Lunchgerechten met rode linzen en groenten

Linzen: de kleine peulvrucht met een grote impact! Wissel af tussen deze drie kleurrijke linzencreaties, variërend van pittige dahl tot geroosterde pompoenbowls en gevulde paprika. Elk gerecht combineert rode linzen met verschillende groenten en krachtige kruiden voor een snelle, gezonde maaltijd die net zo snel als lekker is om te maken.

Ingrediënten

200 g
gekookte rode linzen
50 g
gedroogde rode linzen
1 
Hokkaidopompoen
3 
gele paprika's
6 
tomaten
6 el
olijfolie
200 ml
kokosmelk
1 tl
peper
2 tl
gemberpoeder
2 tl
gemalen komijnzaad
1 bos(je)
verse koriander
1 tl
appelazijn
1 tl
honing

Gevulde paprika met linzen en tomaat

Gevulde paprika met linzen en tomaat
Gevulde paprika met linzen en tomaat

Stap 1

2  gele paprika's – 1 el olijfolie

Snijd de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Wrijf in met olijfolie en leg op een bakplaat.

Stap 2

100 g gekookte rode linzen – 2  tomaten – 2 el verse koriander – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl gemberpoeder – 1 tl gemalen komijnzaad

Meng de gekookte linzen met de gesneden tomaten en koriander en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, gember en komijn. Vul de paprika's met het mengsel en bak 20 minuten op 190 °C.

Tip

Voedingswaarde (per portie):1255 kJ / 300 kcal
8 gVetten
14,8 gEiwitten
38,2 gKoolhydraten

Linzenbowl met gebakken pompoen

Linzenbowl met gebakken pompoen
Linzenbowl met gebakken pompoen

Stap 1

100 g gekookte rode linzen – 0,5  Hokkaidopompoen – 1 el olijfolie – 0,5 tl peper – 0,5 tl gemberpoeder – 0,5 tl gemalen komijnzaad

Doe de linzen in een lunchbox. Snijd de pompoen en wrijf in met olijfolie, peper, gember en komijn. Bak 25 minuten op 200 °C.

Stap 2

0,5  gele paprika – 2  tomaten – 2 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl appelazijn – 1 tl honing – 1 el verse koriander

Snijd de paprika's en tomaten. Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de linzen met de saus, geroosterde pompoen en top af met de overige groenten.

Tip

Voedingswaarde (per portie):1518 kJ / 363 kcal
17 gVetten
12,5 gEiwitten
35,7 gKoolhydraten

Linzendahl

Linzendahl
Linzendahl

Stap 1

0,5  Hokkaidopompoen – 0,5  gele paprika – 2  tomaten – 2 el olijfolie – 50 g gedroogde rode linzen – 200 ml kokosmelk – 0,5 tl peper – 0,5 tl gemberpoeder – 0,5 tl gemalen komijnzaad

Snijd de groenten in blokjes en bak in olijfolie. Voeg de kokosmelk, linzen en kruiden toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus0,5 bos(je) verse koriander

Breng op smaak met de kruiden en Kikkoman Sojasaus en serveer met verse koriander.

Tip

Voedingswaarde (per portie):1999 kJ / 478 kcal
29 gVetten
13,3 gEiwitten
35,2 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief