Quinoa‑ en groentelunches

Eenvoudige en gezonde lunches met groenten en quinoa – gemakkelijk te bereiden voor drukke dagen. Kikkoman Sojasaus Minder Zout geeft elk gerecht een hartige touch.

Ingrediënten

1,35 kg
zoete aardappelen
1,2 kg
spruitjes, geblancheerd
210 g
rode ui
240 ml
olijfolie
3 el
honing
120 g
Griekse yoghurt
250 g
feta
1 ¼ tl
chilivlokken
2 ½ el
gehakte peterselie
4 
eieren
1 el
azijn
65 g
walnoten
180 g
boerenkool
1 ½ el
tahini
4 el
water
1 el
witte sesamzaadjes
230 g
bevroren erwten
570 g
gekookte quinoa
3 
teentjes knoflook, fijngehakt
800 ml
groentebouillon

Quinoasalade met gekarameliseerde spruiten

Quinoasalade met gekarameliseerde spruiten
Quinoasalade met gekarameliseerde spruiten

Stap 1

300 g spruitjes, geblancheerd – 3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl honing – 0,5 tl chilivlokken

Snijd de spruitjes doormidden. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de spruitjes toe en bak ze 3 minuten. Voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, honing en Spaanse peper toe en bak nog eens 3 minuten.

Stap 2

2  eieren – 60 g boerenkool – 180 g gekookte quinoa – 80 g feta

Kook de eieren 7 minuten tot ze hardgekookt zijn. Verwijder de taaie stelen van de boerenkool en hak deze in kleinere stukjes. Doe de quinoa in lunchboxen en voeg dan de spruitjes, boerenkool, gehalveerde eieren en feta toe.

Stap 3

2 el olijfolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 tl honing – 1  knoflookteen, fijngehakt – 0,5 el witte sesamzaadjes – 20  walnoten

Meng de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, honing en knoflook. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de sesamzaadjes en noten.

Voedingswaarde (per portie):2.682 kJ / 641 kcal
42 gVetten
27 gEiwitten
45 gKoolhydraten

Gevulde zoete aardappelen met quinoa

Gevulde zoete aardappelen met quinoa
Gevulde zoete aardappelen met quinoa

Stap 1

700 g zoete aardappelen – 1 el olijfolie

Was en droog de zoete aardappelen en snijd ze doormidden. Prik er een paar keer in met een vork, bestrijk ze met de olijfolie en bak ze tot ze zacht zijn – ongeveer 30 minuten – in een voorverwarmde oven van 180°C (boven- en onderwarmte). Schep het vruchtvlees eruit en zet apart, laat ongeveer 1,5 cm aan de rand over.

Stap 2

40 g rode ui – 30 g boerenkool – 2 el olijfolie – 40 g bevroren erwten – 0,5 el tahini – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el water – 140 g gekookte quinoa – 100 g feta

Snijd de ui in blokjes en verwijder de taaie stelen van de boerenkool. Fruit de groenten in een pan met verhitte olijfolie. Voeg de erwten, tahini, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, 1 el water en het zoeteaardappelvlees uit stap 1 toe. Kook alles 2 minuten, voeg dan de quinoa toe en meng goed. Vul de zoeteaardappelhelften met het mengsel, top af met stukjes feta en bak nog 5 minuten op 180°C.

Stap 3

4 el Griekse yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl honing – 15 g gehakte walnoten – 0,5 el gehakte peterselie

Meng de Griekse yoghurt met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, honing, gehakte noten en peterselie. Roer goed door. Sprenkel de saus voor het serveren over de zoete aardappelen.

Tip

Je kunt de zoete aardappels bakken in een airfryer.

Voedingswaarde (per portie):3.384 kJ / 809 kcal
38 gVetten
22 gEiwitten
98 gKoolhydraten

Erwtensoep met zoete aardappel

Erwtensoep met zoete aardappel
Erwtensoep met zoete aardappel

Stap 1

300 g zoete aardappelen – 300 g spruitjes, geblancheerd – 50 g rode ui – 2 el olijfolie – 2  teentjes knoflook, fijngehakt – 800 ml groentebouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout50 g bevroren erwten

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de spruitjes en snijd de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de groenten. Voeg de knoflook, groentebouillon en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. Laat 8 minuten op laag vuur sudderen, voeg dan de doperwten toe en kook nog 4 minuten.

Stap 2

100 g gekookte quinoa – 0,5 el gehakte peterselie

Schep de quinoa in lunchboxen, giet de soep erin en bestrooi met de gehakte peterselie.

Voedingswaarde (per portie):1.628 kJ / 389 kcal
12 gVetten
14 gEiwitten
62 gKoolhydraten

Tahini-soja geglaceerde groenten met quinoa

Tahini-soja geglaceerde groenten met quinoa
Tahini-soja geglaceerde groenten met quinoa

Stap 1

90 g boerenkool – 300 g spruitjes, geblancheerd – 50 g rode ui – 3 el olijfolie – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el tahini – 3 el water – 2 tl honing – 0,5 tl chilivlokken – 0,5 el witte sesamzaadjes

Verwijder de taaie stelen van de boerenkool, halveer de spruitjes en snijd de ui in dikke plakken. Fruit de groenten 3 minuten in een pan met verhitte olijfolie. Meng in een kom de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, tahini, water, honing en chilivlokken. Giet de saus in de pan en kook alles 8 minuten tot de saus reduceert en de groenten zacht worden. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Stap 2

140 g bevroren doperwten – 150 g gekookte quinoa – 0,5 el gehakte peterselie

Kook de doperwten 4 minuten, giet af en spoel af onder koud water om af te koelen. Doe de quinoa in een lunchbox, voeg de groenten uit stap 1 en de gekookte erwten toe. Bestrooi alles met de gehakte peterselie.

Voedingswaarde (per portie):2.004 kJ / 479 kcal
21 gVetten
19 gEiwitten
59 gKoolhydraten

Geroosterde groenten met fetadip

Geroosterde groenten met fetadip
Geroosterde groenten met fetadip

Stap 1

350 g zoete aardappelen – 300 g spruitjes, geblancheerd – 70 g rode ui – 3 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl honing

Snijd de zoete aardappelen in blokjes, halveer de spruitjes en snijd de ui in vieren. Schep de groenten om met de olijfolie, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en honing en rooster ze 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar zijn.

Stap 2

4 el Griekse yoghurt – 70 g feta – 0,25 g chilivlokken – 1 el gehakte peterselie

Pureer de yoghurt met de feta en roer dan de chilivlokken en peterselie erdoor.

Stap 3

2  eieren – 1 el azijn – 30 g walnoten

Breek de eieren in een kleine kom. Breng water aan de kook in een steelpan, voeg de azijn toe en roer het water zachtjes met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig in het midden glijden. Pocheer op laag vuur gedurende 2½ minuut. Herhaal dit voor het tweede ei. Doe de groenten uit stap 1 in een lunchbox, besprenkel met de yoghurtdip, voeg de eieren toe en bestrooi met de walnoten (heel of gesneden).

Tip

Je kunt de groenten ook bakken in een airfryer.

Voedingswaarde (per portie):2.971 kJ / 710 kcal
41 gVetten
27 gEiwitten
65 gKoolhydraten

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Bent u geïnteresseerd in interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties?

Naar de nieuwsbrief