

Camembert & veggie lunchboxideeën
Deze vijf kleurrijke gerechten combineren romige camembert met een verscheidenheid aan groenten voor eenvoudige, bevredigende lunches – gemakkelijk in één keer te bereiden en ideaal om mee te nemen.
Ingrediënten
Cheesy pitabrood met camembert & groente


Stap 1

100 g aubergine – 100 g courgette – 40 g rode ui – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl verse tijm, fijngehakt
Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de ui in plakjes. Doe de groenten in een kom en meng ze met de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en tijm. Rooster 15 minuten op 200°C.
Stap 2

120 g camembert – 1 ei – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl sriracha – 20 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 3 el olijfolie
Halveer de camembert horizontaal. Klop het ei los met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en sriracha. Bestrijk de kaas met het eimengsel en vervolgens met de Kikkoman Panko. Bak ze 2½ minuut aan elke kant in olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Stap 3

3 el Griekse yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 tl honing – 0,25 tl roze peper – 2 pitabroodjes – 1 handvol rucola
Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, knoflook, honing en roze peper. Verdeel het mengsel over de pitabroodjes en vul ze vervolgens met de rucola, geroosterde groenten en gepaneerde camembert.
Tip
Je kunt de camembert ook besprenkelen met olijfolie en bakken in de oven of een airfryer.
Krokante aubergine‑ & camembertsalade


Stap 1

600 g aubergine
Prik de aubergine in, wikkel in aluminiumfolie en bak 30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte). Haal de aubergine uit de aluminiumfolie. Laat afkoelen, pel de aubergine en prak het vruchtvlees met een vork tot pasteitjes.
Stap 2

2 eieren – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 3 tl sriracha – 1 knoflookteen, fijngehakt – 40 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 75 ml olijfolie
Klop de eieren los met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, sriracha en knoflook. Bestrijk de pasteitjes met het ei en de Kikkoman Panko en bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
Stap 3

4 handenvol rucola – 80 g camembert – 50 g rode ui – 30 g walnoten – 2 el granaatappelpitjes – 2 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 2 tl honing – 1 tl verse tijm, fijngehakt
Schik de rucola, camembert, ui, walnoten en granaatappel in een lunchbox. Klop de olijfolie met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout , honing en tijm en besprenkel de salade. Serveer met het auberginepasteitje.
Tip
Je kunt de auberginepasteitjes ook inspuiten met olijfolie en ze bakken in een airfryer of oven.
Camembertsalade gegrilde groente


Stap 1

300 g courgette – 200 g aubergine – 100 g rode ui – 4 el olijfolie – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 knoflookteen, fijngehakt – 1 tl verse tijm, fijngehakt
Snijd de courgette in plakjes, snijd de aubergine in halve plakjes en scheid de uienlagen. Meng met de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, knoflook en tijm. Grill 5 minuten aan elke kant in een grillpan en laat afkoelen.
Stap 2

100 g camembert – 40 g walnoten
Snijd de camembert in driehoekjes. Rooster de walnoten en hak ze grof.
Stap 3

4 handenvol rucola
Doe de rucola in een lunchbox. Voeg de gegrilde groenten en hun marinade en de camembert toe en bestrooi met de walnoten.
Tip
Je kunt de groenten ook bakken op een traditionele houtskool- of elektrische grill, of in de oven met de grillfunctie.
Mini camembert-courgettetaartjes


Stap 1

100 g camembert – 180 g courgette – 50 g rode ui
Snijd de camembert in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in dunne reepjes.
Stap 2

3 eieren – 2 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 2 tl sriracha – 1 tl verse tijm, fijngehakt
Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, Kikkoman Sojasaus Minder Zout , sriracha en tijm.
Stap 3

150 g bladerdeeg
Bekleed vier tartelettevormpjes van 10 cm met het bladerdeeg en prik de bodems in. Voeg de groenten toe, giet het eimengsel erin en schik de camembert erop. Bak 22 minuten op 210°C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen op een rooster, haal uit de vormpjes en doe in een brooddoos.
Tip
Je kunt de tartelettes ook in een airfryer bakken.
Omelet met aubergine-courgette & camembert


Stap 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g courgette – 50 g rode ui – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl verse tijm, fijngehakt – 0,25 tl roze peper
Snijd de camembert in plakjes en zet apart. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en de ui in plakjes. Verhit 1 el olijfolie, fruit de groenten en voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, tijm en peper toe.
Stap 2

4 eieren – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 2 tl sriracha – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 el olijfolie
Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten stijf. Meng de dooiers met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, sriracha en knoflook en spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan, giet de helft van het mengsel erin en bak de omelet op laag vuur, afgedekt, 2 minuten aan elke kant. Herhaal dit voor de tweede omelet.
Stap 3

300 g walnoten – 1 handvol rucola
Rooster de walnoten in een hete droge pan tot ze bruin beginnen te worden. Beleg elke omelet met de gebakken groenten en camembert uit stap 1. Strooi de geroosterde walnoten erover, voeg de rucola toe en vouw dubbel. Verpak de omeletten in lunchboxen.
Tip
Je kunt 1 el gezeefde tarwebloem door het omeletmengsel roeren om het meer vullend te maken. Voor de presentatie leg je de omeletten op een paar blaadjes sla in je lunchtrommel.
Ontdek meer