Veganistische lunchgerechten – pompoenwafels, bloemkoolcurry, bloemkooltortilla

Een heerlijk trio van veganistische lekkernijen: pompoen-wortelwafels met pittige tempeh, een hartige bloemkool-spinaziecurry en groentebites met aromatische barbecuebloemkool in een tortillawrap. Weinig boodschappen, veel smaak!

Ingrediënten

320 g
vegan yoghurt naturel
120 ml
plantaardige melk
60 g
pompoenpuree
1 
wortel
250 g
tarwebloem
1 tl
bakpoeder
100 g
tempeh
100 g
champignons
1 el
sriracha
1 el
basterdsuiker
2 
knoflookteentjes
150 g
spinazie
1 
ui
1 tl
currypasta
4 
tomaten
400 g
bloemkool
250 ml
kokosmelk
40 g
cashews
100 g
rijst
1 bos(je)
koriander
1 tl
gerookte paprikapoeder
 ½ tl
peper
180 ml
water
1 
romainesla
2 
tortilla’s

Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten

Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten
Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten

Stap 1

200 g bloemkool – 100 g tarwebloem – 1 tl gerookte paprikapoeder – 0,5 tl peper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout60 ml water – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de bloem, gerookte paprikapoeder, peper, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, water en Kikkoman Sesamolie tot een beslag. Dip elk roosje in het beslag en plaats op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bak 20 minuten op 220 °C.

Stap 2

120 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook1  romainesla – 1  tomaat – 2  tortilla’s

Dip de gebakken bloemkoolroosjes in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en leg terug op de bakplaat. Bak nog 5 minuten. Verdeel de romainesla in losse bladeren en snijd de tomaat in stukjes. Verspreid de overgebleven Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook over de tortilla's, voeg de sla, bloemkool en tomaten toe en rol op.

Tip:

U kunt de tortilla verrijken met extra groenten, zoals rode ui, paprika of verse komkommer.

Voedingswaarde (per portie):2937.17 kJ / 702 kcal
25 gVetten
17,8 gEiwitten
90 gKoolhydraten

Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst

Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst
Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst

Stap 1

3  tomaten – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1  ui – 1  knoflookteentje – 1 tl currypasta – 50 g spinazie – 120 ml water – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Blancheer en pel de tomaten en snijd daarna in blokjes. Hak de ui fijn en bak in Kikkoman Sesamolie. Voeg de knoflook en de currypasta toe. Meng door elkaar. Voeg dan de spinazie, tomaten, het water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. 

Stap 2

200 g bloemkool – 250 ml kokosmelk

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.

Stap 3

40 g cashewnoten – 100 g rijst – 1 bos(je) koriander

Rooster de cashewnoten in een droge pan. Kook de rijst en doe dit in bakjes. Giet de currysaus eroverheen en bestrooi met de noten en verse koriander. 

Tip:

Voor een pittiger gerecht kunt u extra currypasta of wat chilipoeder toevoegen.

Voedingswaarde (per portie):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gVetten
13 gEiwitten
31,7 gKoolhydraten

Vegan pompoen-wortelwafels met tempeh, champignons en spinazie

Vegan pompoen-wortelwafels met tempeh, champignons en spinazie
Vegan pompoen-wortelwafels met tempeh, champignons en spinazie

Stap 1

320 g vegan yoghurt naturel – 120 ml plantaardige melk – 60 g pompoenpuree – 1  wortel – 150 g tarwebloem – 1 tl bakpoeder – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Rasp de wortel. Meng de yoghurt met de plantaardige melk, pompoenpuree, wortel, bloem, bakpoeder en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak 2 tot 4 wafels van dit mengsel, afhankelijk van de grootte van uw wafelijzer – als dit wat groter is, haalt u 2 wafels uit dit recept.

Stap 2

100 g tempeh – 100 g champignons – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el srirachasaus – 1,5  Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el basterdsuiker

Snijd de tempeh in blokjes en de champignons in vieren. 

Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, srirachasaus, 1 eetlepel Kikkoman Sesamolie en de suiker in een kom. Marineer hierin de tempeh voor 15 minuten. 

Doe de overige ½ eetlepel Kikkoman Sesamolie in de pan. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut. Voeg de tempeh met de marinade toe en bak 3 minuten.

Stap 3

0,5 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1  knoflookteentje – 100 g spinazie – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Hak de knoflook en bak samen met de spinazie in Kikkoman Sesamolie. Voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en meng.

Stap 4

Leg de champignons, tempeh en spinazie op de gebakken wafels.

Tip:

U kunt ook romige tofu gebruiken in plaats van tempeh.

Voedingswaarde (per portie):2939 kJ / 702 kcal
20 gVetten
24 gEiwitten
97,7 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief