

Veganistische lunchgerechten – pompoenwafels, bloemkoolcurry, bloemkooltortilla
Een heerlijk trio van veganistische lekkernijen: pompoen-wortelwafels met pittige tempeh, een hartige bloemkool-spinaziecurry en groentebites met aromatische barbecuebloemkool in een tortillawrap. Weinig boodschappen, veel smaak!
Ingrediënten
Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten


Stap 1

200 g bloemkool – 100 g tarwebloem – 1 tl gerookte paprikapoeder – 0,5 tl peper – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 60 ml water – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de bloem, gerookte paprikapoeder, peper, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, water en Kikkoman Sesamolie tot een beslag. Dip elk roosje in het beslag en plaats op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bak 20 minuten op 220 °C.
Stap 2

120 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook – 1 romainesla – 1 tomaat – 2 tortilla’s
Dip de gebakken bloemkoolroosjes in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en leg terug op de bakplaat. Bak nog 5 minuten. Verdeel de romainesla in losse bladeren en snijd de tomaat in stukjes. Verspreid de overgebleven Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook over de tortilla's, voeg de sla, bloemkool en tomaten toe en rol op.
Tip:
U kunt de tortilla verrijken met extra groenten, zoals rode ui, paprika of verse komkommer.
Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst


Stap 1

3 tomaten – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 ui – 1 knoflookteentje – 1 tl currypasta – 50 g spinazie – 120 ml water – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Blancheer en pel de tomaten en snijd daarna in blokjes. Hak de ui fijn en bak in Kikkoman Sesamolie. Voeg de knoflook en de currypasta toe. Meng door elkaar. Voeg dan de spinazie, tomaten, het water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe.
Stap 2

200 g bloemkool – 250 ml kokosmelk
Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
Stap 3

40 g cashewnoten – 100 g rijst – 1 bos(je) koriander
Rooster de cashewnoten in een droge pan. Kook de rijst en doe dit in bakjes. Giet de currysaus eroverheen en bestrooi met de noten en verse koriander.
Tip:
Voor een pittiger gerecht kunt u extra currypasta of wat chilipoeder toevoegen.
Vegan pompoen-wortelwafels met tempeh, champignons en spinazie


Stap 1

320 g vegan yoghurt naturel – 120 ml plantaardige melk – 60 g pompoenpuree – 1 wortel – 150 g tarwebloem – 1 tl bakpoeder – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Rasp de wortel. Meng de yoghurt met de plantaardige melk, pompoenpuree, wortel, bloem, bakpoeder en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak 2 tot 4 wafels van dit mengsel, afhankelijk van de grootte van uw wafelijzer – als dit wat groter is, haalt u 2 wafels uit dit recept.
Stap 2

100 g tempeh – 100 g champignons – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el srirachasaus – 1,5 Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el basterdsuiker
Snijd de tempeh in blokjes en de champignons in vieren.
Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, srirachasaus, 1 eetlepel Kikkoman Sesamolie en de suiker in een kom. Marineer hierin de tempeh voor 15 minuten.
Doe de overige ½ eetlepel Kikkoman Sesamolie in de pan. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut. Voeg de tempeh met de marinade toe en bak 3 minuten.
Stap 3

0,5 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 knoflookteentje – 100 g spinazie – 0,5 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Hak de knoflook en bak samen met de spinazie in Kikkoman Sesamolie. Voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en meng.
Stap 4

Leg de champignons, tempeh en spinazie op de gebakken wafels.
Tip:
U kunt ook romige tofu gebruiken in plaats van tempeh.
Ontdek meer