

Taart met kabeljauw op basis van zoete aardappel
Deze eenvoudige taart is gemaakt met een zoeteaardappelbodem en gevuld met boerenkool, kabeljauw en kaas. Kikkoman Sojasaus Minder Zout voegt diepte toe aan de romige vulling. Makkelijk te bereiden en net zo lekker om de volgende dag koud te serveren.
Voorbereiding
Stap 1

1 zoete aardappel – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout en Kikkoman Sesamolie, schep om en leg de plakjes strak in een overlappend patroon op de bodem van een ovenschaal. Bak 15 minuten voor op 190 °C.
Stap 2

100 g boerenkool – 1 knoflookteen, fijngehakt – ½ el boter – 4 eieren – 4 el yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 2 el harde kaas, geraspt
Bak de gehakte knoflook en boerenkool in de boter. Klop in een kom de yoghurt los met de eieren en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Voeg de boerenkool en geraspte kaas toe. Roer alles door elkaar en giet het mengsel over de zoeteaardappelbodem.
Stap 3

150 g kabeljauwfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en leg ze op de vulling. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout . Bak de taart 25 minuten op 180 °C. Snijd in 4 stukken en verpak er 2 per portie in lunchboxen.
Tip
Je kunt de zoete aardappelbodem een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Spinazie of rucola werkt ook goed als vervanging voor boerenkool.
Recept-ID 1558
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer





































































