

Lunchgerechten met rode linzen en groenten
Linzen: de kleine peulvrucht met een grote impact! Wissel af tussen deze drie kleurrijke linzencreaties, variërend van pittige dahl tot geroosterde pompoenbowls en gevulde paprika. Elk gerecht combineert rode linzen met verschillende groenten en krachtige kruiden voor een snelle, gezonde maaltijd die net zo snel als lekker is om te maken.
Gevulde paprika met linzen en tomaat


Stap 1

2 gele paprika's – 1 el olijfolie
Snijd de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Wrijf in met olijfolie en leg op een bakplaat.
Stap 2

100 g gekookte rode linzen – 2 tomaten – 2 el verse koriander – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl gemberpoeder – 1 tl gemalen komijnzaad
Meng de gekookte linzen met de gesneden tomaten en koriander en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, gember en komijn. Vul de paprika's met het mengsel en bak 20 minuten op 190 °C.
Tip
Linzenbowl met gebakken pompoen


Stap 1

100 g gekookte rode linzen – 0,5 Hokkaidopompoen – 1 el olijfolie – 0,5 tl peper – 0,5 tl gemberpoeder – 0,5 tl gemalen komijnzaad
Doe de linzen in een lunchbox. Snijd de pompoen en wrijf in met olijfolie, peper, gember en komijn. Bak 25 minuten op 200 °C.
Stap 2

0,5 gele paprika – 2 tomaten – 2 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 tl appelazijn – 1 tl honing – 1 el verse koriander
Snijd de paprika's en tomaten. Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de linzen met de saus, geroosterde pompoen en top af met de overige groenten.
Tip
Linzendahl


Stap 1

0,5 Hokkaidopompoen – 0,5 gele paprika – 2 tomaten – 2 el olijfolie – 50 g gedroogde rode linzen – 200 ml kokosmelk – 0,5 tl peper – 0,5 tl gemberpoeder – 0,5 tl gemalen komijnzaad
Snijd de groenten in blokjes en bak in olijfolie. Voeg de kokosmelk, linzen en kruiden toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 2

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 0,5 bos(je) verse koriander
Breng op smaak met de kruiden en Kikkoman Sojasaus en serveer met verse koriander.
Tip
Ontdek meer