Linzenbowl met gebakken pompoen
Een feest voor het oog en de smaakpapillen – dit kleurrijke, aantrekkelijke gerecht combineert gebakken pompoen en linzen met aromatische kruiden en groenten om een maaltijd te maken die uitblinkt in zowel smaak als uiterlijk. Een ideale keuze voor een gezonde lunch!
Voorbereiding
Stap 1
100 g gekookte rode linzen – ½ Hokkaidopompoen – 1 eetlepel olijfolie – ½ theelepel peper – ½ theelepel gemberpoeder – ½ theelepel gemalen komijnzaad
Doe de linzen in een lunchbox. Snijd de pompoen en wrijf in met olijfolie, peper, gember en komijn. Bak 25 minuten op 200 °C.
Stap 2
½ gele paprika – 2 tomaten – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 theelepel appelazijn – 1 theelepel honing – 1 eetlepel verse koriander
Snijd de paprika's en tomaten. Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de linzen met de saus, geroosterde pompoen en top af met de overige groenten.
Recept-ID 1313
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer