verse tijm, fijngehakt

Schik de rucola, camembert, ui, walnoten en granaatappel in een lunchbox. Klop de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout , honing en tijm en besprenkel de salade. Serveer met het auberginepasteitje.

Tip

Je kunt de auberginepasteitjes ook inspuiten met olijfolie en ze bakken in een airfryer of oven.

Voedingswaarde (per portie):3.456 kJ / 826 kcal
60 gVetten
25 gEiwitten
53 gKoolhydraten

Camembertsalade gegrilde groente

Camembertsalade gegrilde groente
Camembertsalade gegrilde groente

Stap 1

300 g courgette – 200 g aubergine – 100 g rode ui – 4 el olijfolie – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1  knoflookteen, fijngehakt – 1 tl verse tijm, fijngehakt

Snijd de courgette in plakjes, snijd de aubergine in halve plakjes en scheid de uienlagen. Meng met de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, knoflook en tijm. Grill 5 minuten aan elke kant in een grillpan en laat afkoelen.

Stap 2

100 g camembert – 40 g walnoten

Snijd de camembert in driehoekjes. Rooster de walnoten en hak ze grof.

Stap 3

4 handenvol rucola

Doe de rucola in een lunchbox. Voeg de gegrilde groenten en hun marinade en de camembert toe en bestrooi met de walnoten.

Tip

Je kunt de groenten ook bakken op een traditionele houtskool- of elektrische grill, of in de oven met de grillfunctie.

Voedingswaarde (per portie):2.293 kJ / 548 kcal
46 gVetten
18 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Mini camembert-courgettetaartjes

Mini camembert-courgettetaartjes
Mini camembert-courgettetaartjes

Stap 1

100 g camembert – 180 g courgette – 50 g rode ui

Snijd de camembert in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in dunne reepjes.

Stap 2

3  eieren – 2 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl sriracha – 1 tl verse tijm, fijngehakt

Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, Kikkoman Sojasaus Minder Zout , sriracha en tijm.

Stap 3

150 g bladerdeeg

Bekleed vier tartelettevormpjes van 10 cm met het bladerdeeg en prik de bodems in. Voeg de groenten toe, giet het eimengsel erin en schik de camembert erop. Bak 22 minuten op 210°C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen op een rooster, haal uit de vormpjes en doe in een brooddoos.

Tip

Je kunt de tartelettes ook in een airfryer bakken.

Voedingswaarde (per portie):3.021 kJ / 722 kcal
49 gVetten
28 gEiwitten
42 gKoolhydraten

Omelet met aubergine-courgette & camembert

Omelet met aubergine-courgette & camembert
Omelet met aubergine-courgette & camembert

Stap 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g courgette – 50 g rode ui – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl verse tijm, fijngehakt – 0,25 tl roze peper

Snijd de camembert in plakjes en zet apart. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de ui in plakjes. Verhit 1 el olijfolie, fruit de groenten en voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, tijm en peper toe.

Stap 2

4  eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl sriracha – 1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 el olijfolie

Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stijf. Meng de dooiers met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, sriracha en knoflook en spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan, giet de helft van het mengsel erin en bak de omelet op laag vuur, afgedekt, 2 minuten aan elke kant. Herhaal dit voor de tweede omelet.

Stap 3

300 g walnoten – 1 handvol rucola

Rooster de walnoten in een hete droge pan tot ze bruin beginnen te worden. Beleg elke omelet met de gebakken groenten en camembert uit stap 1. Strooi de geroosterde walnoten erover, voeg de rucola toe en vouw dubbel. Verpak de omeletten in lunchboxen.

Tip

Je kunt 1 el gezeefde tarwebloem door het omeletmengsel roeren om het meer vullend te maken. Voor de presentatie leg je de omeletten op een paar blaadjes sla in je lunchtrommel.

Voedingswaarde (per portie):2.192 kJ / 524 kcal
41 gVetten
30 gEiwitten
12 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief