Bloemkoolcurry, cashewnoten en spinazie met rijst
Deze aromatische en mild gekruide bloemkool-spinaziecurry, gecombineerd met rijst en noten biedt een lekkere mix van smaken en texturen, waarvan u zult watertanden. Perfect als gezonde en lekkere werklunch.
Voorbereiding
Stap 1
3 tomaten – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 ui – 1 knoflookteentje – 1 theelepel currypasta – 50 g spinazie – 120 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Blancheer en pel de tomaten en snijd daarna in blokjes. Hak de ui fijn en bak in Kikkoman Sesamolie. Voeg de knoflook en de currypasta toe. Meng door elkaar. Voeg dan de spinazie, tomaten, het water en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe.
Stap 2
200 g bloemkool – 250 ml kokosmelk
Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
Stap 3
40 g cashewnoten – 100 g rijst – 1 bos(je) koriander
Rooster de cashewnoten in een droge pan. Kook de rijst en doe dit in bakjes. Giet de currysaus eroverheen en bestrooi met de noten en verse koriander.
Tip:
Voor een pittiger gerecht kunt u extra currypasta of wat chilipoeder toevoegen.
Recept-ID 1325
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer