Pastasalade met rundvlees en champignons
Pastasalade met rundvlees en champignons

Pastasalade met rundvlees en champignons

totale tijd 15 min.
5 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Een kleurrijke pastasalade met knapperige groenten en rundvlees gebakken in Kikkoman Sojasaus. Een romige mayo-ketchupdressing met sojasaus verrijkt de smaak en geroosterde pinda's erbovenop zorgen voor knapperigheid en contrast.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 el
plantaardige olie
200 g
rundergehakt
100 g
champignons
 ½ 
rode paprika
 ½ 
ui, gesnipperd
200 g
penne pasta
200 g
suikermaïs uit blik

Dressing & garnering:

1 el
mayonaise
1 el
ketchup
2 el
geroosterde pinda's
1 el
lente‑ui, fijngesneden
Voedingswaarde (per portie):2.964 kJ / 708 kcal
28 gVetten
37 gEiwitten
74 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – 100 g champignons, in plakjes gesneden – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak het gehakt onder voortdurend roeren tot al het vocht verdampt is. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de Kikkoman Sojasaus toe, roerbak nog 2 minuten en zet opzij om af te koelen.

Stap 2

 ½  rode paprika –  ½  ui – 200 g penne pasta – 200 g suikermaïs uit blik

Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rode paprika en ui in blokjes. Breng de penne pasta over naar een grote kom. Voeg de groenteblokjes, de uitgelekte suikermaïs en het afgekoelde gebakken rundergehakt met champignons toe.

Stap 3

1 el mayonaise – 1 el ketchup – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el geroosterde pinda's – 1 el lente‑ui, fijngesneden

Meng de mayonaise, ketchup en Kikkoman Sojasaus. Giet de dressing over de salade en meng goed. Werk af met de geroosterde pinda's en gesnipperde lente-ui.

Tip

De salade smaakt nog lekkerder na een paar uur in de koelkast – ideaal voor in de lunchbox. Je kunt rucola of een gemengde salademix toevoegen voor een frisse touch.

Recept-ID 1566

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – 100 g champignons, in plakjes gesneden – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak het gehakt onder voortdurend roeren tot al het vocht verdampt is. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de Kikkoman Sojasaus toe, roerbak nog 2 minuten en zet opzij om af te koelen.

½ rode paprika – ½ ui – 200 g penne pasta – 200 g suikermaïs uit blik

Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rode paprika en ui in blokjes. Breng de penne pasta over naar een grote kom. Voeg de groenteblokjes, de uitgelekte suikermaïs en het afgekoelde gebakken rundergehakt met champignons toe.

1 el mayonaise – 1 el ketchup – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el geroosterde pinda's – 1 el lente‑ui, fijngesneden

Meng de mayonaise, ketchup en Kikkoman Sojasaus. Giet de dressing over de salade en meng goed. Werk af met de geroosterde pinda's en gesnipperde lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.