Taart met kabeljauw op basis van zoete aardappel
Taart met kabeljauw op basis van zoete aardappel

Taart met kabeljauw op basis van zoete aardappel

5 1 beoordelingen
totale tijd 55 min.
10 min. kooktijd
45 min. kooktijd

Deze eenvoudige taart is gemaakt met een zoeteaardappelbodem en gevuld met boerenkool, kabeljauw en kaas. Kikkoman Sojasaus Minder Zout voegt diepte toe aan de romige vulling. Makkelijk te bereiden en net zo lekker om de volgende dag koud te serveren.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 
zoete aardappel
100 g
boerenkool
1 
knoflookteen, fijngehakt
 ½ el
boter
4 
eieren
4 el
yoghurt
2 el
harde kaas, geraspt
150 g
kabeljauwfilet
Voedingswaarde (per portie):2.073 kJ / 495 kcal
28 gVetten
30 gEiwitten
35 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  zoete aardappel –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  en Kikkoman Sesamolie, schep om en leg de plakjes strak in een overlappend patroon op de bodem van een ovenschaal. Bak 15 minuten voor op 190 °C.

Stap 2

100 g boerenkool – 1  knoflookteen, fijngehakt –  ½ el boter – 4  eieren – 4 el yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 el harde kaas, geraspt

Bak de gehakte knoflook en boerenkool in de boter. Klop in een kom de yoghurt los met de eieren en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Voeg de boerenkool en geraspte kaas toe. Roer alles door elkaar en giet het mengsel over de zoeteaardappelbodem.

Stap 3

150 g kabeljauwfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en leg ze op de vulling. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout . Bak de taart 25 minuten op 180 °C. Snijd in 4 stukken en verpak er 2 per portie in lunchboxen.

Tip

Je kunt de zoete aardappelbodem een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Spinazie of rucola werkt ook goed als vervanging voor boerenkool.

Recept-ID 1558

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 zoete aardappel – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout  en Kikkoman Sesamolie, schep om en leg de plakjes strak in een overlappend patroon op de bodem van een ovenschaal. Bak 15 minuten voor op 190 °C.

100 g boerenkool – 1 knoflookteen, fijngehakt – ½ el boter – 4 eieren – 4 el yoghurt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout2 el harde kaas, geraspt

Bak de gehakte knoflook en boerenkool in de boter. Klop in een kom de yoghurt los met de eieren en de Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Voeg de boerenkool en geraspte kaas toe. Roer alles door elkaar en giet het mengsel over de zoeteaardappelbodem.

150 g kabeljauwfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes en leg ze op de vulling. Besprenkel met de Kikkoman Sojasaus Minder Zout . Bak de taart 25 minuten op 180 °C. Snijd in 4 stukken en verpak er 2 per portie in lunchboxen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.