

Pastasalade met rundvlees en champignons
Een kleurrijke pastasalade met knapperige groenten en rundvlees gebakken in Kikkoman Sojasaus. Een romige mayo-ketchupdressing met sojasaus verrijkt de smaak en geroosterde pinda's erbovenop zorgen voor knapperigheid en contrast.
Voorbereiding
Stap 1

1 el plantaardige olie – 200 g rundergehakt – 100 g champignons, in plakjes gesneden – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Verhit de plantaardige olie in een pan en bak het gehakt onder voortdurend roeren tot al het vocht verdampt is. Voeg de in plakjes gesneden champignons en de Kikkoman Sojasaus toe, roerbak nog 2 minuten en zet opzij om af te koelen.
Stap 2

½ rode paprika – ½ ui – 200 g penne pasta – 200 g suikermaïs uit blik
Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de rode paprika en ui in blokjes. Breng de penne pasta over naar een grote kom. Voeg de groenteblokjes, de uitgelekte suikermaïs en het afgekoelde gebakken rundergehakt met champignons toe.
Stap 3

1 el mayonaise – 1 el ketchup – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el geroosterde pinda's – 1 el lente‑ui, fijngesneden
Meng de mayonaise, ketchup en Kikkoman Sojasaus. Giet de dressing over de salade en meng goed. Werk af met de geroosterde pinda's en gesnipperde lente-ui.
Tip
De salade smaakt nog lekkerder na een paar uur in de koelkast – ideaal voor in de lunchbox. Je kunt rucola of een gemengde salademix toevoegen voor een frisse touch.
Recept-ID 1566
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































