Gebakken zalm met citroen
Gebakken zalm met citroen

Gebakken zalm met citroen

totale tijd35 min.
10 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

Geniet van een smaaksensatie om van te watertanden met deze met citroen gebakken zalm, perfect gecombineerd met geroosterde asperges, knapperige aardappeltjes en een lichte salade.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
250 g
zalmfilet
3 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
peper
1 eetlepel
gehakte peterselie
 ½ 
citroen
 ½ 
limoen
 ½ bos(je)
asperges
300 g
gekookte aardappelen
1 eetlepel
sesamzaadjes
40 g
rucola

Dressing:

1 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
appelazijn
1 theelepel
honing
Voedingswaarde (per portie):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gVetten
32 gEiwitten
29,7 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

250 g zalmfilet – 2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel peper – 1 eetlepel gehakte peterselie –  ½  citroen –  ½  limoen –  ½ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Wrijf de zalmfilet in met 1 el olijfolie, peper en peterselie. Snijd de limoen en citroen in plakjes en leg deze op de vis. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak de asperges samen met de vis 20 minuten op 180 °C.

Stap 2

300 g gekookte aardappelen – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes

Snijd de aardappelen in vieren. Bak de aardappelen in olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.

Stap 3

40 g rucola – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 theelepel appelazijn – 1 theelepel honing

Meng de ingrediënten voor de dressing goed en giet deze over de rucola. Serveer met de gebakken aardappelen en zalm.

Recept-ID 1315

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

250 g zalmfilet – 2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel peper – 1 eetlepel gehakte peterselie – ½ citroen – ½ limoen – ½ bos(je) groene asperges – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Wrijf de zalmfilet in met 1 el olijfolie, peper en peterselie. Snijd de limoen en citroen in plakjes en leg deze op de vis. Wrijf de asperges in met 1 el olijfolie en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak de asperges samen met de vis 20 minuten op 180 °C.

300 g gekookte aardappelen – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel sesamzaadjes

Snijd de aardappelen in vieren. Bak de aardappelen in olijfolie en besprenkel met de sesamzaadjes.

40 g rucola – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 theelepel appelazijn – 1 theelepel honing

Meng de ingrediënten voor de dressing goed en giet deze over de rucola. Serveer met de gebakken aardappelen en zalm.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.