Roerbak met groenten en noodles van rijstvellen
Maak in een handomdraai dit roerbakgerecht met noodles van rijstvellen, die binnen enkele seconden klaar zijn, met ui, wortel, kool en een vleugje sesam – een heerlijk eenvoudige maaltijd!
Voorbereiding
Stap 1
8 rijstvellen – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Week 4 rijstvellen in een kom warm water totdat ze zacht zijn. Leg twee van de vellen op elkaar op een snijplank die is ingesmeerd met Kikkoman Sesamolie. Druk ze aan zodat de vellen aan elkaar plakken en leg ze nog 2 minuten in het water. Leg wederom op de snijplank en snijd ze in strips van 1-2 cm breed met een geolied mes. Leg de strips weer in het water en haal met uw handen uit elkaar. Leg ze daarna in een droge kom.
Herhaal met de overige 4 rijstvellen.
Stap 2
1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 0,13 rode kool – ½ gele paprika – ½ wortel – 1 ui – 2 knoflookteentjes – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ eetlepel honing
Hak de rode kool, paprika, wortel en ui fijn en bak in een pan met Kikkoman Sesamolie. Voeg de gehakte knoflook toe. Meng de Kikkoman Sojasaus met de honing. Giet in de pan en meng met de groenten en rijstvelnoodles.
Stap 3
1 eetlepel sesamzaadjes – 1 lente-ui
Hak de lente-ui. Besprenkel het gerecht met de gehakte lente-ui en sesamzaadjes en serveer.
Recept-ID 1302
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer