Vissoep met garnalen en kabeljauw
Vissoep met garnalen en kabeljauw

Vissoep met garnalen en kabeljauw

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Een heerlijke, rijke en romige tomatensoep, vol met malse kabeljauw en sappige garnalen voor een verwarmende en vullende maaltijd, boordevol smaak.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
1 eetlepel
boter
3 
knoflookteentjes
 ¼ 
gele paprika
 ½ 
chilipeper
500 g
gezeefde tomaten
1 liter
groentebouillon
200 g
garnalen
300 g
kabeljauwfilet
 ½ 
limoen
100 ml
kokosmelk
1 bos(je)
peterselie of koriander
Voedingswaarde (per portie):1888 kJ / 451 kcal
21 gVetten
56 gEiwitten
18 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 eetlepel boter – 3  knoflookteentjes –  ¼  gele paprika –  ½  chilipeper

Pel en snijd de knoflook. Snijd de gele paprika en chilipeper in stukjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak 1 minuut.

Stap 2

500 g gezeefde tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 liter groentebouillon

Verhit de groentebouillon tot deze heet is. Giet de gezeefde tomaten, Kikkoman Sojasaus en hete bouillon in de pan. Laat 10 minuten pruttelen.

Stap 3

200 g garnalen – 300 g kabeljauwfilet –  ½  limoen – 100 ml kokosmelk – 1 bos(je) peterselie of koriander

Hak de peterselie of koriander fijn. Spoel de garnalen af en verwijder de staart. Snijd de kabeljauw in dikke blokjes. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en na 5 minuten de garnalen. Kook nog 5 minuten. Breng op smaak met het limoensap en de kokosmelk en serveer met de gehakte peterselie of koriander.

Recept-ID 1301

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 eetlepel boter – 3 knoflookteentjes – ¼ gele paprika – ½ chilipeper

Pel en snijd de knoflook. Snijd de gele paprika en chilipeper in stukjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak 1 minuut.

500 g gezeefde tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 liter groentebouillon

Verhit de groentebouillon tot deze heet is. Giet de gezeefde tomaten, Kikkoman Sojasaus en hete bouillon in de pan. Laat 10 minuten pruttelen.

200 g garnalen – 300 g kabeljauwfilet – ½ limoen – 100 ml kokosmelk – 1 bos(je) peterselie of koriander

Hak de peterselie of koriander fijn. Spoel de garnalen af en verwijder de staart. Snijd de kabeljauw in dikke blokjes. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en na 5 minuten de garnalen. Kook nog 5 minuten. Breng op smaak met het limoensap en de kokosmelk en serveer met de gehakte peterselie of koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.