Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons
Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons

Ciabatta met gegrilde paprika, burrata, prosciutto crudo en gekaramelliseerde champignons

totale tijd25 min.
20 min.voorbereidingstijd
5 min.kooktijd

Neem uw smaakpapillen mee naar Italië met onze geroosterde ciabatta, belegd met gegrilde paprika, romige burrata, hartige prosciutto en gekaramelliseerde champignons in iedere hap. Buon appetito!

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
2 
ciabatta’s
150 g
Griekse yoghurt
1 
knoflookteentje
1 eetlepel
gehakte basilicum
1 eetlepel
tijmblaadjes
30 g
verse spinazie
 ½ 
citroen
2 theelepels
honing
 ½ 
rode paprika
1 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
boter
100 g
champignons
125 g
burrata
100 g
prosciutto crudo
Voedingswaarde (per portie):2878 kJ / 687.5 kcal
37,1 gVetten
30,6 gEiwitten
57,1 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  ciabatta’s – 150 g Griekse yoghurt – 1  knoflookteentje – 2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel gehakte basilicum – 1 eetlepel tijmblaadjes – 30 g verse spinazie –  ½  citroen – 1 theelepel honing

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Gril op de gesneden kant. 

Meng de yoghurt, knoflook, Kikkoman Sojasaus, kruiden, het citroensap en de honing tot een glad mengsel.

Smeer het onderste deel van de ciabatta in.

Stap 2

 ½  rode paprika – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel boter – 100 g champignons – 2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel honing

Snijd de rode paprika in brede reepjes. Smeer in met olijfolie en gril. Zet apart.

Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan, voeg de champignons toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Kikkoman Sojasaus en honing toe. Zet het vuur zachter en bak nog 1 minuut tot de champignons karamelliseren.

Stap 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo

Leg de gegrilde paprika, burrata, prosciutto en champignons op het ingesmeerde deel van de ciabatta. Bedek daarna met de andere helft.

Recept-ID 1307

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 ciabatta’s – 150 g Griekse yoghurt – 1 knoflookteentje – 2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel gehakte basilicum – 1 eetlepel tijmblaadjes – 30 g verse spinazie – ½ citroen – 1 theelepel honing

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Gril op de gesneden kant. 

Meng de yoghurt, knoflook, Kikkoman Sojasaus, kruiden, het citroensap en de honing tot een glad mengsel.

Smeer het onderste deel van de ciabatta in.

½ rode paprika – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel boter – 100 g champignons – 2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel honing

Snijd de rode paprika in brede reepjes. Smeer in met olijfolie en gril. Zet apart.

Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan, voeg de champignons toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de Kikkoman Sojasaus en honing toe. Zet het vuur zachter en bak nog 1 minuut tot de champignons karamelliseren.

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo

Leg de gegrilde paprika, burrata, prosciutto en champignons op het ingesmeerde deel van de ciabatta. Bedek daarna met de andere helft.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.