Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst
Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst

Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst

totale tijd20 min.
10 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Deze aromatische en mild gekruide bloemkool-spinaziecurry, gecombineerd met rijst en noten biedt een lekkere mix van smaken en texturen, waarvan u zult watertanden. Perfect als gezonde en lekkere werklunch.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
1 
ui
1 
knoflookteentje
1 theelepel
currypasta
3 
tomaten
50 g
spinazie
120 ml
water
200 g
bloemkool
250 ml
kokosmelk
40 g
cashewnootjes
100 g
rijst
1 bos(je)
koriander
Voedingswaarde (per portie):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gVetten
13 gEiwitten
31,7 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

3  tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1  ui – 1  knoflookteentje – 1 theelepel currypasta – 50 g spinazie – 120 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Blancheer en pel de tomaten en snijd daarna in blokjes. Hak de ui fijn en bak in Kikkoman Sesamolie. Voeg de knoflook en de currypasta toe. Meng door elkaar. Voeg dan de spinazie, tomaten, het water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. 

Stap 2

200 g bloemkool – 250 ml kokosmelk

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.

Stap 3

40 g cashewnoten – 100 g rijst – 1 bos(je) koriander

Rooster de cashewnoten in een droge pan. Kook de rijst en doe dit in bakjes. Giet de currysaus eroverheen en bestrooi met de noten en verse koriander. 

Tip:

Voor een pittiger gerecht kunt u extra currypasta of wat chilipoeder toevoegen.

Recept-ID 1325

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

3 tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 ui – 1 knoflookteentje – 1 theelepel currypasta – 50 g spinazie – 120 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Blancheer en pel de tomaten en snijd daarna in blokjes. Hak de ui fijn en bak in Kikkoman Sesamolie. Voeg de knoflook en de currypasta toe. Meng door elkaar. Voeg dan de spinazie, tomaten, het water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. 

200 g bloemkool – 250 ml kokosmelk

Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.

40 g cashewnoten – 100 g rijst – 1 bos(je) koriander

Rooster de cashewnoten in een droge pan. Kook de rijst en doe dit in bakjes. Giet de currysaus eroverheen en bestrooi met de noten en verse koriander. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.