Lunchgerechten met gierst en gegrilde groenten
Vereenvoudig uw weekmenu met dit geweldige giersttrio: alle recepten combineren verse gierst en groenten met elkaar in een hartige soep, heerlijke hartige pannenkoeken of een kleurrijke veggiebowl. Eén keer naar de supermarkt, drie verrukkelijke maaltijden – laten we gaan koken!
Groentebowl
Stap 1
100 g gekookte gierst – 2 el gehakte peterselie – 0,25 courgette – 0,25 ui – 1 el olijfolie
Meng de gekookte gierst met de peterselie. Snijd de courgette en ui en bak in olijfolie.
Stap 2
1 wortel – 1 tomaat – 0,5 rode paprika
Snijd de wortel in reepjes, de tomaat in kwarten en de paprika in blokjes. Doe alle ingrediënten in een lunchbox.
Stap 3
3 el yoghurt naturel – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el limoensap – 1 el honing – 1 el gehakte peterselie
Meng de ingrediënten voor de saus en serveer met de overige ingrediënten.
Pannenkoeken met courgette en wortel
Stap 1
100 g gekookte gierst – 0,25 courgette – 1 wortel – 1 ei – 0,5 tl peper – 1 el gehakte peterselie – 2 el olijfolie
Was de courgette en wortel. Schil de wortel en rasp de groenten. Meng de gekookte gierst met de geraspte groenten en het ei. Breng op smaak met peper en peterselie. Vorm hier kleine pannenkoekjes van en bak in olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Stap 2
0,5 rode paprika – 1 tomaat – 0,25 ui – 1 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el citroensap
Snijd de paprika, tomaat en ui en meng met de Kikkoman Sojasaus, olijfolie en het citroensap. Serveer met de pannenkoeken.
Geroosterde groentesoep
Stap 1
2 wortelen – 0,5 courgette – 3 tomaten – 1 rode paprika – 0,5 grote ui – 2 el olijfolie – 2 el gehakte peterselie
Snijd de groenten in kleinere stukjes, wrijf in met de olijfolie en gehakte peterselie, plaats op een bakplaat en rooster 20 minuten op 200 °C.
Stap 2
1 l groentebouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 tl peper – 1 el gehakte peterselie – 100 g gekookte gierst
Plaats de gebakken groenten in een pan, giet over met de groentebouillon en kook 15 minuten. Pureer met een handblender, breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, peper en peterselie en serveer met de gierst.
Ontdek meer