Gebakken kabeljauw met boerenkool en zoete aardappel
Gebakken kabeljauw met boerenkool en zoete aardappel

Gebakken kabeljauw met boerenkool en zoete aardappel

4,5 4 beoordelingen
totale tijd 50 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd
20 min. marineertijd

Dit gerecht combineert eenvoud met een gedurfde smaak – malse kabeljauw gemarineerd in Kikkoman Sojassaus Minder Zout en citroen en vervolgens gebakken met boerenkool en zoete aardappel in één gerecht. De marinade geeft de vis een rijke diepte, waardoor het een geweldige optie is voor een gezonde lunch of gezond diner.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
4 tl
citroensap
1 tl
geraspte gember
 ½ 
rode chilipeper
300 g
kabeljauwfilet
1 
zoete aardappel
60 g
boerenkool
Voedingswaarde (per portie):1.633 kJ / 390 kcal
18 gVetten
31 gEiwitten
24 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout4 tl citroensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl geraspte gember –  ½  rode chilipeper – 300 g kabeljauwfilet

Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de kabeljauwfilet toe en zet 20 minuten in de koelkast.

Stap 2

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1  zoete aardappel – 60 g boerenkool

Doe de zoete aardappel in blokjes in een ovenschaal, besprenkel met de Kikkoman Sesamolie en meng goed. Bak 10 minuten voor in 180 °C. Voeg vervolgens de kabeljauwfilet en de boerenkool toe, waarvan de bladeren gewassen en gedroogd zijn en de taaie stelen verwijderd. Besprenkel alles met de overgebleven marinade en zet nog 15 minuten terug in de oven.

Tip

Voeg voor extra aroma een beetje geraspte citroenschil toe aan de marinade.

Recept-ID 1555

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout4 tl citroensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 tl geraspte gember – ½ rode chilipeper – 300 g kabeljauwfilet

Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de kabeljauwfilet toe en zet 20 minuten in de koelkast.

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 zoete aardappel – 60 g boerenkool

Doe de zoete aardappel in blokjes in een ovenschaal, besprenkel met de Kikkoman Sesamolie en meng goed. Bak 10 minuten voor in 180 °C. Voeg vervolgens de kabeljauwfilet en de boerenkool toe, waarvan de bladeren gewassen en gedroogd zijn en de taaie stelen verwijderd. Besprenkel alles met de overgebleven marinade en zet nog 15 minuten terug in de oven.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.