Gebakken zalm met citroen
Geniet van een smaaksensatie om van te watertanden met deze met citroen gebakken zalm, perfect gecombineerd met geroosterde asperges, knapperige aardappeltjes en een lichte salade.
Voorbereiding
Stap 1
250 g zalmfilet – 2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel peper – 1 eetlepel gehakte peterselie – ½ citroen – ½ limoen – ½ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Wrijf de zalmfilet in met 1 el olijfolie, peper en peterselie. Snijd de limoen en citroen in plakjes en leg deze op de vis. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak de asperges samen met de vis 20 minuten op 180 °C.
Stap 2
300 g gekookte aardappelen – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes
Snijd de aardappelen in vieren. Bak de aardappelen in olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.
Stap 3
40 g rucola – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 theelepel appelazijn – 1 theelepel honing
Meng de ingrediënten voor de dressing goed en giet deze over de rucola. Serveer met de gebakken aardappelen en zalm.
Recept-ID 1315
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer