

Quesadilla van rundvlees en champignons
Deze knapperige quesadilla is snel te maken en geeft veel voldoening. Hij is gevuld met sappig rundvlees, champignons en gesmolten kaas. Een pittige tomatensaus op smaak gebracht met Kikkoman Sojasaus brengt diepte en verbindt het hele gerecht.
Voorbereiding
Stap 1

200 g gehakte tomaten uit blik – 1 knoflookteen, fijngehakt – ½ rode chilipeper, fijngehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 3 el suiker – 3 el rijstazijn
Meng de tomaten uit blik, knoflook, rode chilipeper en Kikkoman Sojasaus. Giet het mengsel in een kleine steelpan. Voeg de suiker en azijn toe en laat onder regelmatig roeren op laag vuur koken tot de saus dikker wordt.
Stap 2

1 el plantaardige olie – ½ ui, gesnipperd – 100 g champignons – 150 g rundergehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 g gehakte koriander – 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar)
Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1-2 minuten. Voeg de gesneden champignons toe en bak nog 3 minuten. Roer het gehakt en de Kikkoman Sojasaus erdoor en bak tot het vlees bruin begint te worden. Voeg de gehakte koriander en 50 gram geraspte kaas toe, meng goed en zet apart.
Stap 3

2 tortilla's – 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar)
Leg een tortilla in een droge pan. Verdeel de vulling over de ene helft, bestrooi met 50 g geraspte kaas en vouw de tortilla dan om – of, als je er twee gebruikt, bedek met de tweede tortilla. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer met de pittige tomatensaus.
Tip
De pittige tomatensaus kan van tevoren worden bereid en werkt ook goed met de andere gerechten in deze set. Eenmaal gebakken kan de gevulde tortilla in driehoekjes worden gesneden en worden geserveerd als warme snack of fingerfood.
Recept-ID 1569
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































