

Rijstkom met kalkoen en courgette
Een lichte kom rijst met kalkoengehakt, courgette en suikermaïs – eenvoudig, lekker en klaar in een paar minuten. Gerookt paprikapoeder en Kikkoman Sojasaus zorgen voor diepte en een subtiele hartige twist.
Voorbereiding
Stap 1

1 el plantaardige olie – 1 rode ui – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ tl gerookt paprikapoeder – ½ courgette
Fruit de gesnipperde ui en de gesneden courgette in de plantaardige olie. Voeg het kalkoengehakt, Kikkoman Sojasaus en gerookt paprikapoeder toe. Laat 3-4 minuten koken, tot het vlees gaar is en de courgette iets zachter.
Stap 2

100 g suikermaïs uit blik – 100 g jasmijnrijst – 1 tl sesamzaad – 1 el fijngehakte lente-ui – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte rijst, de suikermaïs en het gebakken vlees met de courgette en ui in een kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosui en besprenkel met de Kikkoman Sojasaus.
Tip
Ook lekker koud – ideaal voor een lunchpakket of werklunch. Voor een koolhydraatarme variant kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst of gestoomde broccoli.
Recept-ID 1570
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































