Mini camembert-courgettetaartjes
Mini camembert-courgettetaartjes

Mini camembert-courgettetaartjes

5 8 beoordelingen
totale tijd 32 min.
10 min. voorbereidingstijd
22 min. kooktijd

Deze hapklare taartjes met camembert, courgette en rode ui krijgen extra diepte door een vleugje Kikkoman Sojasaus – boordevol smaak en makkelijk mee te nemen voor de lunch, warm of koud.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
100 g
camembert
180 g
courgette
50 g
rode ui
3 
eieren
2 el
Griekse yoghurt
2 tl
sriracha
1 tl
verse tijm, fijngehakt
150 g
bladerdeeg
Voedingswaarde (per portie):3.021 kJ / 722 kcal
49 gVetten
28 gEiwitten
42 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g camembert – 180 g courgette – 50 g rode ui

Snijd de camembert in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in dunne reepjes.

Stap 2

3  eieren – 2 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl sriracha – 1 tl verse tijm, fijngehakt

Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, Kikkoman Sojasaus Minder Zout , sriracha en tijm.

Stap 3

150 g bladerdeeg

Bekleed vier tartelettevormpjes van 10 cm met het bladerdeeg en prik de bodems in. Voeg de groenten toe, giet het eimengsel erin en schik de camembert erop. Bak 22 minuten op 210°C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen op een rooster, haal uit de vormpjes en doe in een brooddoos.

Tip

Je kunt de tartelettes ook in een airfryer bakken.

Recept-ID 1546

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g camembert – 180 g courgette – 50 g rode ui

Snijd de camembert in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in dunne reepjes.

3 eieren – 2 el Griekse yoghurt – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 tl sriracha – 1 tl verse tijm, fijngehakt

Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, Kikkoman Sojasaus Minder Zout , sriracha en tijm.

150 g bladerdeeg

Bekleed vier tartelettevormpjes van 10 cm met het bladerdeeg en prik de bodems in. Voeg de groenten toe, giet het eimengsel erin en schik de camembert erop. Bak 22 minuten op 210°C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen op een rooster, haal uit de vormpjes en doe in een brooddoos.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.