Rijstkom met kalkoen en courgette
Rijstkom met kalkoen en courgette

Rijstkom met kalkoen en courgette

5 1 beoordelingen
totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Een lichte kom rijst met kalkoengehakt, courgette en suikermaïs – eenvoudig, lekker en klaar in een paar minuten. Gerookt paprikapoeder en Kikkoman Sojasaus zorgen voor diepte en een subtiele hartige twist.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 el
plantaardige olie
1 
rode ui
 ½ 
courgette
150 g
kalkoengehakt
 ½ tl
gerookt paprikapoeder
100 g
suikermaïs uit blik
100 g
jasmijnrijst
1 tl
sesamzaad
1 el
gehakte lente-ui
Voedingswaarde (per portie):1.989 kJ / 475 kcal
15 gVetten
30 gEiwitten
50 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el plantaardige olie – 1  rode ui – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl gerookt paprikapoeder –  ½  courgette

Fruit de gesnipperde ui en de gesneden courgette in de plantaardige olie. Voeg het kalkoengehakt, Kikkoman Sojasaus en gerookt paprikapoeder toe. Laat 3-4 minuten koken, tot het vlees gaar is en de courgette iets zachter.

Stap 2

100 g suikermaïs uit blik – 100 g jasmijnrijst – 1 tl sesamzaad – 1 el fijngehakte lente-ui –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte rijst, de suikermaïs en het gebakken vlees met de courgette en ui in een kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui en besprenkel met de Kikkoman Sojasaus.

Tip

Ook lekker koud – ideaal voor een lunchpakket of werklunch. Voor een koolhydraatarme variant kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst of gestoomde broccoli.

Recept-ID 1570

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el plantaardige olie – 1 rode ui – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl gerookt paprikapoeder – ½ courgette

Fruit de gesnipperde ui en de gesneden courgette in de plantaardige olie. Voeg het kalkoengehakt, Kikkoman Sojasaus en gerookt paprikapoeder toe. Laat 3-4 minuten koken, tot het vlees gaar is en de courgette iets zachter.

100 g suikermaïs uit blik – 100 g jasmijnrijst – 1 tl sesamzaad – 1 el fijngehakte lente-ui – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte rijst, de suikermaïs en het gebakken vlees met de courgette en ui in een kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui en besprenkel met de Kikkoman Sojasaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.