Vissoep met garnalen en kabeljauw
Een heerlijke, rijke en romige tomatensoep, vol met malse kabeljauw en sappige garnalen voor een verwarmende en vullende maaltijd, boordevol smaak.
Voorbereiding
Stap 1
1 eetlepel boter – 3 knoflookteentjes – ¼ gele paprika – ½ chilipeper
Pel en snijd de knoflook. Snijd de gele paprika en chilipeper in stukjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en bak 1 minuut.
Stap 2
500 g gezeefde tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 liter groentebouillon
Verhit de groentebouillon tot deze heet is. Giet de gezeefde tomaten, Kikkoman Sojasaus en hete bouillon in de pan. Laat 10 minuten pruttelen.
Stap 3
200 g garnalen – 300 g kabeljauwfilet – ½ limoen – 100 ml kokosmelk – 1 bos(je) peterselie of koriander
Hak de peterselie of koriander fijn. Spoel de garnalen af en verwijder de staart. Snijd de kabeljauw in dikke blokjes. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en na 5 minuten de garnalen. Kook nog 5 minuten. Breng op smaak met het limoensap en de kokosmelk en serveer met de gehakte peterselie of koriander.
Recept-ID 1301
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer