

Gebakken kabeljauw met boerenkool en zoete aardappel
Dit gerecht combineert eenvoud met een gedurfde smaak – malse kabeljauw gemarineerd in Kikkoman Sojassaus Minder Zout en citroen en vervolgens gebakken met boerenkool en zoete aardappel in één gerecht. De marinade geeft de vis een rijke diepte, waardoor het een geweldige optie is voor een gezonde lunch of gezond diner.
Voorbereiding
Stap 1

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 4 tl citroensap – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 tl geraspte gember – ½ rode chilipeper – 300 g kabeljauwfilet
Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de kabeljauwfilet toe en zet 20 minuten in de koelkast.
Stap 2

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 zoete aardappel – 60 g boerenkool
Doe de zoete aardappel in blokjes in een ovenschaal, besprenkel met de Kikkoman Sesamolie en meng goed. Bak 10 minuten voor in 180 °C. Voeg vervolgens de kabeljauwfilet en de boerenkool toe, waarvan de bladeren gewassen en gedroogd zijn en de taaie stelen verwijderd. Besprenkel alles met de overgebleven marinade en zet nog 15 minuten terug in de oven.
Tip
Voeg voor extra aroma een beetje geraspte citroenschil toe aan de marinade.
Recept-ID 1555
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer





































































